reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine na ryż lekarka mówiła mi żeby uważać, bo sprzyja zaparciom. Masakra z tymi restrykcjami - chwilami cieszę się, że jestem na mm.

miałam kąpać bąka, ale tak pięknie śpi, że chromolę - z brudu nie umrze :)

reklama
Sunshine to faktycznie szybko Cię zalało :baffled:
december ja też dziś małej nie kąpałam bo też mi zasnęła, a wolę jej nie budzić po ostatniej akcji obudzenia :szok:

kurde naprawdę współczuje Wam tych teściowych !!!

z tym kąpaniem to mi w szpitalu powiedzieli że jak nie ma upałów to takie dziecko można kąpać co 2 dni, im starsze tym częściej to trzeba robić, nie wiem ile w tym prawdy ale mi się zdarza nie wykąpać Niuśki czasami bo jak nie ma K to sama się jeszcze boję, ale jak jej nie kąpię to robię jej taką kąpiel na przewijaku mokrymi wacikami

spadam do łóżka bo taka cisza tu, miłego wieczorku Wam życzę i spokojnej nocki ;-)

Ostatnia edycja:
Witam po dluzszym czasie ;)
Mlody spi wiec mam moment ;)
Jezeli chodzi o mlodego bylo by ok gdyby nie bąki...puszcza je co chwile bardzo smierdzace i one go wybudzaja i denerwuja.
Moje mleko chyba jakies liche bo od tygodnia regularnie dokarmiam mieszanka - hipp bio combiotik 1 mu daje...a teraz przeszlam na probe na to samo ale specjalnie dla dzieci z zaparciami ale... cena 29 zł za 350 g mleka mnie przeraza!!!

Ja juz brzuch mam calkowicie plaski ale jak usiade to odklada sie skora ;/ Mlody ma dni ze dzikuje ale zazwyczaj jak mowilam to bąki. No i jest mega długi... bylam z nim u chirurga i myslal lekarz ze ma conajmniej 4 miesiace... zreszta gdzie nie pojde to wszyscy mysla ze ma 3-4 miesiace.... obecnie nosimy roz.68. i niektore rzeczy 74 - ale to chyba blad rozmiarowy bo nie roznia sie od tych 68. wazymy ok 5.3 kg wg mojej wagi, jutro szczepienie wiec sie dowiem dokladnie ;))\
A ja od wczoraj mam juz drugi po ciazy okres... podobno po ciazy okres mial mniej bolec - gown..o prawda;/

A no i drugi tydzien sporadycznie sam robi kupki.... praktycznie to musze prowokowac czopkiem albo termometrem bo widac ze cisnie a nie moze i sie denerwuje przy tym.

Pozdrawiam Was wszystkie! POstaram sie wpadać częsciej!

Dziewczyny załatwiałyście już chrzciny? Po pierwsze jestem zaskoczona bo do niedawna u nas w kościele nie chcieli chrzcić dzieci ze związków bez ślubu kościelnego,ale chyba coś się zmieniło bo dziś nam powiedzieli że" przeszkoda jest,ale dziecko ochrzczą"
A po drugie to chrzciny sa u nas o godź 18 i jak to zorganizować? obiad przed? Jak jest w waszych parafiach?
Może utworzymy wątek odnośnie chrzcin?

Matko tak piszecie o tych teściowych a moja za dwie godziny będzie u mnie, az się boję:-D no ale tydzień jakoś zleci i tego się trzymam:tak:

Niezapominajka wspolczuje Ci takiej teściowej, chyba musisz jej stanowczo powiedzieć co Ci nie odpowiada bo inaczej Wam na głowę wejdzie

Viola dziecko powinni moim zdaniem wszędzie ochrzcić, powinni się cieszyż ze mimo iz ktoś nie ma kościelnego to chce ochrzcić. Ja chrzcilam Kubę tam gdzie mieszkałam w PL i chrzest był o 16:tak: zima była więc już ciemno, przed mszą był obiad a pożniej po kawa, ciasto i inne takie.

Wojtuś spi, Kuba na szczęście też:tak:
mąż za godzinę jedzie na lotnisko:tak:
a ja głodna jestem:baffled:

Ja byłam w zeszłym tygodniu w kościele uzgodnić date chrztu i co d... mam przyjsc za jakiś czas proboszcz się zastanowi czy mi ochrzci, a ile się nasłuchałam :( a na koniec powiedział, z jak ja umrę to nie wiadomo gdzie trafię, ale jak synka niech się pani nie martwi, bo jak umrze to trafi do nieba- załamka, az się popłakałam jak wyszłam:(

Ja byłam w zeszłym tygodniu w kościele uzgodnić date chrztu i co d... mam przyjsc za jakiś czas proboszcz się zastanowi czy mi ochrzci, a ile się nasłuchałam :( a na koniec powiedział, z jak ja umrę to nie wiadomo gdzie trafię, ale jak synka niech się pani nie martwi, bo jak umrze to trafi do nieba- załamka, az się popłakałam jak wyszłam:(

No właśnie u nas było podobnie,ale nie daleko jest parafia gdzie jest super ksiądz i mały śliczny kościółek i tam bez problemu chrzczą i od uboższych nawet kasy nie biorą i ludzie od nas nawet nie chodzą do naszej parafii się pytać tylko od razu tam i chyba już sie boją że im kasa ucieka. Tym bardziej że tam też chrzestnym może być osoba po rozwodzie nie robią problemów.

reklama
Aga :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Co za id.iota a nie ksiądz, przepraszam za słowo ale aż mną potrzepało:wściekła/y: jak tam można pierd...?? i znow przepraszam;-) Oni wszyscy tacy świeci, zamiast sie cieszyc, że dziecko chcemy ochrzcic to tak gadają.
Ja bym u takiego nie ochrzcila, nie ma mowy. Inny na pewno bez problemu sie zgodzi a nie ze Ty czekasz bo On sie zastanowi:szok::wściekła/y:

Do góry