reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ale dźwięków moje dziecko wydaje podczas spania :)
Mam nadzieję, że mnie okres nie przyjdzie za szybko bo już się przyzwyczaiłam, że go nie mam i nie mogę pogodzić się z tym, że wróci:no::sorry:
Plan na dziś- odwiedzić teściową, nie mam auta bo mężowe u mechanika w rozsypce to moje zabiera do pracy, więc piechotka mnie czeka. Julek będzie miał długi spacer :tak:
Miłego dzionka kobitki

XDorota Twój młody taki wielki jak mój. Julek waży już 6600 a ciuszki też nosimy na 68, aż wstyd się przyznać, że wcześniak :tak: Ostatnio byłam w szoku jak spotkałam znajomego z 4,5 mies. córcią i była ona mniejsza od mojego:sorry:. Moja koleżanka ma synka też 4,5 mies i gabarytowo są podobni...

Ostatnia edycja:
reklama
Widze,ze temat chrzcin sie pojawia. Wiec ja tez mam ogromny problem. W sierpniu chcemy ochrzcic malutka w Polsce,ale tez w zadnej parafii nam nie chca ochrzic ani w moim miescie ani mojego S. Bo nie mamy slubu? Pytanie czy Wam bezslubnym daja chrzest bez problemu? Juz nie wiem co robic, chyba musze szukac innych miast. Pewnie jakbym tysiaka dala w lape to problem by znikl. Banda zlodziei!
U nas generalnie ok, ale cos jednak malej dolega i nie wiem co.Myslalam,ze kolki,ale ja meczy co innego. Po kazdym jedzeniu zaczyna ciezko oddychac i tak swiszczec,charczec i nie moze beknac.Nawet jak beknie to dalej sie meczy. Myslalam czy to nie zgaga. Gdzies czytalam,ze nie zawsze to kolki a wlasnie zgaga i zastanawiam sie czy nie kupic gaviscon dla niemowlat. Czesto tez mlaska tak jakby wlasnie jej sie jedzenie cofalo i polykala z powrotem. Ma ktoras tak z dzieciatkiem?
Poza tym tez cos nas wysypalo na policzkach i taka kaszka na uszkach? Czy moze to byc uczulenie na cos co zjadlam? Jak wyglada to na bialko?
A wczoraj bylismy zrobic zdjecie paszportowe.jak tylko mala sie obudzila zapakowalismy ja do auta i do fotografa.A ona- padla po drodze w foteliku i nieprzytomna. Zadne majtanie,szturchanie nie pomoglo,wiec wyszlismy.my do auta,a ona oczy jak 5zl franca jedna,wiec w tyl zwrot i znowu fotograf.! Oj ciezko bylo,bo wez tu zrob zdjecie zeby dziecko mialo otwarte oczy i patrzylo sie w przod i prosto glowke mialo jak jej jeszcze leci na boki,ale jakos sie udalo.wiec dzis skladamy o paszport i w sierpniu do Polski lecimy hurrrraaaa!

Paulina ja nie pomoge,bo moja tez tylko na cycu zasypia. Wogole jak jest obudzona to nie polezy spokojnie,zaraz sie wije i cos ja jakby skreca i marudzi. Ona nawet zeby kupe walnac to musi miec pistoleta w gębie. Moze ssac godzine smoczka ale i tak na koniec CYC nawet na 5sek.

Ostatnia edycja:
hej

u nas nocka w miarę przespana, ale pobudka już o 5.20:confused2:

Asik mojemu tez taka kaszka koło uszek wyszła, a ostatnio próbowałam znowu jeść nabiał (pediatra podejrzewa alergię/nietolerancję białka krowiego) i znowu wystąpiły kolki a zaraz potem ta kaszka, ale nie wiem jak powinna wyglądać skaza białkowa... na razie się to nie rozprzestrzenia więc nie panikuję, no a z nabiału zrezygnowałam całkowicie:-(

co do chrzcin to my tylko po cywilnym i też nie wiemy czy nam bez problemu ochrzczą, ale jakby co w sąsiednim miasteczku (5km) jest ksiądz który nie robi żadnych problemów
poza tym nam się nie śpieszy z chrzcinami, we wrześniu szwagierka chrzci swojego synka, my może na święta, a może dopiero na wiosnę... teraz mamy za dużo na głowie ;-)

P.S. dziewczyny mam mały problem, ale się wstydzę na otwartym , więc jak możecie zajrzeć na Zonka i mi odp to byłabym bardzo wdzięczna

hej dziewczyny u nas noc fajna mała obudziła się o 3 później o 7 extra
teraz śpi ale ze smoczkiem chyba to będzie nasz przyjaciel do usypiania
pogoda do doopy i jeszcze jakieś silne wiatry zapowiadają :cool: no to mamy lato jak ch....a
miłego dnia

Paulina ja nie pomoge,bo moja tez tylko na cycu zasypia. Wogole jak jest obudzona to nie polezy spokojnie,zaraz sie wije i cos ja jakby skreca i marudzi. Ona nawet zeby kupe walnac to musi miec pistoleta w gębie. Moze ssac godzine smoczka ale i tak na koniec CYC nawet na 5sek.[/QUOTE]
MOJ MA to samo zastanawiam sie czy to normalne 5 minut spokoju jesc niechce i zaczyna cyrk....a wez go na rece i spokoj mi tu tesciowa wmawia ze on musi byc ciagle tulony i noszony taaa i tak na wieki.Pomocy nie rozumiem mojego syna co jest nie tak.......biedna jestem:no::-(

Dałam mu smoka zaskoczył a po jakims czasie wypluwa ok 1h. Teraz tez kocert najedzony przebrany i szaleje ssie kciuka jesc niechce .....

