reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

AVO z tego co wiem,to może być różny -biały,brązowy,różowy,właśnie taki karmelowo-śmietankowy,no i może być podbarwiony krwią,ale wtedy to już bym się przeszła do szpitala,bo tak mi sugerowała położna,że jakby coś z krwią to lepiej sprawdzić,bo to w sumie drugi poród i może się szybciej potoczyć.Na razie sobie spokojnie czekam...skurczybyki co 20 minut takie 15-20 sekundowe...
Dorotka mój gin też twierdzi,że raczej urodzę wcześniej,chyba że będę leżeć:no::no::no:i mam takie bóle jak na @ właśnie i też mnie tak kłuje dół brzucha a czasem mam takie uczucie,że mi coś na odbyt naciska...

reklama
może i taki może być...wiesz,że w ciąży nie ma reguł:tak:ja myślę,że to czop,a o ile pamiętam to w pierwszej ciąży też ci odszedł wcześniej,więc może taka Twoja ciążowa uroda?

właśnie doczytałam w mojej mądrej książce nt ciąży,że czop może być początkowo żółty,a potem zmienić kolor na brąz lub zabarwić się krwią i może to trwać od kilku do kilkunastu dni...
ewentualnie mogą to byc zwiększone upławy

Ostatnia edycja:
może i taki może być...wiesz,że w ciąży nie ma reguł:tak:ja myślę,że to czop,a o ile pamiętam to w pierwszej ciąży też ci odszedł wcześniej,więc może taka Twoja ciążowa uroda?

właśnie doczytałam w mojej mądrej książce nt ciąży,że czop może być początkowo żółty,a potem zmienić kolor na brąz lub zabarwić się krwią i może to trwać od kilku do kilkunastu dni...
ewentualnie mogą to byc zwiększone upławy

wiesz co w pierwszej ciazy w 36 tygodniu mleczno biały kawałek podbarwiony lekko krwią. i przenosiłam ciążę:)Nie miałam zadnych boli, twardnień do 39 tygodnia....

AVO a teraz masz już skróconą szyjkę nie?Jak Cie to niepokoi to może podjedź na IP niech sprawdzą albo zadzwoń do gina...ja mam o tyle fajnie,że i do położnej i do gina mogę zadzwonić jak coś mnie niepokoi i mi właśnie położna o tym czopie mówiła.

Avo to co zostaje na wkladce ma mocno żółty kolor prawie czasem w lekki pomarancz, ale nie jest to codziennie o wiele czesciej mam takie wodniste bezbarwne uplawy ktore moczą mi cala wkladke i przelatują na majtki;//

no to idenycznie masz dorota jak ja- a mówiłas o tym ginowi?
Szyjkę mam 2, 5 cm miękką, ale bez tragedii:)

Tak tak mówiłam... i szyje też mam troche ponad 2 cm, ale trzymającą jeszcze ;) i tak jak mowie dal mi 2 tyg i zaproponowal ze jak chce to moge sobie poczekac na oddziale;p ale podziekowalam;p ale ja mam i tak przeczucie ze przenosze ;p - bo mam zamiar jutro na wizycie walczyc o porod naturalny... zobaczymy co wywojuje...?!

reklama
O matko już coraz bliżej do porodu. U mnie też jakieś skurcze od czasu do czasu są. Wczoraj jeden to taki naprawdę mocny był na wieczór aż się zlękłam. I już troche zaczynam się bać porodu. Nie wiem jaki mam szpital wybrać.w jednym pracuje moja gin koleżanka ale tam o znieczuleniu zewnątrzoponowym mogę zapomnieć bo po prostu nie dają i już, a w drugim szpitalu dają na życzenie jak oczywiście nie ma przeciwskazań i rodzisz rodzinnie taka samo jak w tym pierwszym tylko bez bolu. Można chodzic, skakac na pilce itd. Czuje sie skurcze ale nie bol. I nie wiem teraz cholera ktory wybrac. Szczerze mowiac wolalabym sie nie mordowac jesli moge wybrac. Ale tez kolezanka do porodu do mnie wtedy nie przyjedzie. Kurde:no:

Do góry