reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kamila ja bym zrobiła badania.

A ja mam dylemat coraz większy gdzie rodzić :/ i żałuję, ze nie zawitałam na porodówkę jak teraz byłam w szpitalu. Teraz położna mi powiedziała, albo najbliżej domu- wyremontowany oddział sale 2-osobowe, ale personel daje do myślenia, a drugi wybór to tam gdzie leżałam, ale tam są tylko 2 sale do porodów rodzinnych, a reszta boksy jakieś :/ no ale w tym szpitalu też pracuje moja znajoma fakt, ze na innym oddziele, ale zawsze może przyjść hmm tylko gorzej jak nie będzie w pracy :/

reklama
Muńka - No dokładnie ;)
a o tym, że położne wszystkie fajne to też słyszałam :)
a wiecie co się mojemu mężowi na porodówce najbardziej podobało? radio :D hurra będzie można włączyć Eskę Rock :D

Kamilka, nie chcialam przestraszyc :no: ale lazalam w szpitalu z dizewczyna, ktora miala cholestaze i stad wyczulenie w tej kwestii. Kurcze, ale pamietam, ze Ty przeciez mialas jakies problemy z watroba, ale napisalas, ze ostatnie wyniki super-robilas pewnie te cholerne alaty, aspaty, bilirubiny itp... (chyba ostatnio odpowiadalas tak Buziakowi, prawda?) to nie masz raczej o co sie martwic. Podobno najbardziej swedzi w nocy i najbardziej dlonie i stopy. Mnie dlonie czasem swedza, ale nigdy nie do tego stopnia, zeby byl problem ze spaniem. Tzn. mam problem i to gigantyczny ze spaniem, ale to przez pecherz i inne *******y ;-)
Dzieki Dziewczyny! Poslucham chyba zatem swojej intuicji dzis wieczorem i zastanowie sie, czy jutro rano podjechac jednak do laba, czy nie.

Rysica, Munka, to Wy niezle ustawione!!!!!:tak::tak::tak::-D GUT!!!!!

Aga, to zaciskaj nozki jeszcze te 2 tygodnie...przede mna zatem chyba jeszcze tydzien tego zaciskania...;-)

wlasnie poczytalam o tym na wikipedii i w sumie zgadzalo by sie to swędzenie stóp i dłoni .... i że w nocy się nasila:/ kurcze.. :/ zmartwiłam się.

Kamilka, nie chcialam przestraszyc :no: ale lazalam w szpitalu z dizewczyna, ktora miala cholestaze i stad wyczulenie w tej kwestii. Kurcze, ale pamietam, ze Ty przeciez mialas jakies problemy z watroba, ale napisalas, ze ostatnie wyniki super-robilas pewnie te cholerne alaty, aspaty, bilirubiny itp... (chyba ostatnio odpowiadalas tak Buziakowi, prawda?) to nie masz raczej o co sie martwic. Podobno najbardziej swedzi w nocy i najbardziej dlonie i stopy. Mnie dlonie czasem swedza, ale nigdy nie do tego stopnia, zeby byl problem ze spaniem. Tzn. mam problem i to gigantyczny ze spaniem, ale to przez pecherz i inne *******y ;-)
Dzieki Dziewczyny! Poslucham chyba zatem swojej intuicji dzis wieczorem i zastanowie sie, czy jutro rano podjechac jednak do laba, czy nie.

Aga, to zaciskaj nozki jeszcze te 2 tygodnie...przede mna zatem chyba jeszcze tydzien tego zaciskania...;-)

ja miałam tylko ALT nie miałam tej całej reszty co wymieniłaś.. ALT w normie a reszta?!?! powinnam mieć? :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamilka, to rzeczywiscie zrob koniecznie - ALAT, ASPAT, fosfataza alkaliczna i bilirubine.
Cholestaza ujawnia sie po 30 tygodniu, wiec wlasnie w takim pozniejszym okresie ciazy.
Kurcze, sorki za przestraszenie...chcialam sie podzielic tylko swoim dylematem...:-(

Hejka ja mam dziś beznadziejny dzień jestem ogólnie wściekła wszystko mnie drażni po wszystkich krzycze nie wiem czy to hormony czy co ale mam już tego serdecznie dość. U mnie się wszystko uspokoiło nawet brzuch mi się przestał stawiać jak tak dalej pójdzie to jeszcze przenosze.

Mam tak samo, moj P sie ciagle pyta czy jestem na niego zla, czy cos zrobil, bo sie do niego nie odzywam i czepiam za *******y, ogolnie wszystko mnie draaazzniiiiiii i nie wiem czemu, moze to przez te skurcze albo co??? :szok::eek:

*glupoty heheh a mnie zacenzurowalo :p

Ostatnia edycja:
Muńka - No dokładnie ;)
a o tym, że położne wszystkie fajne to też słyszałam :)
a wiecie co się mojemu mężowi na porodówce najbardziej podobało? radio :D hurra będzie można włączyć Eskę Rock :D

hehehe, to się chłopak ucieszył:-) Ja planuję nagrać płytkę z muzyką, która mnie uspokaja i zabrać ze sobą.

;-)szkoda, że to tyle kosztuje, ale pewność miejsca porodu i opieki jest w tym przypadku dla mnie bezcenna

ano czasem trzeba :tak:

a co do podejrzeń cholestazy - TRZEBA sprawdzić dokładnie, bo cholestaza powoduje szybsze starzenie się łożyska, co może spowodować niedotlenienie i hipotrofię. Na to są oczywiście leki i wcześniejsze KTG, na Karowej nawet robi się próby oxytocynowe - tzw próby wydolności łożyska. I najczęściej rozwiązuje się ciąże przed terminem.

Kamilka, to rzeczywiscie zrob koniecznie - ALAT, ASPAT, fosfataza alkaliczna i bilirubine.
Cholestaza ujawnia sie po 30 tygodniu, wiec wlasnie w takim pozniejszym okresie ciazy.
Kurcze, sorki za przestraszenie...chcialam sie podzielic tylko swoim dylematem...:-(

a orientujesz się moze jaki to moze miec wplyw na mnie i na dziecko na tym etapie? jezeli by wyszlo ze to mam oczywiscie..

reklama
Witajcie,
dopiero teraz znalazłam czas na kompa.
Mam chore dziecko w domu i mam serdecznie dość:-(
alijenka, Sunshine zdrówka:tak:

Rurka śliczna córeczka;-) prosimy więcej fotek:-)

klusia ja tez tak wszystko ukladam, ubrania kolorami w komodzie Mlodego, bielizna ulozona od linijki itp. ale czasami mysle, ze jakbym to "olala" byloby mi łatwiej chyba bo za bardzo sie przzejmuję, ze cos jest nie tak:zawstydzona/y: taki mam kurcze charakter:tak: musi byc poukladane w szafkach i koniec, na męża sie czasami złoszczę jak wyciaga koszulkę spod spodu i potem szybko inne ulozy byle jak:zawstydzona/y:

aga fajnie, ze jestes w domku:tak: uwazaj na siebie

Do fryzjera wybieram się w poniedziałek:tak: chcialam troszkę pozniej ale za tydzien leci do Polski na dluzej wiec muszę teraz:tak:

Do góry