reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Anć mi czop odszedł jak już miałam pierwsze skurcze i był podbarwiony krwią... więc nie wiem. Może po prostu jakoś tak dużo śluzu Ci wyleciało. Ja bym chyba nie panikowała i umówiła się normalnie do gina jakoś szybko żeby sprawdził co i jak. Chyba że się zaczną jakieś skurcze albo wody będą lecieć to na izbę. Ja bym tak zrobiła bo dla mnie szpital to ostateczność. Ale jak wolisz.

reklama
Mojemu Antosiowi,też już brakuje miejsca i mniej kopie za to więcej jest wypinania pupy:-Djak się długo nie rusza to u mnie pomaga ciepły prysznic:-)
A piję jak smok,wszystko byle słodkie:-)i jedno siku w nocy;-)

Anć &&&& żeby to jednak nie był czop...a jeśli już to tak jak piszą dziewczyny może nie szpital ale jak najszybsza wizyta u gina i kontrol szyjki. I bez paniki, mama pisze że może to być nawet miesiąc przed porodem więc uszy do góry :tak:
charlois zazdroszczę jednego sikania w nocy, ja się z łóżka do kibelka w ciągu 8 godzin snu staczam co najmniej 3-4 razy:baffled:

W pierwszej ciąży nie odszedł mi czop przed porodem.W drugiej odszedł dobę przed porodem,ale było go dużo i był podbarwiony krwią.

Dzięki za odpowiedzi Dziewczyny. od izby przyjęć się na razie wstrzymam, bo niestety chyba mnie tam bardzo lubią i przepadają za zostawianiem mnie na obserwację :baffled: zwłaszcza, że poza tamtym "znaleziskiem" nic innego się nie dzieje. no poza tym stawianiem brzucha, ale to mam od dwóch tygodni i w środę gin powiedział, żeby się tym nie martwić.
wybaczcie, nie udało mi się nadrobić. nie mam do tego głowy, bo jednak trochę się denerwuję. :-(
zajrzę tu jutro.
miłej nocy.

Majeczka - ja z oliwką nie pomogę bo nie mam doświadczenia...niby kupiłam zwykłą ale jak nie trzeba będzie jej używać dla małej to przyda się jak M. będzie mi masaż robił:-D
Esi - a ja jestem jedna z tych co się wyrywają jako pierwsze do zakładania rodziny - większość z moich koleżanek nie myśli nawet jeszcze o tym...a te które są w ciąży to właśnie mieszkają we wiosce gdzie się wychowywałam...i ja też lubię pogadać o innych sprawach a nie tylko o dzieciach i takich koleżanek mam dużo i się spotykamy ale własnie brak mi takiej kumpeli z którą bym mogła pogadać o ciąży:-) szkoda że ja mam i rodziców i teściów za daleko żeby do nich na obiad jechać...
Mina - a u nas wykładzina wszędzie a pod spodem piękne klepki...jakby to było nasze mieszkanie zdjęłabym te dywany i odnowiła parkiet (mój tata się na tym zna bo dwa lata temu robił u siebie w domu sam parkiet) i nic bym już na niego nie dawała...uwielbiam takie "łyse" drewniane podłogi....ale że to nie nasze mieszkanie to nic nie ruszamy...

Informuję że w Tesco znalazłam przecenione pajace i body pakowane po 3szt....więc jak któraś potrzebuje to polecam...ja zapłaciłam za 3szt. pajaców 25zł...

anć, trzymam kciuki, żeby nic się jeszcze nie działo!:-) Ja przed pierwszym porodem nie zauważyłam odejścia czopa.

W moim otoczeniu jest tyle ciężarnych, że masakra:szok: Dwie kuzynki, sąsiadka zza ściany (ma termin miesiąc po mnie), 9 koleżanek - które rodzą albo urodziły już w tym roku... Będziemy się bić o przedszkola za kilka lat:-D

Anć co do czopa to czasem i 2 tyg przed porodem wychodzi ,zreszta piszesz że to tylko mały kawałek . Mi odszedł w dzień porodu ale bylo tego sporo. Spokojnie nie trzeba panikowac co innego jak odejda wody lub pojawią sie skurcze.

Co do ciuszków to u nas mozna wziąc swoje ale się nie musi. Kolezanka mówiła że maja tam nowe i jeszcze nie zniszczone więc ja tylko biore na wyjscie .

netika masz racje z tymi cięzarnymi ,w moim otoczeniu juz 8 kolezanek z brzuszkami chodzi :)

Mój dołek trochę osłabł byłam u fryzjera zrobiłam fryz (żeby się mnie malutka nie przestraszyła jak się urodzi:) ) ,brzuch troche mniej mi twardnieje ale za to opadł mi duzo .

Kolorowych snów Brzuszki!!

Witajcie kochane o świcie

anć- ja bym nie szalała z izbą, skoro nic się nie dziejf więcej

Karola- mam wątpliwości, czy mńj małż chciałby realizować się sprzątająco w innym mieszkanku, on jest normalny, nie lubi sprzątać, ale lubi mieć czysto:-)

dzisiaj lenistwo, bez większych planów :-)

miłej niedzieli

reklama
sonkaa przypomniała mi sie para znajomych, gdzie facet LUBIŁ mieć czysto, ale nei kiwnął w tej kwestii nawet palcem, tylko żona latała wokół niego ze ścierą.. on lubił i tylko lubił MIEĆ czysto, ale sprzątać juz nie:dry:
Anć tez bym sie jeszcze wstrzymała z izbą, skoro czop (jesli to on byl) był czysty, nie podbarwiony - spróbuj sie umówić do gina
KArola oliwkę tez kupuję, najwyzej bedzie do smarowania lub masażu jak mówisz;-) ale chyba zakupię jakiś płyn z oliwką do kąpieli zamiast tego oilatum, skoro on jest zarezerwowany juz dla jakiś problemowych spraw to lepiej rzeczywiscie dziecka nie przyzwyczajac do tego

mam dziś mnóstwo rzeczy do zrobienia, od ciasta przez obiad do siedzenia ze znajomymi, takze bedzie mnie mniej pewnie. dobrego dnia

Do góry