reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

dobra, przyznam się, że zdarzyło mi się dolać do zbyt ciepłej wody w butelce trochę kranówy dla ochłodzenia :) Bors przeżył :> Mamy w 3mieście niezłą wodę na szczęście :) Z drugiej strony znam mamy, które kapią maluchy w mineralce. A ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz wyparzałam butle :zawstydzona/y:
Ja wyparzam butelkę jak mi się przypomni - raz na 2-3 dni ;P A mleko czy herbatkę robię na przegotowanej kranówce ale kranówkę mamy dość dobrą :)

Wiecie co - nadrobiłam Was, ale tak mnie łeb boli i taka zmęczona jestem, że idę spać... Teraz mąż pracuje 3 dni z rzędu a w sobotę z samego rana jadą z Szymkiem do jego siostry, która mieszka pod Inowrocławiem i stamtąd jadą do Biskupina na dni kolejnictwa czy coś w tym stylu. Jeszcze nigdy nie nocowali poza domem beze mnie (to raczej ja nocowałam poza domem bez nich jak w szpitalu byłam 3 razy)... Dziwnie mi z tym...

reklama
Zaza kurcze ja też:( mimo diety, ale własnie leżę z mamą i jesteśmy nażarte jak bąki:)
Ja po prostu musze ciągle coś jeść;( A ruszać się nie mam kiedy i sił brak

Ostatnia edycja:
aga ja sama zmierzyłam, owszem mierzyli mu obwód główki i klatki piersiowej ale całego go nie mierzyli.

Uciekam spać kobietki, bo jutro ciężki dzień przede mną.

Dobranoc :-)

aga u mnie mierza obwod brzuszka i glowy przed szczepieniem, dlugosc jak poprosisz
kurcze jak tak czytam wasze dzieciaki maja ponad 6kg, a moj ciagle 5... a najmlodszy na tym forum nie jest

aga u mnie mierza obwod brzuszka i glowy przed szczepieniem, dlugosc jak poprosisz
kurcze jak tak czytam wasze dzieciaki maja ponad 6kg, a moj ciagle 5... a najmlodszy na tym forum nie jest
U mnie też mierzą klatke piersiową i głowę, a długości nawet jak poproszę to nie :/ Mój jes trochę starszy od Twojego i waży 5495, więc się nie martw :)a mały się wcale nie urodził.

My dziś byliśmy w przychodni się zważyć i mały przybrał w 2tyg 250gr :) czyli w końcu pierwszy raz w normie :)

Super, jesteś bardzo dzielna, walczyłaś o laktację i zobacz jak się udało :-)

A co do mierzenia dziecka, to mój nie był mierzony od czasu porodu :sorry2: Pediatra na wizytach nie mierzy (tylko różne obwody, długości nie), ja też nie, ale widzę po nim i po ciuchach, że raczej do maluchów nie należy.

A ja dzisiaj miałam jakiegoś nerwa i chciało mi się wyć.. jakoś tak, sama nie wiem czemu. Chyba mi już powoli szajba odbija od siedzenia w domu. Z tego wszystkiego miałam wieczorną scysję z M., ale już zdążyliśmy się pogodzić, wzięłam ciepły prysznic, wypielęgnowałam stopy ;-), pomalowałam sobie paznokcie i troszkę mi lepiej :blink:

Czy są mamy karmiące naturalnie, które już dostały okres?

Ostatnia edycja:
Witam

Tak podczytuję Was trochę i postanowiłam napisać
Mój Damianek też się urodził w czerwcu ( 25) tego roku z wagą 3240g i 51 cm. Obecnie waży 5800, niestety też nie jest mierzony podczas wizyt. Jest bardzo wesołym maluszkiem. Mam też 6- letnią córkę Oliwkę

Załączniki

• IMG_1677.jpg
    IMG_1677.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 45
  • IMG_1484.jpg
    IMG_1484.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 43
Witam,

My po szczepieniu. Na razie stan podgorączkowy. Ostatnio było 40 stopni. Mam nadzieję, ze tym razm będzie lepiej :tak: śpi od 19.30 a ja latam z termometrem tylko :zawstydzona/y:

Jutro teściowa przylatuje:tak: a w czwartek jadę z mężem pozałatwiać różne sprawy a Ona bawi chłopaków :-D

ja butelki wyparzam co dwa dni :tak:

używam kranowy przegotowanej.

Sorry, ze się do każdej nie odnoszę ale przeczytałam pobieżnie :zawstydzona/y:

reklama
Może ktoś skorzysta, ja rok temu byłam na kilku wykładach, na niektóre bardzo warto było iść

Harmonogram spotkań:

1. Uczeń – rodzic – nauczyciel w obliczu zagrożeń cyberprzestrzeni
Termin: niedziela 16 września 2012 r. godz. 10:00-12:00
· dr Anna Andrzejewska, pedagog w zakresie edukacji informatycznej i medialnej, specjalista w zakresie zagrożeń cyberprzestrzeni, wykładowca Wyższej Szkoły Pedagogicznej TWP w Warszawie.
· prof. dr hab. Józef Bednarek, pedagog, dydaktyk, medioznawcza, wykładowca w Wyższej Szkole Pedagogicznej TWP w Warszawie.

2. Zdrowe stymulowanie aspiracji u swoich dzieci
Termin: niedziela 16 września 2012 r. godz. 12:00-14:00
· Dorota Zawadzka, pedagog oraz psycholog rozwojowy, Superniania, ekspertka TVN, wykładowca Wyższej Szkoły Pedagogicznej TWP w Warszawie.

3. Nie mówię, ale rozmawiam. Uczymy się rozmawiać gestami. Nauka MAKATONU jako języka dodatkowego w grupie przedszkolnej.
Termin: niedziela 16 września 2012 r. godz. 16:00-17:15
· Dr Barbara Pietrzak-Szymańska, pedagog wieku dziecięcego, pedagog specjalny (oligofrenopedagogika), neurologopeda. Wykładowca WSP TWP w Warszawie.
· Magda Onshorge, logopeda.

4. Nauczanie muzyki dzieci od 3 roku życia metodą Suzuki
Termin: sobota 22 września 2012 r. godz. 10:00-12:00
· Aleksandra Andruszko - nauczyciel muzyki metodą Suzuki.
5. Opieka logopedyczna od poczęcia – profilaktyka logopedyczna od poduszki
Termin: niedziela 23 września 2012 r. godz. 10:00-11:30
· Dr Barbara Pietrzak-Szymańska, pedagog wieku dziecięcego, pedagog specjalny (oligofrenopedagogika), neurologopeda. Wykładowca WSP TWP w Warszawie.

6. Dorosły i dziecko w świetle relacji emocjonalnych w rodzinie i w szkole
Termin: sobota 29 września 2012 r. godz. 12:00-14:00
· Kinga Kuźma-Gołdanowska, pedagog, wykładowca WSP TWP w Warszawie, właścicielka i dyrektor przedszkoli OurPreschool.

Miejsce spotkań:

Wydział Nauk Społecznych WSP TWP w Warszawie, ul. Urbanistów 3, Warszawa (dzielnica Ochota).

Serdecznie zapraszamy! Osoby zainteresowane uczestnictwem prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres marketing@wsptwp.eu .

Pozdrawiam
Justyna Minkiewicz
Rzecznik Prasowy
Wyższa Szkoła Pedagogiczna TWP w Warszawie

Do góry