reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Wy tu o podrozy nad morze mowicie a tu przede mna podroz do Polski:szok: pierwszy raz z takim malym dzieckiem normalnie na sama mysl co musze wziasc zaczynam panikowac:-(

A co do ubranek na jesien ( ktora my tu mamy juz jakis czas :no:) to ja dla malej mam taki kombinezonik NEXT i jestem z niego bardzo zadowolona. Pod spod zakladam bodziaka z dlugim rekawem i rajstopki i to wszystko. Super sie pierze i mozna suszyc w suszarce.

Załączniki

• DSCF7819.jpg
    DSCF7819.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
GKVIP, no Kochana! wypas kombinezonik :) słodziacki!
Jedziesz do Polski na kilka tygodni i jestem ciekawa jakie sobie przyjemnosci zafundujesz, w sensie za czym tak na codzien teskinisz/czego Ci brakuje bedac w szkocji? chlebek? ser biały? nie mam nikogo z rodziny ani znajomych za granicą i zawsze mnie ciekawiło, za czym sie teskni bedac daleko...
Pewnie tez w Polsce mniej deszczowo...no ale na to nikt nie ma wpływu i nie da sie tego nadrobic.

hatszept - boziu dlugo by wymieniac ale na bank zjem gofra z bita smietana i owocami, pierogi ruskie, tradycyjna pizza polska, kaszanka z cebulka, flaki, duzo polskiej kielbasy !!! roznego rodzaju pasztety zapiekane!!! napewno tatara bede jesc, pyzy z miesem, no i oczywiscie nie podaruje sobie mimo odchudzania codziennych odwiedzin cukierni i pochlaniania tych wszystkich cudnych ciast i ciasteczek :-).

A czego mi tu brakuje to napewno polskiego nabialu - twarog, maslanki, kefirow, serkow danio:tak:, polskich kielbas:tak:, ogoreczkow kiszonych i kapustki kiszonej, i takich rzeczy jak np. musztarda stolowa, chrzan, cwikla itp.
No ale wiesz jak juz jedziemy do polski to te wszystkie rzeczy smakuja tak cudownie ze hohoho:-D:-D:-D

Waris - twoj kombinezonik tez jest cudny :)

GKVIP, no to rzeczywiście jest tego trochę ;-). Kurcze...to naprawde wielu rzeczy nie ma w Szkocji...a może byś polski sklep tam otworzyła? Jesli oczywiscie masz jakiś polakow w poblizu...

U nas dzis jakas tragedia z brzuszkiem :-( mąż by sie jednak przydał, bo ja już nie wyrabiam z noszeniem :no:

Gkvp tez sie przymierzam do lotu z mala ale sie boje :( a lecisz rajanem? Jak to jest mozna zarezerwowac miejsce z bobo czy jak z bobo to juz nie. Daj znac jak bylo.
Ps dzieki bogu ze ja mam tu kefiras i maslanke ;))))))))

A taka czapke dzis udziergalam malej....moja pierwsza czapka hihi

Załączniki

• 20120913_153550.jpg
    20120913_153550.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 59
a to mój domek dla fasolki - pęcherzyk:

Zobacz załącznik 499269

ponoć idealnie na dnie macicy zagnieżdżony, macica zdrowa, jajniki też.... kolejna wizyta za 2 tyg, póki co recepty na wit E, kwas, magnez b6 i standardowy pakiet badań...

i termin wg gin wypada na 25.05.2013 - rocznica urodzin/śmierci mojego aniołka...

Ostatnia edycja:
co do jedzonka, to my tez aktualnie jestesmy na kleiku ryzowym, niedlugo planuje pierwszy owoc, niedlugo tzn jak bedzie mial 4miesiace :tak: nie wiem, jakos cos mi podpowiada, ze tak bedzie dobrze

moja mama mowi, ze jakas jej kolezanka, ktora uklada diety w szpitalu mowi, ze im wiecej dziecko zna smakow, im wczesniej zaczyna, tym ladniej potem je, no ale to moze byc tylko tak by mnie sklonic do podania mu czegos szybciej ;-)

Dziewczyny, mam pytanko, ktore obiadki, deserki polecacie? hipp, bobovita, czy gerber?
Wczoraj patrzylam na oferte bobvity i chyba jest bardzo szeroka?
No właśnie...kiedyś juz o tym pisałam. Czytałam taki artykuł w którym właśnie tak twierdzili. Gucio prawda. Kuba mój znał najróżniejsze smaki(jadł kazdy rodzaj mięs i warzyw, kupowałam mu królika, cielęcinkę itd) i wcześnie zaczęłam podawać, a teraz jest mega niejadkiem. Nie je wędlin wcale, mięso musi być miękkie i tylko kurczak, z warzyw tylko ogórek, owoców niewiele. Najchętniej codziennie jadłby nalesniki z dżemem czy pierogi leniwe...

A jesli chodzi o deserki to slyszałam kiedyś tylko, że najgorsze są gerber, ale nie pamiętam dlaczego.

Mój dzień dziś super. Dzieci były baaaardzo grzeczne:szok:.Myślałam, że przez ich chorowanie będę miała dziś przechlapane. Tymczasem Kuba dużo spał i zajmował się sobą w łóżku. A Nadia nie zapłakała ani razu, i nawet dała mi posprzątać centymetrowy kurz w kuchni, gadała ze mną cały dzień. O 19.30 juz oboje spali:-). Kocham takie wieczory:-)

Nanu &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Bardzo się cieszymy

reklama
Do góry