reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Avo a Ty już sobie nie wkręcaj zaraz najgorszego !!!!!!!!!!!!

Dokładnie, jak chcesz to zrób sobie cytologię i będziesz spokojna, nie nakręcaj się. Ja też idę do gina i zamierzam zadbać bardziej o te sprawy.

Aga, kurcze, ten smok jednak wiele daje, jestem pewna, że młody by nie płakał, gdyby tylko go zaakceptował.. szkoda, że nam się nie udało, a wyczerpałam już chyba wszystkie sposoby. Teraz to już pewnie i tak za późno na naukę, prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
Ej dziewczyny ta zyrafka moze miec 2 opakowania. Moze byc w pudelku (na prezent) i jest drozsza, a moze byc w plastiku i jest tansza. Sprawdziam na stronie oficjalnego dystrybutora w Uk.

Hej Avo, zastanawialam sie co tak zniknelas.

Aga super. Kolejny sukces ;)

Dosypalam dzis mojemu awanturnikowi miarke kleiku do mleka. Pewnie nie pospi dluzej, bo wypil mniej przez to. Grrrr

Iwon no niby tak ale co to znaczy wyzwala pozytywne uczucia? Na pewno fajna sprawa taka zabawka do gryzienia no i że naturalne itd. Nie neguję. Tylko drogie jak nieszczęście. Może podpowiem komuś na prezencik... ;)

Ostatnio w ten sposób Gosia dostała takiego fajnego dużego Kłapouchego - w 5-10-15 kosztował coś ok 60 zł. W rossmannie - ok 50. Ten sam.
Mam takiego przyjaciela, który jest na etapie łamania konwenansów i doszedł do wniosku, że kupowanie dziecku prezentu przy pierwszych odwiedzinach to właśnie taki konwenans. Odczekałam ze 3 wizyty po czym uświadomiłam, że właśnie pożegnał się z prezentami jakimikolwiek z jakiejkolwiek okazji łącznie z herbatą /kawą u mnie w domu. Bo to ż to takie konwenanse...

Więc gdy byliśmy na zakupach w manufakturze, normalnie chyba pierwszy raz kupił mi kawę (ja stałam z Gochą dalej gdy płacił ale po raz pierwszy nie chciał kasy) a gdy oglądałam te zabawki padło hasło: czy jeśli kupię tą zabawkę, to dasz mi spokój? (bo wszystko odnosiłam do konwenansów). Powiedziałam, że się zastanowię. I wyszłam ze sklepu, żeby nie miła zbyt łatwo. Potem w rossmanie znalazłam te same pluszaki i już kupił wtedy.
Wczoraj, gdy rozmawialiśmy przez telefon i dopytywał się, czy Gocha zainteresowana swoim lekko neurotycznym przyjacielem, powiedziałam, że jak na pierwszy prezent to nawet nieźle wypadł.
Dotarło;)

A to sa jakies wiesci od Kasi, tak wlasnie czekalam. Jejku mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok. Trzymam kciuki mocno zacisniete!

Moj grzdylek wlasnie mi tu juz ciumka, ciuchcia ciuch ciuch powiozla go w kraine snow ;)
Bylo ciezko, ale sie nie ugielam, dziewczyny, zaczynam niestety ostro podejrzewac, ze maly po prostu zaczyna nas sobie cwiczyc :(
Byla powtorka z eczorajzzej rozrywki ale ja mu zapodalam krotka pilke, zadnego wynoszenia do salonu czy bujania. Wzielam na rece utulilam wyplakal sie, dokomczyc butle a w miedzyczasie go polozylam juz na wznak.
3min i zasnal- oczywiscie wtulony w pieluche
Ufff byleby to zadzialalo na przyszlosc

Avo- witajjjj :)
Jak dziewczyny pisaly, zmieniaj pozycje i np troche rozciagal szyjke przy zabawie w druga strone. Jesli krzywi glowke w jedna strone i np takze woli lezec na tej stronie to moze miec po prostu lekki przykurcz?
Ja swojego troszke rozciagnelam i teraz podnosi sie na prosto
Lekarz powinien Ci pokazac, mi podali 3 metody jedna to polozenie malca na boku i delikatne odprowadzanie cialka przytrzymujac glowke, potem lekko naciagac- przechylac glowke, plus noszenie jakby tlowiem od siebie w pozycji boczno-lezacej, lekko naciagajac glowke naszymi ramionami- uff nie wiem czy obrazowo to wytlumaczylam

aaa...zapomniałam a propos dziennego usypiania...
Moje dziecko usypia w wózku. Mamy ogródek i wyjście na taras z pokoju to jak zasypiał zazwyczaj wywalałam go w wózku na dwór - dlatego wózek. Moje dziecko się jednak wycfaniło i zauważyło, że tur tur na spacerku to inne tur tur niż po pokoju czy na tarasie, tak więc teraz jedyną metodą w dzień, żeby usnął to albo spacer, albo przynajmniej zjazd od ogródka i jeżdżenie w kółko....ciekawe co ja zrobię jak będzie zimno:)

