reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewczynki,

jem właśnie śniadanko (jajecznica z szynką i szczypiorkiem, mniam ;-)) i dochodzę do siebie po porannej akcji. Chyba muszę się przestawić i przyzwyczaić, że młody już nie chce spać tak, jak do niedawna (budził się na jedzenie o 6,7 a potem spał do 10,11). Teraz już "śpiewa" od 6.30, a nawet jak zaśnie, to budzi się po ósmej. Na szczęście nocne pobudki wróciły do normy i mamy jedzonko o 23-24, 3 i 6 -tej.

a moj dzis przespal noc drugi raz w zyciu !! juz wstalismy ale wyspana jestem jak za dawnych czasow :-D

Super, zazdroszczę! ;-)

A do mnie przyjezdza siostra jupiiii, troche sobie dechne :tak:
Przyjezdza tez rodzinka z Polski- bedzie pelen dom, mam nadzieje, ze sobie odetchne :tak:

Fajnie, wykorzystaj siostrę ile wlezie ;-)

Aga
powodzenia u lekarza

reklama
Monika ma katar :/ Tylko katar, i tylko w lewej dziurce... W nocy była grana wosa morska plus frida i jak wstała i teraz... Lodówka pusta :/ a chłopaki na kolacje już wracają.... Jak myślicie można wyjść na dwór?
Dodam, że ten nos nie zatyka jej się ciągle, ale co 2-3h, normalnie je i ma super humor...
Nie pamiętam jak to było z Szymkiem jak był mały bo nie miał kataru w wieku 2,5 m-ca...

Swoją drogą dziś spała do 6:30! Co prawda kręciła się w nocy jak ją katar zatykał, ale psikałam disne-marem i odciągałam fridą i rozbudzała się i sama zasypiała
:szok: i nie chciała jeść - tylko smok i dalej śpimy!!! Wzięłam ją do siebie do łóżka na poduchę męża ją całą położyłam i lepiej było bo wyżej. Muszę dziś męża zmusić, żeby wyjął segregator to podłożę pod materac...

Bąblik przytulam, może teraz jak tatusia masz w domciu odpoczniesz bardziej i będziesz w lepszym humorze...

Rysica moja nienawidzi tego zabiegu. Jak tylko psiuknę disne marinem to już wie co ją czeka i wierci się przeokropnie a jak już dołożę firdę do nosa to ryk że ho, ho...
Biedna ta twoja Monisia - dużo zdrówka dla małej

Ostatnia edycja:
Rysica myślę, że z niemowlęciem tak jak ze starszym dzieckiem - jak nie ma gorączki, to chyba można na zewnątrz wyjść - świeże powietrze jej pomoże i ułatwi oddychanie :)

Bąblik ja też ślę tulaski, będzie lepiej, w końcu kiedyś musi ;)

U nas pogoda piękna, karmię młodego i lecimy na spacer.
PS. Mam ochotę na lody grycan caffe latte, czuję że zahaczę o osiedlowy sklepik ;-)

Ja mojego kładę na brzuchu i jak mu się znudzi, zaczyna się drzeć i wkurzeć...to najlepszy sposób na kozy w nosie...zawsze wychodzą :-D katar też by mu pewnie wylazł, taki z niego nerwus :-D:-D

A tak na poważnie, to mój starszak przytaskał jakiegos wirusa ze żłobka (chory, bierze antybiotyki) i czuję, że i mnie coś łapie, mąż tez pokasłuje, boję się żeby i mały się nie zaraził :-(

Takze trzymam kciuki, zeby nasze dzieciaczki zdrowe były, a te chore szybko zdrowiały :tak::tak:

WOW... przymierzyłam spodnie sprzed ciąży i zmieściłam w nie swoje du..ko :-D
No dobra wcześniej były ciut za duże ale teraz są ok, tylko brzuch nadal wystaje :dry:

Doświadczone mamusie co polecacie na ząbkowanie u dzieciaczków? Macie sprawdzone jakieś żele czy inne sposoby na bolące dziasełka?

Ostatnia edycja:
Hejo!!

Dziś znów Gabi budziła się częściej tuż nad ranem. Od 5.00 ma jakiś mega apetyt:-)
Fajno, że pogoda znów ładna, to przynajmniej spacerki będą dłuższe!

