reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie,

ja Avo- tak po prostu wymysliłam........

ja cały czas myślę o Kasi:(

u nas nocki opdukać sa raczej niezłe- karmienie 18, 24 i 6 rano. Mała nadrabia w dzień. Wazy 6800 i nosimy ubranka na 68. Co do kombinezonów to uwaga - niekóre firmy jak Coccodrillo robią wieksze kombinezony czyli 68 to 74 itd. Ja mam po L kombinezon na 68 i do konca lutego w nim chodziła, dopiero na marzec usiałam kupić coś nowego. a L była dużą od poczatku:) i nadal jest:) urodziła się 60 cm,a teraz ma 110.

eedit. Dzięki Zaza:)- mam andzieję,ze u mnei wszystko będzie ok.

Ja dzisiaj żle się czuję- zaraziłam się od L- czy my kiedys wyjdziemyz tych chorób:(

co do wagi, to ja sie wciąz męćzę z 3 kg. Było juz tylko 1, 8 na plusie, ale przez te mrowienia i neidobory jem dużo:( wkurza mnie ten brzuch i boczki:(

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon, tak - slimaczek ma nawet dosyc przyjemną melodyjkę i jak ją gra to główka świeci się w rytm na żółto i poza tym potrafi przejechać caly pokój tak się kołysząc, wiec jak mały leży na brzuszku to turlam ślimaczka w jedną i drugą stronę wzdluż kocyka, zeby wodził za nim wzrokiem :tak: malżonek twierdzi, ze to najlepsza zabawka do tej pory (a mamy i matę i leżaczek z zabaweczkami i inne pierdułki)

My na trójkach babydreamach, choć wolę pampersy.

Hatszept od hatszepsut - władczyni Egiptu ;-) w sumie nie wiem dlaczego, bo nie dażę egiptu jakims sentymentem szczególnym ;-)

Mysiaczek ją uzywam butelek tt, z jedna miarka kleiku smoczek 2 sie nie zatykal. Normalnie jemy z jedynek.
Kasienka dzieki musze sprawdzic czy tam maja te co nosze bo dla mnie najlepsze sa miesieczne night&day z cooper vision a tych nigdzie zazwyczaj nie maja.
Musze te hippy sobie tez zamowic :)

Rysica na pewno nie zapomniał ;-)

Kurcze jestem zła głownie na siebie bo późno zamówiłam ale myślę, ze jutro będzie :tak: musi:-D

Kartka, która ma być od dzieci doszla. Kuba dzisiaj juz "napisał" życzenia, Wojtka raczka odbita a ja się modle, żeby reszta doszla :tak:

Nie wiem czy nie zapomniał, czy go oświeciło jak mu wieczorem powiedziałam, że rodzice moi przyjeżdżają dziś, ale "nie dał mi spać" nocy hehe :-D Ale na prezent pewnie nie mam co liczyć, bo to sknera. :sorry:
Ale Monika dała mi pospać do 7 dzisiaj!!!! Z katarkiem lepiej, za to mnie coś bierze...

Mąż dzisiaj do 20 w pracy znów...

Ja nie wiem co sie z moim dzieje, nie śpi od 3:20 :szok:

O przypomniałaś nam, ze też mamy takiego motyla :D dziś sprawdzę czy juz go zainteresuje.

Najlepsze życzenia Urodzinowe dla solenizantek!!!

Od 3:20? :szok: współczuję!!!
W tym motylku musimy tylko baterie wymienić, bo tylko mryga i robi "ti" zamiast całych odgłosów ;P

Dziękuję za życzenia :D 27 latek na karku...

Josie a przypomnij mi jakich Ty butelek używasz? Nie zatykał wam się smok?

Wy tu o rozmiarach 74 a nawet 80 a ja mojej kruszynie to zaczynam dopiero pojedyncze sztuki 68 zakładać i to tak naciągane....

Monika też pojedyncze 68 zakłada, ale my tu mówimy o ubraniach wierzchnich na zimę, na CAŁA zimę ;)

dzień dobry!
Najlepszego dla solenizantek!:-)
Oboje wiercą sie od po 6.... Nie ma szans poleżeć już
Lecę,bo już głośno się robi.
"Złapałem Twój telefon żeby się nie rozbił":szok:
"Wstaw tą krzyczącą buźkę!" (Kuba)- a skąd on to wie???
Zaczynamy dzionek!

