reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
czy Wasze dzieci umieja sie same soba zajac ?? moj umial do czasu a ostatnio to gdzie go nie poloze zaraz jeczenie :| jak jestem obok i gadam to super ale jak odchodze to jeki
Jak ma dobry humor to tak,ale to rzadko...
A sluchajcie, wytlumaczcie mi te suwaczki, u mnie jest, ze 3miesiace, ale tygodniami to 13tydzien i 2dzien, wiec powinno być chyba 3miesiace i 1tydzien i 2dni?
To dlatego, że miesiąc nie ma równo 4 tygodnie, tylko 4 tygodnie i 3 lub 4 dni, dlatego 3 miesiące to nie 12 tygodni tylko wychodzi właśnie 13.

Hello :-))

JA się dziś pochwalę. Lenka w poniedziałek nauczyła się obracać na boczek (co prawda jeden, ale zawsze coś). We wtorek natomiast obróciła się najpierw na brzuch, a potem na plecki :-)

Dziś byliśmy u nefrologa na kontroli i wyniki mamy dobre, żadnego zakażenia nie ma, w usg wyszło, że miedniczka lewej nerki się zmniejszyła do 8mm, więc b.dobrze :-), ale dalej nie wiadomo co z tą nerką nie tak. Następna kontrola za 2miesiące i wtedy postawią jakąś diagnozę prawdopodobnie.

Lenka dziś pół dnia przespała, nie wiem czy to od porannych wrażeń i wycieczki, czy to ta pogoda. Nie wiem jak to jest, że jak mąż jest w domu to Lenka taka grzeczna, a on potem myśli, że ona tak dziennie mi śpi po 3h:confused2:

Mój nick od imienia ;-), a no i młoda jestem jeszcze chyba.. 24 :-)

W ogóle zgłosiłam pobyt w szpitalu po porodzie do pzu jako szkodę (bo leżałam 20dni przez to, że Lenka miała antybiotyk) i uznali mi to! Dostanę odszkodowanie za 9dni pobytu w szpitalu, nie wiem czemu akurat za 9, ale nie wnikam, ważne, że chociaż tyle.. a kasa całkiem fajna :D

Chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Rysica - samych szczęśliwości w życiu!

Hej nie mam kiedy pisać wiec tak na szybko. u nas wszystko dobrze od wczoraj Kuba zupke wcina, ostatnio zaczyna siadać ;o jest taki silny że szok. trzyma sie za palce i siada.:-D Miłej nocki papa.

Ja whkonczona. Maly prawie nic nie zjadl na kolacje. Wije sie przy jedzeniu jak piskorz. Zmienilam butelke na lovi - to samo... Czy mozliwe zeby nagle mu mleko przestalo pasowac? Bo juz nie mam pomyslu, plesniawek nie widze
i maz mnie wkur..il jeszcze na koniec, ze niby ja cos zle robie i uspil go na rekach. A od miesiaca mu mowie ze nie usypiamy na rekach juz. Chyba wyjde z siebie

No proszę, czyli verita zawsze prawdę nam powie :-D
;-)

Raczej z Was ją wyciągnie ;-) :laugh2::laugh2:

......

Tak się zastanawiałam, czy Veritaserum to "to" Veritaserum.....właśnie sobie odświeżam tą lekturę po latach:-)

....

Uwielbiam Pottera :-) Całą serię czytałam z 10 razy albo i więcej :-D
I to po polsku i angielsku :-p (mam kupioną całą serie w obu językach :szok: taką wariatką jestem :laugh2:) Sama myślałam czy by sobie nie odświeżyć :sorry:

Iwon może i nie twoje klimaty ale i tak polecam :-p Babka pisała książkę (traktuję serię jak całość) 10 lat, a tam wszystko pięknie się łączy i wszystko jest ważne. Stworzyła realny świat który zaczarował cały świat, więc coś musi w tym być....może spróbuj? ;-)

...
mam koleżankę która jest w 13 tyg. ciąży i ma krwiaka w macicy, pod płodem. macie jakieś dowiadczenia? jej kazano leżec i czekać aż sie wchłonie. najgorzej bedzie jak pęknie i sie zakażanie zrobi albo "pociągnie" za sobą dzidzię. martwię sie o nia.

Ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży i się wchłonął, takze nie martw sie, wszystko będzie dobrze :tak:

Avo ja mam teraz 23 lata a w grudniu. Urodziny;-) niezapominajka jest chyba jeszcze w moim wieku;))

Jesteś o 10lat młodsza ode mnie...ale staro się teraz czuję :confused2:

A ja mam wiosen 33 - ściślej mówiąc godzina ta wybije w listopadzie :tak:

Mnie w wieku 30 lat dopadł kryzys - było to dla mnie surrealistyczne i przerażające, że nie mam już dwójki z przodu. Płakałam nawet :sorry: Ale już jest ok, teraz do 40 mi wszystko jedno, więc będę miała spokój, potem sobie pewnie znowu krótką depresyjkę zafunduj...

