reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

moriam- dosłownie zalałaś mnie potokiem słow:-D:-D:-D.Dzień dobry:-).
bo ja taka gaduła z natury jestem:-)szczegolnie w niedziele z rana:-):-)
Dzień dobry Moriam :-) Pisałaś niedawno o tych targach we Wrocławiu - nawet nie wiedziałam ze się odbywało coś takiego!! A niedawno do Ciebie dzwoniłam bo potrzebowałam porady i... się nie dodzwoniłam :-( Mam nadzieję że nie zmieniłaś numeru? Nikt nie odebrał....
dobranocka moglam nie odbierac bo bylam w pracy albo w plowie dnia ttel mi sie rozladowal, bo i tak mi sie przydaza. Numeru nie zmienilam, wiec jak cos, to dzwon albo priwa pisz. Jak tylko bede potrafila, to pomoge chetnie.

moriam mniam hmmm kawe pije raz na rok ale ta zachęca. POlecam kawe i wsypać kilka pianek marszmalow (nie wiem jak się pisze).
nie mam pojecia co to za pianki:baffled:

doris- gratki zebowe dla Dodusia. I jeszcze raz napisze ze zazdraszczam ci tych wyjsc i imprezek. A i podziwiam, ze sobie z eksem wypracowalas takie spoko kontakty, ze na kawke z nim i jego zona potrafisz sie umowic. Szacun.

u nas weekendzik ok, znow rodzinnie, tymrazem u mojej drugiej babci bylam, w niedziele u rodzicow.
Slyszalyscie, ze w niedziele ma byc 20 stopni!:szok:
Cudownie, tylko ze ja nic na wiosne w szafie nie mam:( a i Mauruni buty musze jeszcze kupic!

reklama
Witam po weekendzie.

Intensywny weekend mieliśmy. W sobotę z rana szłam w poszukiwaniu sukni ślubnej, dużo opowiadania ale tak w skrócie byliśmy w takim jednym salonie, od początku byłam nastawiona na wypożyczenie sukni no i przymierzyłam jedną taką co mi się podobała- wszystko super na mnie leżało ale w biuście była za mała!:-( No ale koleś zaprowadził nas do takiej krawcowej która im poprawia sukienki no i ona miała stwierdzić czy da się to jakoś przerobić i ją zabudować w ramionach. Oczywiście koleś ciągle mi mówił że on mi taką suknie zamówi na mnie szytą za 2800zł. Koleś jakiś chyba lekko tępy był bo ciągle podkreślałyśmy mu z mamą że chcę wypożyczyć a nie kupić!! No i zaprowadził nas do tej krawcowej, jej się pokazałam w tej sukni, no i potem on poszedł- krawcowa jak on poszedł powiedziała mi że przeróbka tej sukni może kosztować około 300zł +900zł za wypożyczenie jej. No i ona mi zaproponowała że mi taką samą suknię uszyję łącznie za 1200zł. Ona akurat jest krawcową od sukni ślubnych. Na dodatek koleś mówił że ona tylko raz była ubrana a krawcowa nam powiedziała i zresztą pokazała gdzie i ile razy ją już poprawiała.Tak więc pomierzyła mnie i mam mieć taką pierwszą przymiarkę prawdopodobnie albo za 2 tygodnie albo po świętach Wielkanocnych. Tym o to sposobem będę miała własną suknię, szytą na miarę w takiej cenie jak za wypożyczenie;-).
Suknia jest śliczna. Jest w kształcie trapezu. W kolorze ecri wybrałam. Ma taką tasiemkę pod piersiami, Satyna pokryta jest taką hmm to raczej nie jest koronka ale zapomniałam jak się to nazywa, do tego będę miała rękawki z tego samego materiału co ta a'la koronka do łokci, bo ja niestety mam piegi na ramionach i znamię takie jedno duże i źle czułabym się taka naga na ramionach. Jestem strasznie zadowolona i nie mogę się doczekać aż będzie gotowa. Ciekawe co G. powie na nią, bo on jej oczywiście nie widział:-):-)
Mąż w między czasie jak ja chodziłam za sukienką, pojechał z moim tatą w jedno miejsce do oglądniecia wózka który znaleźliśmy na tablicy.pl i kupił wózek- macLarena jupi!!:-D Po południu pojechaliśmy do znajomych i zaprosiliśmy ich na ślub. W niedziele znowu rozwieźliśmy jeszcze zaproszenia do takich dwóch rodzin, a dokładnie przyjaciół naszego domu jak to się tam mówi;-). No i około 21 wróciliśmy do Krakowa.
Od rana sprzątam w domu, no i prawie już wszystko zrobiłam.

