reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie :)

No wiec u mnie z grubsza jest wszystko dobrze, z grubsza, bo lekarz w trakcie badania zauwazyl, ze obwod brzuszka jest troszke mniejszy niz obwody reszty ciala. Na tym etapie znaczy to tyle, ze malec jest chudzinka i mam znow jesc wiecej miesa i w ogole bialka.
Troszke sie przejelam tym obwodem, od razu zaczelam sobie wkrecac hipotrofie, ale maz jest spokojny, mowi, ze obwod jest w normie (fakt, ze jest, tylko w nizszej normie) i mam nie gadac glupot.
Ale wiece jak to jest, latwo powiedziec, gorzej wykonac :no:
Bardzo bym chciala, by wynikalo to tylko z mojego zlego nawyku zywieniowego i o ile zle sie z tym czuje, ze maly szczuplutki z mojej winy, a tyle cieszy mnie to, ze moge to naprawic.
Kolejnaa wizyta pokaze, czy zmiana diety pomogla.
Nastepna ewentualnoscia moze byc to, ze maly ma budowe po ojcu, ktory jest wysoki i szczuply dosc (tzn byl, teraz uleglo to zmianie...)

My takze otrzymalismy fotke siusiaka bo sie troche droczylam z lekarzem, czy nadal chlopca mamy ;-) No to mam dowod niezbity :tak:

Ide wciagnac jajecznice :tak: Zaczynamy walke z walorami :tak:
Gratulacje potwierdzenia sisiorka :-D
Oj tam nie przejmuj się maluszek napewno odziedziczył budowę po tatusiu :-)

reklama
Następna to jeszcze nie wiem.
Pewnie szybciej niż za miesiąc.
W przyszłym tygodniu jedziemy do kardiologa prenatalnego posłuchać serduszko i mamy się odezwać, może za 2tygodnie.
Chciałabym jak najszybciej zobaczyć, jak mały dostaje tłuszczyku ;-)

Witam się z rana
Gratuluje dziewuszki i siusiaka :-) Mia bardzo ładne imię

Nigdy w życiu nie jadłam makaronu z jajkiem wek opiekany w jajku tak mmm jakbym zjadła muszę zrobić :)
A co do rozmowy o domach i blokach to ja całe życie mieszkałam w bloku a teraz przeprowadziłam się do domu i powiem tak bez porównania jedyne co mnie wkurza to że do sklepu dalej a na oś miałam pod nosem ale ogród grill huśtawka achh nie da się tego zastąpić

ja jutro na USG i też jakoś tak dziwnie się stresuje choć jak byłam na połówkowym to było wszystko oki ale teraz już trochę tą dietę mam

Gkvip gratuluje corci - Mia - sliczne imie. Dla dziewuszki latwiej imie wybrac:-p

Siula rowniez gratuluje malenkiej, jakos mi ucieklo wczoraj. *******a w tej ciazy jestem.

Kamila wszystkiego naj z okazji 25 tygodnia ;-) Idziemy leb w leb - ciekawe, ktora bedzie pierwsza na porodowce :baffled:

Sicil, nic sie nie boj, synek ma sie dobrze. Nie kazdy musi miec gruby brzuszek (jak ja np.).

PaulinaMaria wazne, ze juz wiesz, co Ci dolega i przed wylotem zdazysz sie wykurowac. Juz niedlugo, coo ? :-)

Witam sie porannie. Wczoraj nawet nie bardzo mialam sile pisac - dopadlo mnie przeziebienie. Tak wiec siedze sobie z gilem do pasa, w szlafroku, potargana... Normalnie chodzacy seksapil. A i ja tez jadlam makaron z jajkiem i duuuza iloscia ketchupu ;-)

sicilpol - a ile mały waży? Osobiscie bardziej wierze w opcje ze mały ma budowe po tatusiu, serio. Wiec nic sie nie martw, zajadaj miąsko i białko i pamietaj, ze wszystko jest dobrze i aby tak było mama musi byc spokojna a nie wyrywac sobie włosy!!! To tak jak ze wzrostem dzidziusia - takie rzeczy sie dziedziczy;-)

A to jajo z makaronem musze zrobic - tak mi sie przypomniało...:happy2:
A z brokułem to uwielbiam makaron ryzowy, brokuł, żółty ser i tunczyk - polecam pyyyyyyyyyycha!!!!!:rofl2:

Witam porannie:-D

Niespodzianka ja coś czuję, że pare dni po terminie urodzę bo tak było z pierwszym synem że 4 dni po terminie dostałam skierowanie na wywołanie porodu bo nic się nie działo - gdyby nie wywołali nie wiem ile bym jeszcze tak chodziła :)
Zobaczymy jak będzie tym razem, jakby nie patrzeć możemy zacząć w tym samym momencie :)

Ja dzisiaj musiałam dziecku na śniadanie zrobić chleb w jajku - miałam ochote po nim dojeść i zrobiłam 2 kromki zamiast jednej jak zwykle :)

Kurcze to neisamowite, że dzieci w 25 tygodniu się rodzą (czasem) i przeżywają! Nie mogę w to uwierzyć.

Mój Milan strasznie kobie aż mi cały komputer skacze bo trzymam go na brzuchu :)

buziak poproszę o przepis w odpowiednim wątku :)

Ostatnia edycja:
Kamila - nie wiem czy juz nie mówiłam o tym kiedys :sorry2: i nie ma na to zadnych przepisów, na czuja.. ale wkleje:tak:

reklama
sicilpol - a ile mały waży? Osobiscie bardziej wierze w opcje ze mały ma budowe po tatusiu, serio. Wiec nic sie nie martw, zajadaj miąsko i białko i pamietaj, ze wszystko jest dobrze i aby tak było mama musi byc spokojna a nie wyrywac sobie włosy!!! To tak jak ze wzrostem dzidziusia - takie rzeczy sie dziedziczy;-)

Wazy 320-350g i np. ilosc wod plodowych jest ok, wiec kolejne pocieszenie, ze to tylko budowa cialka.
No ale wiecie jak to jest :baffled:

A druga sprawa
Ja ulozone sa Wasze bobo?
Bo moj juz drugi raz w poprzek nam sie zareprezentowal, co prawda lekarz mowil, ze to normalne, ale moze nie pamietal, ze ostatnio tez byl w poprzek...
To jest w normie? Nie powiniem byc inaczej ulozony?

Ostatnia edycja:
Do góry