reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

co tu takie pustki? :) ja już Ole wykąpałam i nakarmiłam, a teraz sobie już smacznie śpi więc mam troche czasu dla siebie :happy:

he he he ja jestem odmiennego zdania....od czasu "Waszego" ujawnienia się jest ruch na forum jak nigdy:))))
bardzo pozytywnie:)))))

moja Mama pochodzi z Mazur, Tata znad morza a spotkali się na śląsku
w szkole górniczej :laugh2: głupole :happy:

dobra idę Młodą przewinąć i może uśnie wreszcie już porządnie bo jak na razie się gnieździ ...

Dobranoc

fajnie:) my tez z m.z dwóch krańców Polski a spotkalismy się na Mazurach...

o dzisiaj jestem pierwsza:)
dziendoberek
jestem mega wyspana
Antosia poszła spać o 20 a wstała o 8:szok: spała 12h bez przerwy na cyca:-D

wow! zazdraszczam...

o kuźwa,spałam cała noc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
karmienie o 2 i o 7 i chyba antybiotyk troche działa!!!!!!!!!!!!!!!
kaszlałam owszem,smarki były,ale duzo mniej....
oby w końcu dziadostwo przeszło!!!!!!!!!!!

malutka,Bisia,gratulacje ząbków!!!!!!!!!

korbobor,moja starsza to istna "córeczka tatusia"...od urodzenia było tak jak Ty opisujesz-na wszelkie problemy TYLKO tata....tak jest do dzisiaj,fajnie się na to patrzy,nie przejmuj sie....

monika,oby to aveeno Wam pomogło...ja z kolei olałam diete...młodą czasem wysypie,ale wtedy ją posmaruje tym kremem i w ciągu dnia(!!!!!!!)jej znika....ja chwale ten krem straaaasznie....

Ostatnia edycja:
reklama
dziendoberek
jestem mega wyspana

i do tego dobra wiadomość z rana - dostałam się do kolejnego etapu rekrutacji do pracy, więc przede mną test:)

oooo rany jak ty to zrobiłas ja bym chciała zeby Ola chociaz raz tak przespała dziś podbuki o 24, 3 i 5 a potem gazy ida wiec do rana sie kreci masakra :-(

Dziś u mnie mrożno nawet nie wiem ile można spacerować na mrozie -6 :sorry:

jak jest w okolicach -10 to max 15 min podobno... wczoraj bylo -6 i bylismy 40 min - poczta-40 min(prawie poltorej godz), no ale moje dziecko to pol-fin ;)

agadaria - ja tez oleewam chyba diete skazowa narazie , bo deprechy dostane od niejedzenia¨...zobaczymy jakie beda efekty

Ostatnia edycja:
Hejka! :-)
Ja dziś też wyspana :-p:-D
Kurcze u nas -11 ,a z małym muszę iść na pobranie krwi co teraz:confused: Chyba go opatulę i z nim wyjdę bo od dziś mają być temperatury dwucyfrowe na minusie :shocked2:

Kasiadz gratuluję :tak:

u nas teraz jest -4 i w mieszkaniu od razu chłodniej, ża musiałam coś na długi rękaw założyć i młodej też dodatkową bluzeczkę założyłam :)

kurcze, brzuch mnie coś dzisiaj mocno boli :(

Ostatnia edycja:
:-D
Ja zaś z warmińsko mazurskiego, mój były z mazowieckiego ,a poznaliśmy się w Grudziądzu :-p:-D

też dobrze :-D

dziendoberek
jestem mega wyspana

i do tego dobra wiadomość z rana - dostałam się do kolejnego etapu rekrutacji do pracy, więc przede mną test:)

same dobre wiadomości :tak: gratuluję :-D

fajnie:) my tez z m.z dwóch krańców Polski a spotkalismy się na Mazurach...

widziesz to chyba przeznaczenie :-D

My z M chodziliśmy do jednego liceum, nie znaliśmy się ze szkoły
mimo iż była to już 3 klasa, w końcu była wycieczka 3 dniowa
na którą miałam nie jechać bo chciałam se kupić komórkę ...
dzień wcześniej nauczycieliki mnie namawiały i się zgodziłam
z myślą że komórkę i tak se kiedyś kupię ...
no i na tej wycieczce znalazłam se męża :-D

Cześc u Was też taki ziąb jak widzę, przydałoby się przewietrzyć małego bo wczoraj nie był na dworze ale to chyba za zimno dzisiaj , na termometrze -9. ??

Kasiadz niezły śpioch z twojej małej, u mnie trochę gorzej , budził się dwa razy i jadł za każdym razem ponad godzinę, albo dłuzej, nie wiem bo przysypiałam przy tym.

