reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

julia a czemu musisz zageszczac mleko?
lena a samego mleka albo kakao nie moze wypic? czemu musi z manna?
anecznik wlasnie dlatego mecze sie dieta i co wieczor pedaluje na rowerze godzinke, ale ciesze sie z tego bo to jedyna chwila kiedy moge ksiazke poczytac
zyraffko szkoda ze nie zjadl, dobranoc:-)

ale ja mam na mysli na noc:)ona same mleko to jakby wodę piła;)

reklama
Byłam na tym połówkowym USG, z dzidzią wszystko w porządku, co do płci to niestety dupa blada bo dzidzia leży sobie w brzuchu ze ściśniętymi nogami (noga na nodze) i nic nie widać :-:)-:)-(
To sobie skubana pozycje wybrała.... ;-) alebedzie dobrze nie zamartwiaj sie,ja z Mikim do 30tc nie znałam płci,tez z gabinetów wychodzilam a potem ryk ;]heh

No jestem, ale niestety przez tel.
Wiec tak: znaleźlismy tak piekna sale w zaciszu lasu ktora jest sama w sobie magiczna ze nie bylo innej opcji niz ta:D niestety termin na 8 byl zajety, ale wyszlo nam na plus,bo wolny byl 15, i tym samym akurat taki wolny termin znalazl zespol ktory chcial moj przuszly maz:) wszystko zaklepane,zapisane, 25 jedziemy z zaliczkami i piszemy umowy:) kamerzysta troche jakby mial swoj swiat, ale aby dobrze zrobil robote:D
spotkanie z rodzicami super, co do kuchni to wyszlo zastaw sie a postaw:Dtak jakos nam sie narobilo tego:) no i ogolnie wszystko pieknie:)
bedziemy konczyc budowe domu,ale to juz praca na lata,bo niestety wszystkiego na raz nie zrobimy,ale perspektywa wlasnego domu w tak pieknym miejscu jest naprawde budujaca:)(pare metrow od jeziora i lasu) wiec chcieli bysmy na wakacje pozniej to dawac pod wynajem dla turystow...ale zobaczymy jak to wyjdzie...
Jutro postaram sie napisac choc troszke odp do Was bo musze opanowac sztuke pisania postow przez telefon:p
Ale super! Gratki ;-) szybko u was to wszystko idzie! powodzenia ;-)

Moj juz coraz mniej pije w sumie 2x po 150ml mleka z miarka kaszki ;] wiecej nie mam kiedy dac ;-) zajada sie wszystkim toco my ;P a i tak nie tyje ;]

Witam sie.
Jakas zamulona dzis jestem,ale musze wziac sie za sprzatanie.... :*
Milego dnia!

Hej Kochane
kurcze my dzis zapisani z Szymkiem do alergologa(prywatnie),ale zaraz bede dzwonic czy w ogole nas przyjmie bo przymuje dzieci od 5lat,ale u nas jest naprawde tragedia wiec sila chyba wejde do tego gabinetu zeby cos poradzil:p bo maly caly czas wysypany,cala skora jak tarka...a leki nic nie pomagaja(diete tez wprowadzilam...)

Julia sesja byc moze bedzie transmitowana na biezaco bo bedzie wyslannik z bb:D:p

aaaa;-)

Liza Jas tez juz coraz mniej mleka samego pije, ale zawsze kolacja mleczna jest, jakas manna, owsianka, super sa takie z nestle owsianki, tylko zalewa sie goracym mlekiem, chwile czeka zeby namokly i gotowe, Jas je bardzo lubi

milusia a co maja? taka szorstka skore? a moze to nie alergia tylko do dermatologa by trzeba, moze maja sklonnosci do atopowej skory? Jasia czasem tez cos jakby wysypie na buzce ale nam pediatra mowila zeby smarowac kosmetykami do atopowej i bardzo nawilzac, schodzi po kilku dniach

szarzyzna za oknem az sie nie chce z domu wychodzic a trzeba bo bez spaceru chlopakow moich roznosi, wczoraj dali mi niezle popalic
a dzis Jeremek konczy juz 4 miesiace, chyba z tej okazji dam mu jakas marchewe

klementinka nie mój tego nie zjadł by ;P on nie lubi kaszekłyzeczka ani zadnych papek ;] woli zwykle płatki na mleku ;] parówke,kanapka z dżemem to uwielbia :-D a oststnio musze powiedziec nawet zje chlebek z wedlinką ale musi mu zasmakowac ;-)

Ile planujecie wogole dawac mm?

