reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Carla- baw sie dobrze :-D:tak: i pokaz ze mozna byc seksi mamuska zaraz po porodzie :tak:
Esperanza- u nas kupki sa dosc czesto praktycznie za kazdym razem jak przebieram ale za to siusi ciezko mi zauwazyc, chyba dopiero ze 2 pieluchy zmienilam gdzie bylo tylko siusiu. A pampersy rozchodza sie jak cieple buleczki :-D

U nas na razie ze spaniem i karmieniem nie moge narzekac dzis w nocy spala po 1,5h ale o 4 zasnela i spala do 8 wiec i ja sie zdrzemnelam.

Addiena, Josie- moja tez najlepiej przy cycu zasypia, czesto sie zdarza, ze po 15min karmienia juz mi spi i tak jak w ciagu dnia to stram sie ja budzi ale w nocy pozwalam jej spac i tez sie boje ze tylko tak sie nauczy zasypiac :-(
Addiena- to mnie nastraszylas ze teraz jest grzeczna a pozniej sie to zmieni... oby jak najdluzej bylo tak jak teraz :tak:

Co do brzucha to moj wyglada jakbym byla w 3m-cu i ogolnie przypomina sflaczala pilke i wisi tak jak flaczek i robi daszek :-D plus do tego skora na brzuchu zrobila sie taka pomarszczona :-( ogolnie zalamka.....:zawstydzona/y:

Dziewczyny czy wy wszystkie tak do lekarzy latacie????

Ja mam pierwsza wizyte dopiero 25 lipca. Od razu ze szczepieniem. Pediatra powiedziała ze nie ma sensu wczesniej jezeli dziecko jest zdrowe - bo tylko od niej moge coś przez przypadek "załapac'. Połozna to potwierdziła...

Wiec nie wiem ile moja przybrała i ile urosła :)

Carla- super filmik :tak: jak ogladalam to tak jakbym widziala swoja taj samo sie budzi slodziak :-D
Zaza, Bablik- jeszcze troszke i samo wyjdzie :tak: kto wie moze to juz dzis :-)
Mamaina- mozliwe ze w tym stadium moze sie cos zaczac skoro czop odpadl, u mnie nie bylo widac czopa chyba schodzic czesciowo :dry:
Ja odbijam po kazdym karmieniu jak tego nie zrobie, tylko poloze mala spac to sie zaraz obudzi bo gazy nie daja jej zasnac ale jak juz sobie odbije to jest luzik i jest szczesliwa.
Polozna kazala karmic raz jedna piersia, odbic, i dac druga piers i znowu odbic.

Siula- mi tez sie wydawalo, ze brzuch mi nie opadl i urodzilam :tak: niektorzy mowili ze opadl ale ja tam tego nie widzialam

Do nas przychodzi polozna co 2 dni i wazy mala. Moja stracila 9% wagi urodzeniowej ale w dwa dni przybrala 70g niby malo ale polozna powiedzial, ze najwazniejsze, ze przybiera na wadze. Teraz nasza perelka wazy 2860 a jak sie urodzila wazyla 3035.

23 lipca mam wizyte u lekarza zeby sprawdzic swoje krocze ale od wczoraj co mnie tam piecze :-( polozna zajrzala i powiedziala, ze chyba cos mi tam zle zszyli bo mi dzyndzelek wystaje ale zapalenia nie ma ani zadnej infekcji wiec w poniedzielek ide do lekarza to sprawdzic.

Sunshine- to nie tak, ze jest niegrzeczna, ale już tyle nie spi. ma coraz dłuższe okresy czuwania i aktywnosci, no i w nocy przesypiala 6 h, a teraz budzi sie na papu co 3,5. Najgorsze jest jednak to uzaleznienie od mojego sutka żeby zasnac, a na poczatku karmiłam, odkladałam i byl spokoj.

Aylin- ja nie latam do lekarza :p, moja pediatra jak byla na wizycie patronazowej zostawiła mi wage. mam oddac jak przyjade na szczepienie:-)

Moj brzuch tez jeszcze wystaje i ogolnie waga stoi w miejscu, na szczescie nie jest pomarszczony, skora ladnie napieta.

Czopy, śluzy...a mi się chce skurczybyków takich że hej...Jedna laska dzisiaj na IP przyjechała w ostatnim stadium porodu - aż ją wykręcało, a mnie skręcało z zazdrości :>

W poniedziałek na czczo mam się stawić na 8 rano na oddział...będzie się działo :)) A w Sobotę i Niedzielę KTG w szpitalu. Jest więc jakaś ostatnia nadzieja heh

December to tak jak ja :0 pytanie czemu na czczo? Bedzie cc? Ja slyszalam ze lepiej dobrze sie najesc. Mam plan na jajecznice na bekonie ;)
Nie ukrywam ze chce sama zaczac rodzic wczesniej

Sunshine- to nie tak, ze jest niegrzeczna, ale już tyle nie spi. ma coraz dłuższe okresy czuwania i aktywnosci, no i w nocy przesypiala 6 h, a teraz budzi sie na papu co 3,5. Najgorsze jest jednak to uzaleznienie od mojego sutka żeby zasnac, a na poczatku karmiłam, odkladałam i byl spokoj.

To moze oszukaj maleństwo smoczkiem? Bo wykończyć się można usypiając tylko przy piersi ...

Ja na początku strasznie narzekałam na mojego Milana , co chwile sie budził marudził ciągle chciał jeść... natomiast od paru dni jest tak że w nocy wstaje tylko 5 razy na karmienie ( a wstawał po 11 razy ) , od 19 do 23 ma okres czuwania, wcale nie chce spać i najchętniej by się tylko przytulał i słuchał jak się do niego mowi bo w przeciwnym wypadku jest krzyk i drugi okres czuwania jest tak od 4 nad ranem do ok. 5 :) w dzień bardzo mało śpi . Jednym słowem rośnie mi mały pieszczoch uwielbia jak go lulam, wtedy głęboko wpatruje mi się w oczy :)

Ja na wadze mam 2 kg mniej niż przed ciążą ale brzuch mam bardzo brzydki, nie przejmuję się tym bo on był już taki brzydki po pierwszej ciąży i niestety nie wrócił nigdy do normy i podejrzewam , że już nie wróci :) Skóra jest wisząca, bardzo wisząca -( do tego stopnia że ja muszę ją podnosić do góry żeby zobaczyć swój wzgórek łonowy :p) cały jest pomarszczony i miękki jak galareta. Jeszcze 2 tygodnie i zacznę robić brzuszki, troche mięśnie wrócą do formy ale na pewno tej skóry się nie pozbędę niestety.

Ja idę do przychodni z Milanem w następnym tygodniu na kontrolę wagi i wzrostu :) A za dwa tygodnie na szczepienia, będziemy wykupować szczepionkę tą 5w1 ... Ale jeszcze nie wiem którą dokładnie , a jest ich troche do wyboru :)
Muszę też zapisać się do ortopedy z nim na kontrolę ale chyba pójdziemy prywatnie bo w tych kolejkach na nfz to pare tygodni można czekać... to zależy kiedy mi becikowe przyjdzie :-D czekam niecierpliwie ! :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry