reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Heja!

Ja mam takie przymulony tydzień, że już mnie to dobija... Wczoraj mój małżon rozwalił lustro, ale się wkurzył:-D No trudno, rzecz nabyta, kupimy nowe. Nie miałam siły się wściekać bo on się wystarczającą wkurzył, aż mi go szkoda było:-D

Ja mam jeszcze trochę zupy brokułowej z wczoraj a na drugie będą naleśniki. Nie chce mi się nic więcej gotować:sorry2:

reklama
Azorek to widzę, że w śnie mąż oczekuje drugiej córki w iście angielskim stylu :-D

Sonka powodzenia dla córy w 1-szym dniu. a Ty strugaj, strugaj te kredki :-D

ja dziś na obiad zamawiam pizzę, bo zrobienie herbaty nawet wykracza poza mój zasób sił. więc czekam aż Luby wróci z przedszkola i zamawiam :tak:
z dobrych wieści to jeszcze kupiłam sobie kalosze na allegro, bo wrzesień ma być niewesoły, a może śmiesznie to brzmi, ale o kaloszach marzyłam :-D

Anć no fakt to takie "brytyjskie" heheheh nawet o tym nie pomyslalam :-D
ja ogarnelam kuchnie pomalutku tak po wierzchu ciut kurze starlam z polki z przyprawami przemylam blaty kuchenke i mikrofale i szafki tak po wierzchu bo mezasty ostatnio zachlapal a amelkowna doprawila malymi lapkami:-)
teraz sie przymierzam do lazienki: mezasty umyl wanne wczoraj wiec mi zostaje umywalka kurze i kibelek ale na razie to sie dze i tzw zbieram sily i wene tworcza:-)

na obiadek dzis chicken masala piersiory kurczacze juz sie odmrazaja tylko podsmaze dodam sos (gotowy kupilam przynzaje sie:zawstydzona/y: z lenistwa) ryz ugotuje i bedziemy sie zajadac:tak:

anc ja tez mam kalosze ale ja w krainie deszczowcow mieszkam to wyjscia nie mam i tak pozno sie zdecydowalam na nie hehehe dopiero rok temu ostatnio mialam takie ale juz je zajechalam
TallDingerBootsRubberWelliesBlack.jpg
a teraz sie czaje na maly przyplyw gotowki i zamowie takie-lekko docieplane ale sie zwija w torbe pakuje i wszedzie moge ze soba je tachac:-)
Folding-Rainboot-El-Corte-Ingles1.jpg

łoł azorek super te zwijane!
ja postawiłam na takie, też niemało kasy, ale są śliczne i do wszystkiego pasują tak naprawdę, a Polska jesień w tym roku nie zapowiada się ciekawie, ja co roku się bujam z przeziębieniem na jesieni, bo udaję twardziela i biegam w trampkach, a wiadomo, że przy Maluchu jakbym się pochorowała to nie najlepiej. od przemokniętych skarpet momentalnie katar i kichanie.

ELEGANCKIE KLASYCZNE KALOSZE OFICERKI CZARNE 38 (2575862587) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja za łazienkę też się powinnam wziąć, bo niedługo mi kamień zeżre baterie, ale ciężka sprawa ze stawiającym się brzuchem myć wannę, płytki itd. myślałam, że Luby się poczuje, ale chyba na to, to bym sobie jeszcze poczekała :baffled:

Widzę, że dziś na forum sobota:-D Ja też kurze powycierałam w całym domu, w kuchni zostało mi umyć kuchenkę i podłogę ale zaraz się wezmę za łazienkę. U nas dziś dlatego sobota bo po południu będziemy mieć gości:-D i trzeba trochę domek odgruzować:-D

Kalosze super i te trampkowe i te zwijane:-D i te eleganckie:-D Chyba sobie też kupię w tym roku bo szkoda się męczyć w czasie deszczu...

W ogóle to zauważyłam, że jak mi się macica stawia to mnie przytyka:dry: Mogłoby się już to dno obniżyć, byłoby lżej oddychać w takich momentach...

Kalosze super, też mam i sobie chwalę.

A sprzątanie to teraz niezależnie od dnia tygodnia, po pierwsze te co już nie pracują (czyli pewnie większość) mają tyle samo czasu w tygodniu, co w soboty, a po drugie siły już nie te, żeby wszystko jednego dnia robić:sorry2:

Majeczko - ale miałaś sen, nurkowanie na 2 km - hmmm... nie wiem, czy zazdrościć :-)

anć, azorek - kalosze super,

a wiecie? z tymi kaloszami to mnie natchnęłyście, ale to dopiero po porodzie, bo teraz nogi opuchnięte o rozmiar co najmniej :tak:

a moja córa już była w zerówce, a teraz repetuje :-) - ale tym bardziej chciałam, żeby jej się ten rok odróżniał, więc wszystko w końcu dostała nowe :-)

reklama
Czytacie w moich myślach - ja też się ostatnio rozglądałam za kaloszami. :-)
Widzę, że podobnie spędzamy ten piątek. Ja właśnie ogarnęłam ogólny bałagan, odkurzyłam cały dom i kurze pościerałam. Jutro mi zostaje tylko kuchnia, ale to tak z wierzchu, żeby się nie przemęczać. Łazienką jak zwykle się zajmie mój mąż, bo wyjątkowo tego nie lubię robić. i jeszcze liczę, że kiedyś się zbierze do wypolerowania lodówki i piekarnika. Jak znam życie zrobi to dopiero jak ja pójdę do szpitala, bo będzie się chciał czymś zająć. Ale lepiej późno niż wcale ;-)

Dzięki za pomysły obiadowe, ale ja dzisiaj w zupełnie innym klimacie jestem. Zrobię ryż z jabłkami. Mniam...

Do góry