reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kamila, napisz wyniki to Ci powiem czy do dupy:)Glukoza ok:)

Co do ekologicznych podpsek i innych dziwów- sam nigdy, a inni jesli chcą i w ten spósb ratują srodowisko czemu nie....Ja stram sie segregować smieci, mało uzywac żrących płynów typu Domestos, chodzić ze swoja siatką do sklepów no i oczywiście nie śmiecić nigdzie i na tym koniec:(
Co do smiecenia to okropnie mnie wkurza jak na palzy zawija się rodzinka i zostawia po sobie pety, kupki plastikowe , opakowania po chipsach i torebki foliowe itp...normlanie wrrrrrrrr....

Ostatnia edycja:
reklama
*Panel standardowy
Erytrocyty-RBC 3.96 mln/ul
Leukocyty-WBC 9.64 tys/ul
Hemoglobina-HGB 11.7 g/dl
Hematokryt-HCT 34.7 %
MCV-sr.obj.erytrocyta 87.6 fl
MCH-sr.masa HGB w erytr. 29.5 pg
MCHC-sr. ste¿.HGB w erytr. 33.7 g/dl
RDW-CV-współcz. zmiennosci 13.4 %
RDW-SD-odchylenie .stand. 42.8 fL
PLT-płytki krwi 312 tys/ul
PCT-płytkokryt 0.32 %
MPV-sr.obj.płytki krwi 10.2 fl
PDW-dyspersja wielk. płytek 11.8 fL
P-LCR - wsk. megatrombocytów 26.0 %
NEU%-neutrocyty 72.1 %
EOS%-eozynocyty 0.4 %
BAS%-bazocyty 0.2 %
LYM%-limfocyty 20.5 %
MON%-monocyty 6.6 %
NEU-neutrocyty 6.94 tys/ul

BAS-bazocyty 0.02 tys/ul

Nabłonki płaskie pojedyncze wpw
Leukocyty 1-2 wpw
Erytrocyty 0-1 wpw
Szczawiany wapnia nieliczne wpw
Pasma sluzu d. liczne wpw
Flora bakteryjna d. liczne wpw

Witajcie,

nie wyspalam sie dzisiaj:no:
Zasnelam kolo 3 a synus obudzil mnie przed 8, dla mnie to za mało snu:zawstydzona/y: Teraz oglada bajki:-)
Mąż spi bo nadrabia caly tydzien nocek.

Aga ja nie wiem jak Ty funkcjonujesz:no: Podziwiam:tak:
Oby siostrzeńcowi przeszła gorączka;-)
A jaki to był sen?? Chyba nie koszmar:-D

sicilpol nie przejmuj się;-)
Moj maz jak dzwonil do Niego kolega i sie Go pytal w ktorym miesiacu jestem to musial się mnie zapytac bo nie wiedzial co mu powiedzieć:sorry:
Ach Ci faceci.

Kamila, co do moczu, to mój lekarz np. w ogóle nie uważa za coś złego nabłonków płaskich i pasm śluzu, nie wiem co oznacza reszta. A podmyłaś się przed sikaniem? Bo bakterie mogą być wcale nie z moczu, tylko z pochwy.

Ja to w ogóle dziś też miałam jazdy z tym badaniem... w ciąży oddanie próbki do badania to dla mnie jakaś mission impossible. Przed snem wypiłam nie za dużo, żeby się do rana zebrał mocz i żebym nie sikała koło 4-5, jak to zwykle bywa. Ale obudziłam się oczywiście jak zwykle i do 7 rano trzymałam te siki w pęcherzu, bo słyszałam kiedyś od pielęgniarki, że powinien to być mocz przynajmniej z 4 godzin. A jak już wstałam, żeby nasikać, podmyłam się i podstawiłam kubeczek, to się okazało, że ciśnienie strumienia jest bardzo niewielkie, idą siki przerywane (jak przy prostacie) i nijak nie mogłam stwierdzić, który strumień jest środkowy. Okazało się, że ten, który pobrałam, to absolutne resztki resztek, a słyszałam, że tego nie powinno się w ogóle badać. Wklepałam ten problem jeszcze w google dla pewności i wyskoczył mi jakiś wątek na forum ciężarnych, jak dziewczynie wyszły bardzo złe wyniki i pierwsze, o co ją zapytali w szpitalu, to czy się podmyła i czy oddała środkowy strumień. Siki więc poszły do kibla, kubek do kosza, a ja muszę zrobić kolejną próbę w poniedziałek rano... we wtorek o 16 widzę się z moim ginem i mam nadzieję, że wyniki na pewno dotrą z laboratorium. Głupia jestem, że tak na ostatnią chwilę, ale sobie pomyślałam, że fajnie będzie, jak lekarz dostanie świeże wyniki badań. No naprawdę, kto by pomyślał, że szczanie może być takie trudne :szok:

Kamila, może Ty też oddałaś pierwszy albo ostatni strumień nieodfiltrowany?

Kamila masz dobre wyniki:) Widac po nich , że jestes w ciąży nic więcej:)
Hemoglobina mogła by być wyższa, także zapraszam do sklepu. po tabletki,,Burak" Herapolu" i jedz buraki codzienie, albo pij sok z buraków, jedz natkę pietruszki i pij herabte z pokrzywy:)Poprawa murowana jak będziesz sumienna:)

Nie jestem pewna tylko tej flory bakteryjnej w moczu:)A jakie masz PH?

tak zawsze przed oddaniem moczu biorę prysznic (szybki żeby zdążyć;) ) i zbieram mocz ze środkowego strumienia a jak nie siusiam ok 6 godzin to mam tego duzo więc bez problemu wiek kiedy jest środkowy.

ph mam 5,5

buraki hmm nie przepadam ale jak gin bedzie kazala w poneidzialek to bede jesc i pic

ph masz kwaśne- dobre:)

Zacznij od dzisiaj pić i jeść i kup sobie te tabletki burak kosztują około 10 zł:)

a pitkę przed pobraniem moczu trzeba dobrze wyszorowac:)hahhahah

Co do smiecenia to okropnie mnie wkurza jak na palzy zawija się rodzinka i zostawia po sobie pety, kupki plastikowe , opakowania po chipsach i torebki foliowe itp...normlanie wrrrrrrrr....

mnie to też okropnie wkurza, a zwłaszcza jak jest to rodzina z dziećmi, jaki rodzice dają wtedy przykład????:wściekła/y:

postanowiłam odreagować wczorajsze niemiłe przeżycia związane z pracą i poszłam na zakupy:-D zdjęcie wkleję w odpowiednim wątku;-)

reklama
Do góry