Siula u nas już dwa dni padało tak, że nie mogłam wyjść z Gochą. Sama też nie więc zalamka. Chwilowo nie pada więc liczę na utrzymanie pogody i spacer dziś ok. południa...

Moja lekarka pierwszego kontaktu właśnie powiedziała mi, że przy diecie do UU jest zasada 3 dni tzn przez 3 dni jesz jedną nową rzecz i patrzysz na reakcję.
Moje pytanie w zw z tym: jaką mam szansę na jedzenie hamburgera z mcdonalda przed 2015??;-)

U nas noc ok pobudza ok 2 potem 6 i śpi. Obudziła się po 5 ale podała i nie płakała w ogóle. Z tym, że spała z nami. Wczoraj chyba miała dzień na bliskość.

Smoczyca się budzi lecę.

Ostatnia edycja:
dewler ja tez czytałam o tym mleku, ze dobre, ale jest małe Ale,,,

Z tego co wiem, zeby rozrobić to mleko trzeba je zalać gotująca sie wodą. Mi to nie pasuje, gdyż ja gotuję wodę w czajniku raz a pójniej tylko trochę ją podgrzewam i zalewam mleko i mogę od razu podać małemu (co baaardzo ułatwia życie) a z mlekiem z rossmana tak nie mogłabym robić.

Nie wiem czy to prawda, ale tak pisały dziewczyny na forach.

Moje pytanie w zw z tym: jaką mam szansę na jedzenie hamburgera z mcdonalda przed 2015??;-)

Masz zamiar karmić dziecko cyckiem 3 lata :szok::szok:
Sory ale dla mnie to kanibalizm.
Mam 3 latka w domu i wiem, ze to już nie jest dzidziuś:-D Ostatnio przyłapał nas z mężem jak sie całowaliśmy i to dla niego było coś ... Trzylatki są bardzo ciekawe świata i wszystkiego chcą spróbować.... później chciał mi dawać buzi z języczkiem :szok: Nie wyobrażam sobie wyciagania teraz cyca i dawanie mu go do buzi :eek: ....ale to tylko moje zdanie :sorry:

ja z chrztem pierwszej córci miałam problem, bo proboszcz u mneiw parafi powiedział,że on bez slubu nie ochrzci, dowiedziałam się tez wtedy,ze zachorowałam w ciazy na arytmię własnie dlatego,ze zyję w grzechu. Ochrzciłam małą w Archidiecezji Łódzkiej i tam nikt probleu nie robił:)Proboszcz tylko powiedział,ze jeśli chcemy to od razu nam slubu za darmo udzieli:)

Jesli chodzi o kapiele to kąpiemy raz na 3-4 dni:) czasem częsciej ppę pod kran wsadzę i jak były upały to ją przmywałam cala myjką( do wody miseczka z płynem i jechałam:)

Butelki staram się gorąca woda przelewać, pileuchy zmieniam po kupie, w nocy nie ma kup więc cała nocka w jednej.

acha i do wózka wkładam czasem swoją przepoconą, koszulkę od piżamy- hahahahahahahha

edit. wczoraj przy kąpieli moja 3 latka postanowiła mi potowarzyszyć i umyć mi plecy. No i zaczeły się pytania: ,, Mamo a dlaczego chłopcy robią siusiu na stojąco?", ,,Mamo a dlaczego w ogóle chłopcy mają fiutki"? Dlaczego Dziewczynki nie mają ?" . Ja ponieważ postanowiłam,że będę dziecku zawsze odpowiadać zgodnie z moja wiedzą i prawdą, cierpliwie jej wszytsko wyjasniałam. Oczywiście pytania dot. zaleznosci pomiedzy organami żeńskimi i meskimi jeszcze nie padają. Mała nigdy nawet kątem oka nie widziała nieodpowiedniej filmowej sceny, ani nigdy nie widziała nas w niedwuznacznej sytuacji, ale......Nagle moja 3 latka stwierdziła,że......fiutek to podkładka na cipkę- hahahah. Pózniej przy usypianiu towarzyszł nam tatuś, któremu opowiedziałam powyższe wydarzenie iz aczelismy się obydwoje śmiać, na co nasze dziecko rozochocone naszym śmiechem stwierdziło:,, Pryk, pryk i fiutek do cipki myk"- normalnie padliśmy:)

Ostatnia edycja:
reklama
bry:-)
wstaliśmy godzinę temu,młody zjadł i śpi dalej:-D

Co do mleka z rossmana-karmię nim,młody przesypia 3-4 godz.,w nocy karmię ok.23 a potem 5-6.Co prawda na opakowaniu jest żeby zalać wodą w temp.70 stopni ale ja zalewam taką do picia i normalnie się rozpuszcza.Pisałyśmy o tym na wątku "karmienie".Od Blond Alanek też jest na tym mleku i z tego co wiem jest super.Ja podaję probiotyk,ale nie ma takiej konieczności.

Miłego;-)

Do góry