Mieliśmy dziś patronażową wizytę pielęgniarki i stwierdziła, że Gabi to "rasowa baba", bo ma - jak to określiła - zwartą budowę ciała, hehe. Pewnie nie chciała powiedzieć na głos, że niezły z niej serdelek:-D:-D

Jak przestanę karmić to zdecydowanie przerzucę się na inne napoje :D

Ja zdecydowanie też, ale smak karmi też lubię, więc również z chęcią będę popijać:-)

Gosia ma na drugie Żarłoczyna... wtrynia z zegarkiem w ręku co 2 max 3 godziny:)

Munka bierzemy firme do samego przewozu i wniesienia bo z Gocha nie damy rady sami ale to pakowanie... na mojej głowie w tyg. bo P w wawie w pracy juz... zorganizowac pudla torby powkladac itd. masakra. Na razie jestem na etapie robienia listy rzeczy potrzebnych.
)

to nasze małe mają obie tak samo na drugie :-)

Raczej nie ma innej opcji jak firma, która Wam to przewiezie, tak najlepiej. Niestety...najgorzej to wszystko popakować. Jak będziesz pakować, to na każdej torbie/pudle przyklej kartkę i napisz to tam w środku jest spakowane - bardzo się to przydaje przy rozpakowywaniu.
Powodzonka!! Nas w niedalekiej przyszłości też prawdopodobnie czeka przeprowadzka do innego miasta...

Waris - moja Siostra ostatnio stosowała żel u swojego synka, bo często wybudzał się w nocy podczas ząbkowania. Ładnie po nim zasypiał, więc chyba jest dobry.
CALGEL, a teraz używa DENTINOX N i też jest zadowolona.

Ostatnia edycja:
Wróciliśmy od lekarza i na szczęście osłuchowo czysto, a to najprawdopodobniej na tle alergicznym :/ tzn ze ja zaczęłam normalnie jeść sery- mleko itp. no i sobie pojadłam- czas znowu na dietę.
A co do spacerów to katar nie jest przeciwwskazaniem chyba, ze dziecko ma gorączkę.

Waris to moze KATAREK do odkurzacza szybciutko + odkurzacz uspokaja i po sprawie :)

josie super ze tyle spal oby juz na stale :):)

Rysica oby przeszlo jak najszybciej :)

u nas ciekawie ... mlody spal przez weekend w dzien bardzo malo o ile w sobote bylo strasznie na wieczor z tego powodu o tyle wczoraj to sie smial tak w kapieli ze malo co nie padlam :p zmienny jest jak choragiewka na wietrze ... i wczoraj nie spal nic a nic w chuscie ... wybudzal sie ale nie bylo tragedii... spi teraz do 7 od 21 :) zmieilismy tez dzisiaj smoczki na 2 bo zaraz by robil rybke tak ciagnal z jedynek i przechodzimy na zwykle mleczko hippa... oby nie bylo komplikacji i zeby brzusio stolerowal :)

a ja dzisiaj zroblam przeglad workow ktore dostalismy i wyciagnelam ciuszki na jesien zime i okazalo sie ze mam dwa kombnezony :) no i zakupy z glowy bo mamy chyba 7 kompletow dresowych i dwa kombinezony w roznych rozmiarach 62 i 68 wiec powinnno ladnie starczyc do 74 jeszcze za daleko :) moze na wiosne kolejny remanent ...

no i wyciagnelam spacerowke :) Nikos miesci sie w gondoli bo mamy taka 85 cm ale za chine w niejnie chce jezdzic bo pole widzenia ograniczone a spacerowka rozklada sie do pozycji lezacej tak na plask wiec super i jemu tez pasuje :)

reklama
Kasienka ja tez sie przymierzam do spacerowki bo gndole mam waska bardzo i on juz nie ma jak lapek rozlozyc jak spi... a tez mam taka rozkladana na plasko wiec chyba styknie. jak maz wroci z delegacji bedziemy testowac

smoczki dwoki testowalam tydzien temu i skonczylo sie to placzem wiec nadal na jedynkach.

a moj dzis strasznie marudzi, jeczy caly dzien juz mi uszy puchna... nie ulewa ani nic wiec to chyba nie brzuch no i nie wiem moze tez zeby? to widac po dziaslach jak ida? jak mam to rozpoznac?

Do góry