Milusia daj znacco tam po alergologu! :*

sprzatam ale mi sie tak nie chce... ;P została mi jeszcze góra...

Dzień Dobry , Cześć i czołem !!!!
Milusia- Kurcze jak czytam te Twoje posty to jakbym bajkę jakąś oglądała. ! Kochana aż serdeuszko rośnie jak się to wszytki\o czyta! Co do skóry Szymcia to moim zdanie jedz i nawet się nie przejmuj że od 5 roku życia przyjmuje. Alergolog to alergolog. A w wolnym czasie pogadaj z Lencją ona na pewno doradzi ci z dietką dla Szymonka - to dla mnie ekspert w takich sprawach! Kochana buziaki!!!
Lizka- Jaś zrezygnował sam z mm ponad miesiąc temu! Pluje mlekiem kaszka na odległość , nawet jak śpi już nie da sie oszukać:)
Żyrafciu - Kochana ja wiem o czym mówisz. Współczuję Ci bardzo że Łukaszek tak kręci noskiem przy jedzeniu. Ja dostaję stresa wielkiego jak mi jasiek kilka dni marudzi a co dopiero Ty , która masz tak dzień w dzień... Buziaki Kochana!
Julia- Kochana trzymam kciuki za WAS! Na pewno wszystko się powolutku ułoży!!!! Do września jeszcze ho ho i ciut ciut! Kochana nie smutaj się głowa do góry Na pewno będzie dobrze!!!!!!! Musi być!
Kasiek- Kochana bravo dla Damisia!!!! Super że tak pięknie się od razu zaklimatyzował!

Ja solidarnie z Lizką biore sie za porządki !

reklama
Mam chwilę to się odezwę
U teściowej niby lepiej, jest w szpitalu już od dwóch tygodni, zaczęło się od rzyganka, a okazało się, że wrzody żołądka, kamień w nerce i bóg wie co jeszcze.... Zobaczymy co będzie dalej, na pewno weźmiemy ją do siebie, żeby nabrała sił po szpitalu, bo osłabiona będzie strasznie, ale mam nadzieję, że szybko stanie na nogi.
Gosiak je tragicznie, ale staram się nie panikować,wychudzona w końcu nie jest, ywgląda na zdrową i zadowoloną z życia, więc widocznie więcej nie potrzebuje...
Wczoraj u pani psycholog bardzo ok. Potwierdziła, że emocjonalnie i społecznie jest Piotrek do tyłu, a intelektualnie do przodu i stąd takie wewnętrzne zamieszanie, ma wiekszą niż rówiesnicy potrzebę akceptacji, dlatego mamy go chwalić, chwalić, chwalić.. No i ona znajduje sporo winy w przedszkolu. My też maamy o tej placówce coraz gorsze zdanie, więc w przyszłym roku damy go gdzie indziej...Teraz Piotrek ma jakieś gorsze dni, jakoś nie możemy się dogadać i razem się denerwujemy
Liza- ja piotrkowi dawałam mm do ok. trzeciego roku życia (Bebilon 4 jest od drugiego roku życia), Gosi planuję podobnie dawać, zresztą na razie to jedyna szansa, zeby miała coś wartościowego w brzuszku No i koniec pisania, jestem dziś sama ze szkodnikami, zaraz mi zdemoluję chałupę, lecę ją ratować....

Ostatnia edycja:
Do góry