Dziękuję :D :*
Szymek też lubi jak piszę, i też mówi "a teraz zdziwiony zielony kwadracik" - :eek: albo jakiś inny wybiera ;P nazywa je kwadracikami ;P

hej
wczoraj kupiłam dady 3 i na razie się sprawdzają. Wytrzymały całą noc od 20 do teraz:-) a Gosia sika porządnie. 27 zł za 64 szt.

A dałabyś jakąś fotkę, chciałabym zobaczyć czy bardzo się różnią od pampersów kształtem i w środku. Bo DADA 1 mi kompletnie nie pasowały. I Monika miałą po nich tyłek wilgotny po 2h już.

Dziewczyny wiecie jakie mnie wczoraj w kąpieli naszły przemyślenia? Tak się zastanawiałam, co oznacza forumowy nick każdej z Was :-p (ale sobie znalazłam zabawę :-D).
Być może niektóre są przypadkowe, ale pewnie większość ma jakieś konkretne źródło, znaczenie. Na przykład chyba udało mi się rozszyfrować Sicilpol i Pamkę - sicilpol, bo Sycylia i Polska (?), a Pamka od pierwszych sylab imienia i nazwiska (?). A pozostałe? Opowiedzcie, dlaczego akurat taki nick? :blink:

U mnie proza i banał, po prostu od imienia Iwona, jak się na pewno nietrudno domyślić :-D

Haha, fajne myśli w kąpieli ;P

Ja mam nick od imienia męża - bo mąż Ryszard - Ryś. No i znajomi i nawet mój brat mówią o nas Rysie. Np "Kiedy przyjadą Rysie" albo "Co słychać u Ryśków" no to skoro jest Ryś to jest i Rysica (jak kot - kocica, lew - lwica).
Wcześniej zanim poznałam Ryśka miałam często nick Vanillka - bo uwielbiam waniliowe perfumy z Ives Rocher ;P

Zaza - dziękuję kochana za życzenia ! :D

Szczeniaczek uczniaczek też super. My używamy butli i AVENT i TT a smok póki co 1.
A pieluchy Pampersy 3 te zwykłe, zielone. Ostatnio mąż kupił KARTON 150 sztuk. jeszcze nie otworzyłam bo kończę zwykłe opakowanie. Monika robi kupsztala raz dziennie, całą noc śpi więc jej w nocy nie zmieniam, to nie idzie dużo tych pieluch ;P

Ostatnia edycja:
Co do kombinezonów to uwaga - niekóre firmy jak Coccodrillo robią wieksze kombinezony czyli 68 to 74 itd. Ja mam po L kombinezon na 68 i do konca lutego w nim chodziła, dopiero na marzec usiałam kupić coś nowego. a L była dużą od poczatku:) i nadal jest:) urodziła się 60 cm,a teraz ma 110.
(

no właśnie w Smyku chyba Coccodrillo ta kurteczka, jakaś gigantyczna na 74 mi się wydała. Jadę dzisiaj z mamą, ona ma oko :)

a December bo w grudniu się urodziłam :)

Edek: Faktycznie, to Cool club jednak, nie Coccodrillo. Ech, dylematy, dylematyyy...

Ostatnia edycja:
Kocham Coccodrillo, ale w Smyku jest Coolclub a nie Coccodrillo - bo Coccodrillo to mają osobne sklepy, jak 5-10-15. Czasem w Świecie dziecka są ubranka Coccodrillo, ale najczęściej z zeszłego sezonu.

reklama
mogę dokończyć, bo mały poszedł spać:tak:
my zyrafki nie mamy, cena jest dla mnie zabójcza, ale jeśli warto, to może się skuszę...
Sergiusz jest właśnie na etapie wpychania wszystkiego do buzi - wczoraj leżąc na brzuchu na macie próbował ugryźć "lusterko", wściekał się jak szalony hehe:-D

Rysica
to jesteśmy rówieśniczkami ;-)

Iwon mój nick wyszedł tak jakoś sam z siebie, po prostu fajnie brzmi wg mnie, ale kiedyś wygooglałam sobie i wyszło, że jest takie tureckie plemię :-)

któraś pyt o spanie - młody śpi na płasko tak jak mama:-D pod materacem ma tylko moje kserówki ze studiów, żeby był lekki skos

czy tylko ja jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety???

Do góry