Mam pytanie, kiedyś chyba o tym już pisałyście, czy wasze maluchy śpią w pościeli takiej dla niemowlaków, i na podusi?. Bo mój już się w rożek nie mieści, kocyk za cienki a w śpioworze nigdy nie lubił i włożyłam mu dzisiaj taki komplecik do łóżeczka.
Poduszka właściwie jakby jej nie było ale piszą, ze nie powinno się dawać, raz że do 5 miesiąca, raz że do roku? Kołdra niby do łóżeczka ale trzech Adasiów by się zmieściło :))

monika ja sie wczoraj pomalowałam na wizytę kuriera hehe

Ja trzy dni temu wrocilam od dermatologa, bo mala tez miala ciapki na buzi i to samo co ty robilam - diety bezmleczne, bezcytrusowe, bezorzechowe.. Na nic - dziecko atopowe i kropka. Mam delikatna skore i moje dziecie to samo. Dostalam masc z kortyzonem, delikatny plyn olejowy do kapieli i krem do buzi, po trzech dniach ledwo co widac ze miala plamy.. Nareszcie moje dziecko wyglada jak dziecko zdrowe a nie jak jakis alergik czy cos. Lec do dermatologa, bo pediatra ci najwyzej jak mi powie ze moze alergia (mi powiedziala ze pewnie na czapke, tylko ze dziecko tydzien czasu czapki nie mialo na glowie bo chore w domu, a plamy czerwone jak byly tak zostaly), idz do dermatologa i zobaczysz co powie. Taka uroda delikatnych dzieci,ze skora atopowa sie robi, a to nic innego jak delikatna skora ktora ma slabe bariery lipidowe, wiec musisz ty tworzyc ta bariere odpowiednim kremem, ale na sczescie troche masci i kremu io dziecko sliczne, wiec co tam, bede smarowac i cale zycie jak trzeba bedzie :tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wezcie nie piszcie ze dziecko budzi sie az 2 albo 3 razy :-D
Bo u nas "tylko" 5 ;)

Dziewczyny ja mam pytanie o ten sen nocny - moja wieczorem po 1 zasnieciu budzi sie jak po dzrzemce po 30-40 min i caly proces sie zaczyna od poczatku... zanim porzadnie zasnie to z 2 godziny mina.
Czy wasze dzieci po prostu zanim zasna snem nocnym leza sobie w lozeczku? Czy od razu gleboko zasypiaja? Bo nie bede jej przeciez co pol godziny karmic... Dlatego dalej zasypia w hustawce bo tam jak sie obudzi to ja znowu kolysze do snu... I nie wiem jak sie tej hustawki pozbyc :baffled:

reklama
Cześc u Was też taki ziąb jak widzę, przydałoby się przewietrzyć małego bo wczoraj nie był na dworze ale to chyba za zimno dzisiaj , na termometrze -9. ??

Kasiadz niezły śpioch z twojej małej, u mnie trochę gorzej , budził się dwa razy i jadł za każdym razem ponad godzinę, albo dłuzej, nie wiem bo przysypiałam przy tym.

Mam pytanie, kiedyś chyba o tym już pisałyście, czy wasze maluchy śpią w pościeli takiej dla niemowlaków, i na podusi?. Bo mój już się w rożek nie mieści, kocyk za cienki a w śpioworze nigdy nie lubił i włożyłam mu dzisiaj taki komplecik do łóżeczka.
Poduszka właściwie jakby jej nie było ale piszą, ze nie powinno się dawać, raz że do 5 miesiąca, raz że do roku? Kołdra niby do łóżeczka ale trzech Adasiów by się zmieściło :))

monika ja sie wczoraj pomalowałam na wizytę kuriera hehe
ja uważam że toki mrozek dobrze dziecku zrobi ;)
co do kołderki to Antosia teraz śpi w śpiworku, ale wcześniej spała pod kołderką ale bez poduszki(chociaż tez mam taką bardzo płaską) ale zrezygnowałam z kołderki bo choć niby dobra i kosztowała 100zł to jakaś sztywna taka, więc przeszliśmy na śpiworek i mloda nie protestuje - chociaż sie nie rozkopuje bo pod kołderką rozkopywała się.

Dziewczyny wezcie nie piszcie ze dziecko budzi sie az 2 albo 3 razy :-D
Bo u nas "tylko" 5 ;)

Dziewczyny ja mam pytanie o ten sen nocny - moja wieczorem po 1 zasnieciu budzi sie jak po dzrzemce po 30-40 min i caly proces sie zaczyna od poczatku... zanim porzadnie zasnie to z 2 godziny mina.
Czy wasze dzieci po prostu zanim zasna snem nocnym leza sobie w lozeczku? Czy od razu gleboko zasypiaja? Bo nie bede jej przeciez co pol godziny karmic... Dlatego dalej zasypia w hustawce bo tam jak sie obudzi to ja znowu kolysze do snu... I nie wiem jak sie tej hustawki pozbyc :baffled:
u mnie wyglądało to tak że po cycu kładłam młodą do łóżeczka i wychodziłam, jak płakała to mąż szedł do niej i robił ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... a jak nie pomagało to brał na ręce, uspokajał i odkładał. Wszystko oczywiście przy zgaszonym świetle. Czasami szedł tak kilka razy aż zasnęła na dobre.
a od 2 dni kładziemy ją po cycu, sama usypia i budzi się dopiero rano:)

Do góry