A ja wlasnie zamowilam zyrafke :tak:
Widzialam w UK jak dziecko siedzialo u mamy na kolanach takie 4-5 miesieczne i sie wlasnie bawilo ta zyrafa non-stop i sie wlasnie dziwilam co on w niej widzi ze nic do okola go nie interesuje tylko ta zyrafa :szok:

Zobaczymy czy zadziala na moja, moze ja bedzie gryzla zamiast swoich lapek bo za chwile nic jej nie zostanie tak je wcina :shocked2:

Niespodzianka- ja dzis tez podalam pierwszy raz mleko z kleikiem i dawno nie widzialm niuni tak upojonej mlekiem az zasnela bez smoczka normalnie padla :szok::-D zobaczymy ile posci.
AVO- ja nie mam bo jeszcze okresu nie dostalam a u gina bylam i wszystko ok ufffff....

A jak juz w temacie gina i tp to ja od porodu tylko 3 razy sie kochalam z mezem bo mnie tak boli i gin powiedzial, ze to blizna mnie boli bo jest twarda i dostalam masc na blizny... Teraz siedze w PL i sie regeneruje :-D

Dziewczyny a czy Wasze dzieci spia na poduszeczkach czy dalej na plasko? bo moja na plasko a ostatnio cioctka mi zwrocila uwage ze bez poduszki!

reklama
Witajcie po długiej przerwie. Pamiętacie mnie jeszcze?

Najpierw byłam dwa tygodnie nad morzem, potem miałam szwagra tydzien, a potem mała co chwila przynosi cos z przedszkola i wszysycy po koleii się rozkładamy- masakra:( nie mam na nic czasu:(
Kręgosłup mnie tak boli,że hej. Jesli chodzi o moje mrowienia to nadal obecne- żadne neurolog nie chce mi dac skierowania na rezonans:( Jednak została mi zfiagnozowana tęzyczka( badanie emg) i te mrowienia podobno od tego.....a we mnie wciąz jednak niepokój:(

Mam do Was dwa pytanka:
Czy Wasze dzieciaczki , noszone pionowo przekrzywiają główkę na którąś stronę, czy mają ją prościuteńko? Dzisiaj zauważyłam,że moja N ma głowkę leciutko przechyloną zawszew prawą stronę:(
Pyt. nr 2: Czy którą z Was pomiędzy okresami miewa karmelowe upławy?

Strałam się Was nadrobić, ale cięzko mi spamiętac co u kogo.
Współczuję napewno chorób maluszków:( Wiem jakie to zmartwienie:(

Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie i obiecuję,że postaram się zaglądać częściej.

Ja dziś się właśnie zastanawiałam gdzie Cię wcięło:-)
Skoro zdiagnozowali Ci tężyczkę, to pewnie to nic innego jak właśnie to, bo objawy charakterystyczne masz, zwłaszcza, że migreny od tego schorzenia też występują. Poza tym pisałaś, że spada Ci magnez, a to też jest charakterystyczne. A wapń badałaś??

Ja nie zauważyłam, żeby moja mała przekrzywiała główkę, ale nasze dzieciaki dopiero łapią pion, wzmacniają mięśnie i normalizują napięcie, więc nie martw się na zapas, przejdzie jej. (wstaw fote, to zobaczymy)

Jeszcze nie dostałam okresu, ale upławy w sumie mam. Nie są karmelowe tylko beżowe.

Jeśli chodzi o zabawki gadające to polecam szczeniaczka uczniaczka

fajnie gada, ma fajne piosenki i wystarczy delikatnie dotknąć łapki, żeby zaczął gadać itp. Więc jak Gabi sobie leży na macie i obok siedzi szczeniaczek, to co chwilę słyszę jak się odzywa, bo a to go przez przypadek szmyrnie, albo po prostu chwyta go za łapkę:-D

Pluszowy Szczeniaczek uczniaczek Fisher-Price - JestemDzieckiem.pl

tylko na tej stronie jest cena z kosmosu - można kupić dużo taniej.

Sunshine - nie słuchaj ciotki - kładź na płasko

Ostatnia edycja:
Do góry