Niestety choroba nas wszystkich złapała, mnie tylko gardło boli ale G. i Łukasz są chorzy i dzisiaj idę z nimi do lekarza do przychodni bo oby dwóm umówiłam wizytę na 15:45;-)

To tak w skrócie co u nas.

Pozdrawiam Was!!

Moriam wierz mi, że nie Ty jedna masz problem z garderobą (a raczej jej brakiem) na wiosnę.
Mała_mi zdrówka dla Waszej Trójeczki.
Super, że ta krawcowa zaproponowała uszycie takiej sukni jak Ci się podoba i to za taką cenę :-)

halo halo

chciałam się tylko przywitać. Narazie nie ogrnełam BB ;-), ale na szczeście bagaże TAK ;-). Jestem już i myslę, że jak mężuś jutro pojedzie to będę już ogarnięta nawet z BB..

MAŁA_MI świetne wieści! i już nie mogę się doczekać, kiedy chociaż jedno jej zdjęcię zobaczę :-) no i dużo zdrowia dla Was. U nas też 2/3 domostwa chora, więc łączę się w bólu i idę pracować, bo nerwa ogólnorozwojowego mam takiego jak stąd to japierdziu :angry:

heja ja biegusiem bo zaraz do pracy. Leane w nocy nam zgotowala pieklo... darcia godzine... ZEBISKA. nei wiem co i gdzie i jak ale wiem ze to zebiska bo palce do buzi i "ajajajajajaj!!!!!" i pol bloku jak nie caly slyszal nas. od 1 do 2h30 masakra byla. dospala do 8h potem. a tak w ogole teraz neidawno przyszla do mnei z frotka i grzebieniem i miauczala zeby ja czesac to jej uczesalam palemke:)))) strojnisia mala:ppppp poza tym zrobilam dwa prania zmienilam posciel u nas w lozku i zaraz musze jesc i siooo.
DORIS super ze weekend sie udal , ja se nei wyobrazam gadac z moim ex. w ryj z impetem to taaaaak.

MALA MI najlepiej rzeczywiscie swoja suknia i doczekac sie fotek nei moge. wazne ze znalazlas swoja szczescie:)))))
MAKUC u was chrobska?? uuuuuuuu wspolczucia i tulaski :))
no i spadam i do wieczorka baja baja baj:)))))

Kania wiesz się cieszę że ta krawcowa się pojawiła na naszej drodze ( bo szczerze wcześniej o tym nie myślałam) a tak to przejrzałam tyle tych sukienek i większość w nie w moim stylu albo takie co tylko na chude bardzo dziewczyny pasuje no a ja gruba jestem. Do tego ja mam duże piersi i w większości sukienek jest problem, bo są robione na małe a wydaje mi się że duży biust trzeba ładnie wyeksponować żeby go podkreślić ale znowu nie przesadzić żeby nie wyglądał jak dwie piłki lekarskie w tej sukience:-D. No a tak to będę miała na miarę szytą dla siebie. Super.

Podczas tego przymierzania kolejny raz się utwierdziłam w tym że chciałabym bardzo pomniejszyć biust:-:)-:)-:)-:)-( To zaczyna być moim kompleksem..

sarisa witaj z powrotem w PL! Opowiadaj jak było no i zdjęcia pokazuj:-)

makuc to i zdrówka dla Twojej rodzinki! Teraz znowu jest taki okres że pełno tego paskudztwa w powietrzu. A na co masz tego nerwa? Nie złość się. Może meliskę sobie zaparz.

dorisku łał super że tak z ex umiecie pogadać, do tego z jego mamą.. nie no pozazdrościć, w sumie to bardzo dobrze dla Mikołaja. Najgorzej jak rodzice po rozwodzie skaczą sobie do gardeł. Nikt tam nie mówi o tym że trzeba się przyjaźnić ale chociaż dobrze jest pokazać dziecko że ma się szacunek dla samych siebie wzajemnie.

dziulka miłego dnia w pracy i oby te zębiska Leane wyszły szybko!

Przed chwilą teściowa się na mnie wydarła, to jej powiedziałam że nie jest moją matką żeby to robić i że nie życzę sobie tego. Oj. Popsuła mi już humor na dzisiaj:baffled:.

reklama
Mała_mi to oddaj trochę tegoi biuściku, chętnie przyjmę jak Ci tak przeszkadza :-)
Dobrze jej powiedziałaś, co Ona sobie myśli wstrętne babsko, w kosmos już bym ją wysłała...
I nie psuj sobie humory przez taką wredotę, spójrz na swojego syna i się uśmiechnij i to już :-):-):-):-)!!!

Do góry