reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Moniś - tp ja tylko stacjonuję "komórkowo" w weekendy he he, bo do kompa siadam ... mhhhmm prawie nijak. Na staraczkach tydzień trwa od poniedziałku do piątku :tak:
No i mów kochana co z tym testem. Zrobiłaś i...???
My wróciliśmy nie tak dawno ze spacerku... mokrego, bo deszcz u nas leje! I kaczka poszła na spacer też długi i pojawi się u nas jutro dopiero. Dzisiaj będzie pizza express a na przystawkę zupa z dyni piżmowej z pieczonym czosnkiem i tymiankowymi grzankami. Też mniami mmmm .... :-)

reklama
Mou to ja widzę, ze kuchara z Ciebie całkiem,całkiem :) Ja lubię gotować i sprawia mi to nawet przyjemność.
Co do testu, to tak zrobiłam :-D zero, nawet cienia, ale to ten etap, gdzie "pusty" test jeszcze nie dołuje :-)

heloł
ja nie mierzę i jest ok ;-)
dziś byłam u kumpeli, która mi bardzo kibicuje, chociaż sama mieć dzieci nie może... prawie się poryczałam, jak mi przyniosła sztućce dla małego i powiedziała, że je kupiła jak jeszcze myślała że może kiedyś... są po nieudanych in vitro i z jednej strony kasy nie mają na następne, a z drugiej mówi, że teraz czuje że to nie ten czas...

mou mi tam kaczka ślinki nie zrobiła, ale zupa z dyni owszem :-D
my też zaliczyliśmy spacer po lesie i było fajowo, nawet fotki mam, ale najpierw muszę zrobić pity, żeby sobie jutro w robocie wydrukować, potem ogarnąć jedno tłumaczenie a potem zająć się pierdołami w stylu zdjęcia ;-)

dziewczyny załatwiajcie kaftan :szok:
mam mieć @ 9 marca. czyli mam jeszcze całe dobre 4 dni, może i nawet 5. Przyszły dziś tanie testy, więc żeby je sprawdzić postanowiłam przed chwilą nasikać iiiiiiiii widzę drugą kreskę :szok: przecież to niemożliwe jeszcze ! nasikałam na drugi, patrzę - druga kreska! Albo są zepsute, albo całkiem mi odwala, albo........:szok:

Moniś - no ja lubię gotować ... baardzo! to moja pasja. I nie martw się, ja już dziś też zatestowałam tym moim sikańcem 10miu i nic a nic nie było. Ale właśnie masz rację na 1000%, że to jeszcze taki czas, nawet w Twoim przypadku że robienie testu nie dołuje naszej psycho .... może tylko kieszenie :-D
Fioletowa - co? dziczyzny nie lubisz?? ja tam uwielbiam, kuropatwy, dziki, a kaczka ma mi tylko dać tego przedsmak, to jedno z mięs co lubi słodkie dodatki. A ja uwielbiam dziczyznę na słodko. Szkoda że kaczka to taki półśrodek, ale jakbym miała tu w UK kuropatwę zdobyć to bym zbankrutowała na rzecz podniebienia :tak::-) ale fakt - nie każdy lubi ciemne mięsko :-)
Współczuję Twoim znajomym, to nie fajna sytuacja, że nawet invitro, praktycznie ostatnia deska nie pomaga. To kolejny powód, dla którego jako już mamusie swoich cudnych szkrabów, nie powinnyśmy marudzić za nadto :-(

dziewczyny załatwiajcie kaftan :szok:
mam mieć @ 9 marca. czyli mam jeszcze całe dobre 4 dni, może i nawet 5. Przyszły dziś tanie testy, więc żeby je sprawdzić postanowiłam przed chwilą nasikać iiiiiiiii widzę drugą kreskę :szok: przecież to niemożliwe jeszcze ! nasikałam na drugi, patrzę - druga kreska! Albo są zepsute, albo całkiem mi odwala, albo........:szok:

Ło matuchno!!!!!! oczywiście że to możliwe!!! dawaj fotę - ocenimy czy coś widać!!! jak już pisałam - oglądam sobie przez ostatnie dni ciąże potwierdzone testami nawet w 6 dniu po owulacji - z bladziusieńką kreseczką. Tak więc możliwe, możliwe :tak: Fotę dawaj i to już!!! :-D

Oto przykład - 4-5 dni przed @ test pozytywny potwierdzony! http://www.countdowntopregnancy.com/pregnancy-test-gallery/image.php?galleryid=15855

Proszę bardzo! - kolejny przykład w 8 dniu po owulacji http://www.countdowntopregnancy.com/pregnancy-test-gallery/index.php?p=7&dpo=8

Ostatnia edycja:
nasikałam właśnie na taki za 6 zł... ja widzę, ale na zdjęciu ciężko coś zobaczyć

Picture0029.jpg

Nie tu na tym maleństwie to już zupełnie nie widać :no:

mou od '99 nie jem mięsa :-)

no oni mieli koszmarnego pecha z invitro - wszczepili im dwa zarodki oba obumarły i te które jeszcze kilka dni miały ulegać podziałom, też obumarły, ona przechodziła więc całą procedurę stymulacji jajników i pobierania jajeczek od początku... no a potem skończyła się kasa... a ona ma endometriozę, więc generalnie szanse prawie 0

moniś ale fajnie - trzymam kciuki żeby się potwierdziło...

aparat mam zepsuty a kamerką wychodzą właśnie takie byle jakie zdjęcia
poleciałam do M pokazać test, a on mówi, ze za jasna, ale to oznacza, ze też ją widzi.... może jeszcze ściemnieje przez te 4 dni...

reklama
Ja pitolę!!!! Toż to ja też ją widzę! JEST KRESECZKA!!! Musisz mieć piękny przyrost HCG :-)

no i na maleńkim zdjątku może nie widać, ale na powiększonym owszem !!! Oj widać widać!! Zrób rano koniecznie !:-)

Ostatnia edycja:
Do góry