reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

buziak mam podobne zdanie co do smoczków i chciałabym ich uniknąć ale nigdy nie wiadomo czy nasz mała lady nie będzie mieć odmiennego zdania w tym temacie

mlodak a może to coś innego? moja koleżanka raz strasznie spuchła i wylądowała w szpitalu bo zaczęła się dusić a nie jadła nic nowego, za jakiś cza to się powtórzyło, nawet zrobiła testy alergologiczne i nic, postanowiła sama sprawdzać co to może być, i tak próbując jeść różne rzeczy i obserwując skutki okazało się że ma alergie na połączenie orzeszków ziemnych i pistacjowych, osobno nie robią nic ale razem skutkują wizytą w szpitalu
A jak u was z wodą? może przez kilka dni używajcie tylko butelkowej?

reklama
Kobietki, czy którąś z Was męczy rwa kulszowa? Bo mnie od jakiegoś miesiąca ciagle boli lewy pośladek i promieniuje mi na nogę. Czesto jak dłużej postoje w jednej pozycji lub sie intensywniej poruszam. Ostatnio bolało jak cholera. Boje się, że wraz ze wzrostem brzucha to będzie się pogłebiać.

No właśnie mam podobne bóle i zastanawiałam się co to może być...ech...

buziak mam podobne zdanie co do smoczków i chciałabym ich uniknąć ale nigdy nie wiadomo czy nasz mała lady nie będzie mieć odmiennego zdania w tym temacie

mlodak a może to coś innego? moja koleżanka raz strasznie spuchła i wylądowała w szpitalu bo zaczęła się dusić a nie jadła nic nowego, za jakiś cza to się powtórzyło, nawet zrobiła testy alergologiczne i nic, postanowiła sama sprawdzać co to może być, i tak próbując jeść różne rzeczy i obserwując skutki okazało się że ma alergie na połączenie orzeszków ziemnych i pistacjowych, osobno nie robią nic ale razem skutkują wizytą w szpitalu
A jak u was z wodą? może przez kilka dni używajcie tylko butelkowej?

Od momentu pierwszego wysypu jadł za każdym razem co innego. Wodę mamy miejską i pijemy ją tylko przegotowaną. W wczoraj to żadne z nas nie piło herbaty. Właściwie to ciągle pijemy mineralną z butelki. Mąż pił Coca Colę - może to ona......

Witam mamuski;)
Ja tak ostatnio z doskoku ale niestety takie jest życie;P Rosnę bardzo, jest mi już coraz ciężej , pewnie jak większości z Was;) Najgorzej, że już nie wiem co kłaśc na siebie, żeby i rozmiar dobry i żeby było wygodnie.. wiecznie mnie cos uciska albo uwiera, że już nerwica mnie łapie;p no i czuje włażące w tyłek kilogramy, co czuje też bardzo mój kręgosłup;) Poza tym moje dziecię jest bardzo ruchliwe, ale niepokoję się trochę, że jeszcze tylko ja go czuje. Ale ja bym nie przeżyła gdybym się czymś nie zestresowała;) Na odpowiednim wątku dodałam swój brzuszek. Mam nadzieję kobietki, że Wy i Wasze maleństwa macie się dobrze;)
Buziaki

No gdyby nie ta wysypka K. to u mnie byłoby wzorowo. Mały tak kopie od rana, że aż brzuch mi się trzęsie. Super po prostu. Nie sądziłam, że posiadanie takiego "intruza" w środku może być tak przyjemne.

A ja nie mam ani zadnej kolezanki obecnie w ciazy... no poza 2 takimi dalszymi znajomymi.... ani zadnej sasiadki w poblizu...ani zadne z Was z bb nie jest z moich okolic :(( a tak bym chciala znalezc kompanke do szkoly rodzenia czy pozniej do wspolnych spacerow... :pP

A ja mam. Całe stadko. Koleżanka ledwo co urodziła, kolejna ma temin na 2 tyg przede mną. Kolejna 2 tygodnie po mnie. Śmieje się ze na porodówce się wszystkie spotkamy.

Oj tak, wiem coś o tym. Mój ukochany synek przyszedł do nas dziś w nocy i wpakował się centralnie między nas. A taki trzylatek sporo miejsca już zajmuje, nawet na szerokim łóżku. Najpierw przez godzinę nas przepychał z kąta w kąt, skopał nas niemiłosiernie, aż wreszcie o 4 stwierdził że on jest głodny :szok:. I nie było opcji, trzeba było wstać i zrobić dziecku kanapkę. Masakra. A o 7 nie mogłam go dobudzić do przedszkola. Powiedział że on nie idzie, bo robi aa. Nawet oka nie uchylił. Nie mam pojęcia jak ja sobie z dwójką naraz poradzę.

A propos jedzenia, to ja w tej ciaży wogóle mogłabym nie jeść mięsa. Za to sery, ogólnie nabiał i słodkie bułeczki jak najbardziej. W poprzedniej ciąży było zupełnie inaczej. Już się martwię jak ja będę w wakacje wyglądała :(

Ja mam z miesem od początku ciąży. Mąż liczył na to ze po 3 miesiącu mi przejdzie. A mnie dalej do miesa nie ciagnie. Więc gotuje dla nas to samo z tym że robie np sznycle i mlody ma na 3 dni do odbiadu. A dziś naleśniki, bez miesa :)

Witam mamuski;)
Ja tak ostatnio z doskoku ale niestety takie jest życie;P Rosnę bardzo, jest mi już coraz ciężej , pewnie jak większości z Was;) Najgorzej, że już nie wiem co kłaśc na siebie, żeby i rozmiar dobry i żeby było wygodnie.. wiecznie mnie cos uciska albo uwiera, że już nerwica mnie łapie;p no i czuje włażące w tyłek kilogramy, co czuje też bardzo mój kręgosłup;) Poza tym moje dziecię jest bardzo ruchliwe, ale niepokoję się trochę, że jeszcze tylko ja go czuje. Ale ja bym nie przeżyła gdybym się czymś nie zestresowała;) Na odpowiednim wątku dodałam swój brzuszek. Mam nadzieję kobietki, że Wy i Wasze maleństwa macie się dobrze;)
Buziaki

A ja nie rosne. Tj przybyło mi od początku 2 kg. I tyle. Ciesie się z tego bo na wejściu miałam nadwage.

Spadam dziewczynki zakupami się pochwalić w odpowiednim wątku :)
Chora bo chora ale od czego jest allegro :)

reklama
No gdyby nie ta wysypka K. to u mnie byłoby wzorowo. Mały tak kopie od rana, że aż brzuch mi się trzęsie. Super po prostu. Nie sądziłam, że posiadanie takiego "intruza" w środku może być tak przyjemne.
zazdroszczę bo ja aż tak jeszcze nie czuję :-(, w ogóle czuję tylko czasami pod ręką i nic więcej a na usg mała była taka ruchliwa :-( :-(

Do góry