• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Dzięki buziak. O przedwczesnych porodach mówiła mi lekarka, a potem czytałam też w necie. Z tym że przedwczesny poród, to może być nie 2-3tyg przed terminem, ale generalnie w każdej chwili, a to może być bardzo niebezpieczne. Oczywiście dostałam antybiotyk i dzisiaj go wezmę, ale lekarka sama powiedziała że to się ciężko leczy i jednej kobiecie ten antybiotyk pomoże, a innej nie. Dlatego się tym martwię.

A co do tego ostatniego wpisu w nerwach, to ja już go usunęłam, bo głupio mi się zrobiło. Ale naprawdę się boję :zawstydzona/y:.

reklama
Witam się i ja :-D

Witajcie dziewczyny.

Byłam wczoraj u mojej gin z NFZu, odebrałam wyniki posiewu moczu i trochę się zmartwiłam. Wynik okazał się dodatni :-(. Mam bakterię E Coli, dostałam antybiotyk, ale czytałam, że to się ciężko leczy, a konsekwencją tego badziewia może być przedwczesny poród :-(. Strasznie się boję o moją córeńkę. A w dodatku brzuch mnie boli, a pani doktor mówi że to normalne i mam brać nospe. Ale ile tego mozna brac? Wiem że mogą to brać kobiety w ciąży, ale w nadmiarze, to chyba wszystko szkodzi, co?

Buuuu, ciężki mam dziś dzień :-(.
a Ty koleżanko spokojnie tam i nie stresuj dzidzi !!!!! :-) będzie wszystko dobrze !!!!! i nie możesz innej myśli dopuszczać do siebie !!!!
ja też ciągle mówię że urodzę wcześniej :-p

nioo a ja odebrałam wyniki tylko jeszcze glukoza zobaczymy jak wyszła ale ogólnie wszystko oki zrobiłam sobie dodatkowo elektrolity i tarczycę to w sumie potasu mam troszkę mniej bo mam 3,4 a norma zaczyna się od 3,5 nioo i białych krwinek mam ciutkę więcej, tarczyca ft4 mam na dolnym pograniczu bo zaczyna się od 0,93 a ja mam 0.937, internista powiedział że to są dobre wyniki jak dla kobiety w ciąży i że jestem zdrowa jak byk !!!!

a i co najważniejsze martwiłam się tym swoim pulsem ale EKG wyszło w normie także żadnych wad nie mam :-)

Ostatnia edycja:
Dzięki kochane za dobre słowo. Łyknęłam kolejną nospe, pomogło na całe pół godziny, więc trochę się uspokoiłam. Ale znowu zaczyna boleć :-(. Kurcze, a ja myślałam że wytrzymała jestem :-(.

Alijenka, super nowinki. Cieszę się bardzo że u was wszystko w porządku. Oby tak dalej :)

hahha buziak czyzby odtwarzali porod przez cesarke?

nie rozumiem :-D:-D

matmaks - ja i niektóre z nas mamy łozysko nisko osadzone - to tez moze byc przyczyna porodu przedwczesnego:baffled:, niektóre maja problem z tętnem czy cisnieniem, z obrzekami, z roznymi innymi chorobami - a one wszystkie moga byc przyczyna za szybkiego porodu.
Ja taki przezyłam i teraz tez nawet myslec nie chce o tym, ze jestem w grupie wysokiego ryzyka:baffled: A na przyszłosc podpowiem Ci tylko, zebys nie przejmowała sie opiniami z netu bo tam nie ma pozytywnych inf. Jesli w danym temacie 7 osobom uda sie pomyslnie rozwiazac problem a 3wyjda ze szwankiem to te 3pojda i opisza cos w necie, pamietaj!!!
I nie denerwuj sie niepotrzebnie, bo jeszcze nie zaczełas brac leków a juz sie martwisz ze nie zadziałaja;-)

jednak mi glukoza źle wyszła :-p po 2 godz zamiast spadac to mi rośnie i wynik po 1 godz to 150 a po 2 to 160 :-p

No ja też glukozę miałam złą ale 50g. Dostałam skierowanie na badanie tym razem diagnostyczne 75g i zamierzam je zrobić na początku lutego. Aż się boję.

Od wczoraj tez biorę żelazo i o dziwo mam baaaaardzo luźną koopę. Nie jest to biegunka, ale dzisiaj już 3 raz na kibelku byłam. Niestety spada mi hemoglobina, ostatnio miałam 12,5 tyś, a teraz 11,4 tyś i to już podobno poniżej normy i ginka boi się anemii.

Miśki2 - ja spodnie kupowałam w Maximusie. O ile dobrze pamiętam jesteś z Żyrardowa.

Ceny od 60zł do 150zł. Za swoje czarne jeansy dałam 80zł bo chciałam z takie co mają możliwość zmniejszania i zwiększania obwodu w pasie. Nie pamiętam numeru boksu, ale bylo to na pewno w hali B.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry