reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam

Sicil super,że u was wszystko dobrze, całuski dla Julcia,niech zdrowo rośnie:-D

Rurka dobrze,że możesz w domku odpoczywać do cc.

zaza zdrówka.

nanulika dopiero robiłaś test a już taki brzuszek:-D

Ja dziś padam od rana po lekarzach i gin i diabetolog a te kobitki starsze u diabetologa to koszmar, pisze jak wół ciężarne bez kolejki a te twardo się pchają. Dobrze że ta lekarka w porzadku i jak wchodzi pacjent to pyta czy nie ma w poczekalni ciężarnej hehe.

Mały waży 2700 i ułożony główkowo,także już tak zostanie mam nadzieję. Szyjka się skróciła,ale nie mam z tego powodu się oszczędzać. <Lekarz twierdzi,że dobrze by było gdybym za jakieś 2 tygodnie zaczęła rodzić. Także w zasadzie pozostaje mi czekanie. Następna wizyta z usg 8 maja a 2 maja doppler i teraz już co tydzień będę widziała się z lekarzem.Na szczęście za wizyty z dopplerem nie będę płacić. Acha i jeszcze zrobił mi wymaz na paciorkowca.

reklama
i nie wiem co jeszcze mialam napisać:zawstydzona/y:
Napisze tylko tyle, ze mam taki humor ze szkoda gadać i nie bede Wam smucić:-( odechcialo mi się wszystko, przebeczalam całą noc, cale do poludnia i nie wiem co ze soba zrobić:no::zawstydzona/y: jestem zalamana, jak dojde do siebie to sie odezwe...'3majcie sie dzielnie w dwupakach jeszcze:-)

Polaa zapraszamy na odpowiedni wątek, wygadasz się i będzie lżej :happy:

Gkvip
, fajnie że jesteś z powrotem, może jednak urodzimy w tym samym czasie, jest jeszcze jakaś szansa, czy Ci termin wcześniejszy zapowiadają? :happy:

zaza26, ajjjj współczuję bardzo, ja to przeszłam w 5. miesiącu i wspominam jako najgorszy moment ciąży. A masz gorączkę czy tylko przytulasz się do muszli? Zalecenia mojego kumpla gina: dużo wody, nawet po małym łyczku, byle regularnie + u mnie się sprawdzały niesłodzone suchary, bułka z masłem już nie dawała rady i zwracałam. Jakbyś się mocno odwodniła, to lekarka przepisała mi Orsalit - uzupełnia elektrolity i jest bez recepty, ale słonawy w smaku, więc najlepiej go brać jak już Ci będzie lepiej. Jeżeli masz gorączkę to możesz wziąć paracetamol (ja brałam apap) i zimne okłady na głowę i brzuch. Jeśli to faktycznie klasyczna jelitówka, trzeciego dnia już powinno być praktycznie ok. Ja tak naprawdę wymiotowałam tylko przez cały jeden dzień, a jak mi się poprawiło, to do sucharów dołączyłam gerbery z jabłka i jagód, a potem zupę taką lekką na piersi kurczaka z ryżem. Szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Mały waży 2700 i ułożony główkowo,także już tak zostanie mam nadzieję. Szyjka się skróciła,ale nie mam z tego powodu się oszczędzać. <Lekarz twierdzi,że dobrze by było gdybym za jakieś 2 tygodnie zaczęła rodzić. Także w zasadzie pozostaje mi czekanie. Następna wizyta z usg 8 maja a 2 maja doppler i teraz już co tydzień będę widziała się z lekarzem.Na szczęście za wizyty z dopplerem nie będę płacić. Acha i jeszcze zrobił mi wymaz na paciorkowca.

Za 2 tygodnie...to tuż tuż, ale ten czas zaczyna się skracać. Fajno, że wszystko ok:-)

Do mojego męża dziś dotarło ile tak naprawdę zostało nam czasu, więc napisał maila do szefostwa, że prosi, aby od maja miał jak najwięcej zdalnej pracy i mógł pracować w domu, bo żona niedługo rodzi:-D:-D:-D ale fajno:-):-)

Dziewczyny a ja nie wiem co Wam tak predko do wczesniejszego porodu.... :eek: jak mowicie o 2 tygodniach to ja jestem przerazona bo mam jeszcze tyle do zrobienia..... ja to bym chciala w terminie urodzic 31 maja ablo 4 czerwca ale nie wczesniej.....
Oczywiscie tez nie moge sie doczekac az mala usciskam i ucaluje ale wszystko w swoim czasie :-D

reklama
Witam sięi ja :-D
Jak zwykle nie można Was nadrobić
:-(
Ja już po malowaniu dużego pokoju teraz będzie dalszy ciąg bawienia się w malowanie, chcę choć odświerzyć ten dom.

Paulina a Ty zaciskaj tam nogi i nie ródź przed 37 tygodniem :-D
Ja też już mam brzuch na udach i jakoś mi nie jest śpieszno !!!!!!!!! I też spodni 40 nie dopnę nawet pod brzuchem !!!!

Dobra ide doczytać Was może mi się uda nadrobić od ostatniej mojej wizyty tutaj :eek::baffled:

Rrruuurrkkkaa jak dobrze że już jesteście w domku !!!!!!!! :-):-D

Jak można mieć siostrę o 2 miesiące starsza ????

mozna cioteczna, stryjeczną.....albo mama miała podwójna macicę:)

Sunshine- Tobie jest za wygodnie po prostu wciazy , dlatego Ci się nie spieszy:)

Ja juz mam dosyć- jestem gruba i zaczynam juz dośc powaznie puchnąć- stopy i łydki po 50 minutowej jeżdzie autobusem mega spuchniete- ledwo doszłam z przystanku do domu...Wstydzę się chodzić z takimi łydami normalnie. Mam dwie pary ciazowych jeansów, ktore normalnie sa lużne w łydkach, ajak mi spuchną to robi się jak leginsy
smile.gif
I chyba mi kolana tez puchną- myslicie ,ze to możliwe? Dłonie i mordka też juz spuchnięte....
Ciekawe jak prztrwam upały majowe....chyba cała peknę- hahahahah
Ja chcę za 4 tygodnie urodzić!!!!!

Do góry