Ja jakoś przekroczenia 30-stki w ogóle nie przeżyłam :dry:... Ale wtedy urodziłam pierwsze dziecko, więc miałam inne sprawy na głowie :laugh2::laugh2::laugh2: Prawdę mówiąc po 30-stce czuję się świetnie :tak: Któraś o tym też pisała, nie pamietam która :zawstydzona/y:, ale teraz lepiej mi ze sobą :rolleyes: dzisiaj założyłam szpilki miniówę i czułam się świetnie :-D

mam koleżankę która jest w 13 tyg. ciąży i ma krwiaka w macicy, pod płodem. macie jakieś dowiadczenia? jej kazano leżec i czekać aż sie wchłonie. najgorzej bedzie jak pęknie i sie zakażanie zrobi albo "pociągnie" za sobą dzidzię. martwię sie o nia.

Ja też miałam krwiaka o którym nie wiedziałam, który mi pękł i jak poszłam do WC to spodnie od pidżamy miałam po kostki ukrwawione i jeszcze pół podłogi w kibelku też:szok: Z krwiakami to jest tak, że albo się wchłonie albo wypłynie jak u mnie. Jeśli ma krwiaka pod łożyskiem to powinni ją w szpitalu położyć i monitorować, bo taki krwiak może zakłócać przepływy:-(. Trzeba się oszczędzać w każdym przypadku:sorry:

Rysica STO LAT i SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ
która ma jeszcze urodziny?
bo mi się widzi, że nie tylko pani Rysiowa się przyznała ale miałam tyle do nadrobienia,. że nie spamiętałam wszystkiego:zawstydzona/y: W każdym razie STO LAT dla drugiej solenizantki też:tak:

Iwon mojego nicka rozgryzłaś idealnie. Kiedyś się chciałam gdzieś zalogować i wszystkie nicki jakie wymyślałam były zajęte no i w końcu ten mi przyszedł do głowy i tak zostało:cool:

Wsadziłam dziś moje dziecko do spacerówki takiej starej po bratanku ale rozkładanej na płasko, wyścieliłam mu kocem w środku i prześcieradełkiem i poszliśmy na spacer rano, położyłam go na brzuchu i jechał sobie jak król- przed twarzą miał okienko i wszystko widział:tak: Po jakimś czasie spróbowałam go na plecy przewrócić to był płacz. Zrobiłam mu zdjęcie telefonem: 19092012304.jpg
ale się ludzie śmiali jak nas widzieli:tak:

Moje dziecko pośród gąszczu swoich paluszków odnalazło kciuka i nie ciągle wtyka go sobie do buzi:szok::szok: Już nie interesuje go zjadanie zabawek, kocyka czy czegokolwiek innego kciuk jest nr. 1 Piernik za smoczka się nie złapał to po takim czasie sobie substytut znalazł. Co robić, żeby sie nie przyzwyczaił??

Pamka genialnie to wyglada ... ja o kciuku slyszalam tyle zeby posmarowac czyms niedobrym wtedy moze nie bedzie chcial ssac ...

verita tez jestem fanka POttera :D czytalam kazda po pare razy :) a zaczelam od 3 czesci potem 2 potem 1 i potem juz 1,2,3,4 i za kazdym razem jak nowy tom wychodzil to cala serie od poczatku :D ogolnie wciagajaca na maksa

josie wspolczuje z tym jedzeniem,... ja mam z kolei w druga strone je tyle ze masakra... moge oddac z mojego troche zarloczka zeby Twoj zaczal nadrabiac :) a co do mleka moze sprobuj jakies inne podac wiem ze to sie wiaze z kupnem calej puszki ale ... albo moze w jakiejs aptece beda miec albo mozesz do mnie przyjechac dam Ci hippa na jedno karmienie :p i moze akurat mu podejdzie (i pisze teraz jak najbardziej powaznie ... od razu sie kawki napijemy a maluchy sie na siebie popatrza :p)

claudette zazdroszcze ... bo moj to teraz za chiny nie chce na plecach lezec no chyba ze ma gola pupe na przewijaku i mam do niego nawija :) ppewnie zacznie sie obracac jak osiwieje ze zmartwienia :p

mlodak czosnek czosnek czosnek i jeszcze raz czosnek :p no i moze syrop z cebuli ... a przy okazji aspirynka na wieczor z witamina c i niech maz grzeje :) przejdzie w dzien moze dwa :)

maćku wlasnie moj tez sie szybko nudzi i nie wiem co z tym fantem zrobic a poki co
kupilam osmiornice :) teraz bede sie czaic na szczeniaczka uczniaczka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja whkonczona. Maly prawie nic nie zjadl na kolacje. Wije sie przy jedzeniu jak piskorz. Zmienilam butelke na lovi - to samo... Czy mozliwe zeby nagle mu mleko przestalo pasowac? Bo juz nie mam pomyslu, plesniawek nie widze
i maz mnie wkur..il jeszcze na koniec, ze niby ja cos zle robie i uspil go na rekach. A od miesiaca mu mowie ze nie usypiamy na rekach juz. Chyba wyjde z siebie

Ja też wk....na na K bo tyle co mu tłukłam że usypiamy małego po ciemku tak dzisiaj ponownie zapalił lampkę i usypianie trwało prawie godzinę, gdzie normalnie to dzieciak mi w max. 10 minut odpływa.

Do góry