reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

podkłady kupiłam właśnie te z Belli, ale tylko jedną paczkę, mam nadzieję, że tyle wystarczy, a później to się będę mogła przerzucić na zwykłe grube podpaski

Młodak pocieszające tylko to, że nie przemokniemy ;D
Podsumowując...MAM CHYBA wszystko już...prócz:
stanik do karmienia a najlepiej dwa ;)
krem - sutki, tantum rosa saszetki...herbatka z liści malin...i myślę, że to już wszystko ;D

też nie mam jeszcze tych saszetek i kremu na sutki, poza tym czekam na ciuszki od szwagierki i wtedy będę wiedziała jakie ciuszki jeszcze dokupić ( a może wcale)

carla a po co herbatka z liści malin??

reklama
podkłady kupiłam właśnie te z Belli, ale tylko jedną paczkę, mam nadzieję, że tyle wystarczy, a później to się będę mogła przerzucić na zwykłe grube podpaski

też nie mam jeszcze tych saszetek i kremu na sutki, poza tym czekam na ciuszki od szwagierki i wtedy będę wiedziała jakie ciuszki jeszcze dokupić ( a może wcale)

No właśnie?????

Młodak pocieszające tylko to, że nie przemokniemy ;D
Podsumowując...MAM CHYBA wszystko już...prócz:
stanik do karmienia a najlepiej dwa ;)
krem - sutki, tantum rosa saszetki...herbatka z liści malin...i myślę, że to już wszystko ;D

No mam taką nadzieję z tym przemakaniem bo to chyba najbardziej mnie stresuje, że się będzie ze mnie lało, a ja nie nadążę łapać :-D

Też właśnie poluję na krem na sutki.

a smoczki jakie? ja z Alą miałam z fishera i były ok, mała sama się odstawiła bo wkurzało ją że z buzi jej wypadały jak zasypiała:-D

Smoczki też wzięłam TT. Jeden sprzedawca, jedna przesyłka, więc już nie kombinowałam.

Wziełaś już smoczki na powyżej 6 miesiąca? no to nieźle :-)

Też na taką poluję :-D przynajmniej nie bede lała mleka na ręke sprawdzając czy temp oki bo i tak tego nie czuję :rofl2:

ja wydałam już 3 swoją wypłatę...:zawstydzona/y: M się dołożył tylko do połowy wózka... my w ogole dziwnym małżeństwem jesteśmy....:dry:ale dałam mu listę rzeczy i ciekawa jestem co z niej kupi....

mój M. powiedział, zebym mu listę zrobiła co ma jeszcze kupić - ja się na niego patrzę taka zszokowana a on nagle "albo najlepiej jak mi podasz nr konta to Ci kasiore przeleję" ;-)
Ja drugie dziecko i 99% rzeczy po Kubie ale uwierzcie, ze też sporo wydałam:tak: a bo to sie przyda przeciez (mimo iz przy Mlodym tego nie miałam:szok:), a to takie ładne mimo, że po Kubie jest itp.:tak::zawstydzona/y: i tak z wieloma rzeczami mąż mnie wstrzymał i miał rację:tak: bo po co nowe jak niektore rzeczy (nie mowie tylko o ciuszkach) beda na "chwilę" a są naprawde w super stanie po Kubie. Ale kobieta to jednak kobieta:confused:
Na szczeście ciuszków nie będe kupować bo mi siostra przywiozła 3 pudła :-D i od "szwagierki" też i to nawet z metkami bo nie było kiedy zakładać bo tak szybko rosła :-D wózek też bede miała i wanienke też :-D jupi! jak dobrze że już ktoś przetarł szlaki :cool2:
Łóżeczko juz widziałam takie fajne i moze w tą sobotę pojedziemy i kupimy, będzie stało w pudle do czerwca :-)

A co do kremu na sutki to siostra mi poleca bepanthen http://www.bepanthen.pl/#/Strona_Glowna/

bo i dla dziecka na odparzenia jak i na cycorki :D

Ostatnia edycja:
Wziełaś już smoczki na powyżej 6 miesiąca? no to nieźle :-)

Wzięłam na wszelki wypadek, bo jesli moje dziecko odziedziczy po mnie miłość do smoczków to będzie go potrzebowało do 6 roku życia. A tak jedna przesyłka, a koszt w porównaniu do reszty nieduży.

Ostatnia edycja:
ale szaleństwo zakupowe :blink: super ja tworzę listę rzeczy do dokupienia i część zamówię na allegro a po część pojadę do hurtowni bo znalazłam fajną koło siebie i ceny mają jak na allegro tyle że nie wszystko tam jest
mlodak to przed tobą jeszcze spore wydatki a do tego to chodzenie i oglądanie :eek: współczuję bo ja już się dużo szybciej męczę więc łażenie godzinami po sklepach już nie jest przyjemnością
carla super zakupy :tak:

ale szaleństwo zakupowe :blink: super ja tworzę listę rzeczy do dokupienia i część zamówię na allegro a po część pojadę do hurtowni bo znalazłam fajną koło siebie i ceny mają jak na allegro tyle że nie wszystko tam jest
mlodak to przed tobą jeszcze spore wydatki a do tego to chodzenie i oglądanie :eek: współczuję bo ja już się dużo szybciej męczę więc łażenie godzinami po sklepach już nie jest przyjemnością
carla super zakupy :tak:

Wiem i to mnie straszliwie przeraża. Dlatego też chciałam te zakupy zrobić wcześniej, ale mojemu K. to się zupełnie nie śpieszy, On wiecznie ma czas. A teraz to już w sumie miesiąc został, bo nie sądzę abym dała radę w 9 miesiącu brykac jak sarenka po sklepach.
Pocieszający jest tylko fakt, że zamierzam całą resztę dokupić w jednej hurtowni, ewentualnie tak obejrzę a zamówię na allegro. Normalnie wynalazca inernetu powinien dostać Nobla!!!!

Dziewczyny smutno mi.

Wy tu szalejecie z zakupami a ja juz mam wszystko. Nudzi mi sie, nie mam juz co szukac, ogladac , zastanawiac sie.

Teraz tylko na allegro szukam okazji ciuszkowych, bardziej z nudow niz potrzebuje. No ale cos trzeba robic przez caly dzien.

reklama

No ja za 3 tygodnie zaczynam ją pić dwa razy dziennie :) I łykać wiesiołka :) Wierzę w moc ziółek i natury i mam nadzieję skrócić sobie poród...bo liście malin wpływają na rozwieranie ;)

Co do kremu sutkowego...zdecydowałam się na Maltan...jest tani i ma dobre opinie :)

Saszetki tantum...chyba z 5 sztuk wystarczy...do tego butelka 0,5 po wodzie by w szpitalu sobie rozrobić i już używać...
Może chusteczki do higieny intymnej dokupić...bo papierem toaletowym po ranie się ciorać to lipa chyba?

Do góry