reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2012

Nie, zaciąć się nie miałam szansy bo nawet nie pamiętam juz jak tam na dole wyglądam. Poczekam jeszcze trochę, zobaczę czy się powtórzy. Tak na logikę to sobie tłumaczę, że może czop mi zaczął odzielać. jestem już w terminie więc nie znam dnia ani godziny w sumie...

Swoją drogą przydało by się uskutecznić jakąś depilację...

reklama
Paula JA>PRACUŚ? w życiu.. a paznokcie to już była konieczność.. a jabłuszka dalej leżą pomyte na blacie i czekają. Małż się zapytał dzisiaj: a szarlotki to nie robisz? no nie, łasuch jeden jakby obrał te jabłka to ja też chętnie szarloteczkę wciągnę

Paulina.. ja właśnie z powodu skomlenia i drapania w drzwi o 5 rano nie wyobrażam sobie posiadania psa w mieszkaniu - jestem zbyt wygodna i tyle. Za bardzo wolę o tej porze ciepłe łóżeczko i podusię.. :-)

netika.. ja miałam fajną pracę (ludzie i klimaty świetne) kiedy urodziłam Kaja ale kiedy podliczyłam nianię itd to wychodziło na zero a praca na zmiany itd. Potem znalazłam 2 x lepiej płatną pracę ale dziecka nie widziałam 10h więc coś za coś.
Teraz wiem, że będę z małą w domu dopóki nie pójdzie do przedszkola, po prostu zaciśnie się pasa i tyle.
Świetnie że Dorotka jest książkowym dzieckiem, Kaj też taki był więc byłam wypoczętą zadowoloną młodą mamusią aż się dziwili ci co mnie straszyli że będę na rzęsach chodzić... :-p

wernkika - te pojedyncze plamki to może czop zaczyna się strzępić - azorek jest weteranką w tego typu sprawach.. od tygodni :tak: więc lepiej ci powie. Ja osobiście mam czysto cały czas

karola weź ty nie szalej z tym prasowaniem!!! bo aż moja sterta na mnie łypie

Kaj odzyskał tatusia po tygodniu i tłuką w Little Big Planet na PS3 a ja mam czas na BB w końcu ufff

Wczoraj po południu i przed chwilą zmowu zauważyłam na papierze toaletowym pojedyncze plamki krwi- chyba nie mam co siac z tego powodu paniki co?
jesli to krew a nie sluz to nie czop tylko szyjka si erozwiera ...przerabialam to w poprzedniej ciazy:tak:

Paulina12 watek wizytowy mamy od opisywania wizyt zeby nam sie nic nie zgubilo

Witajcie nie było nas już tu troszeczkę, jeszcze mam suwaczek ciazowy. Nie wiem czy uda mi sie nadrobić ale spróbuje poczytać czy nowe dzieci szykują sie na świat.

Nasz Jaś to na razie spioszek, ma lekka zoltaczke i muszę go czasami budzić na jedzenie. Napedzil już nam tez porządnego stracha. O 3-ciej w nocy zaczął cieżko oddychać, ja do niego podchodzę a tu cała buzia i nosek zapchany sluzem. Zaczęliśmy z m mu to gruszka odsysac bo nie mógł już oddychać. W międzyczasie wezwalismy pogotowie, pojechaliśmy do szpitala zrobili mu wszystkie badania i nic nie wykazało. Nie mam pojęcia co to było, czy resztki wód plodowych. Mam tylko nadzieje ze to było jednorazowe bo drugi raz tego nie przeżyje. Teraz pilnujemy go w nocy na zmianę.

Poczytam troszkę co u was słychać

Karola ja zdecydowanie wole większe okazy jesli chodzi o psy niz takie małe kudłate bo one sie drą niemiłosiernie :wściekła/y: a TY zaczynasz serie z frytkami?? o niee..
Co do przytulanek to nam ginka powiedziala zebysmy sie wstrzymali do zakonczenia 36 tc, bo synek nisko byl ulozony juz 2 tygodnie temu
Mina podziwiam zabrania sie za zabiegi kosmetyczne, ja patrze na swoją końcówke lakieru na paznokciach ale sie nie zegnę :zawstydzona/y: nogi depilowałam 3 dni temu, wystarczy na 4tyg :-D
Paula witaj raz jeszcze z powrotem!
Anć kciuki zaciskam, zeby Marianka chciala juz wyjść i to sn
netika masz racje, jesli miałabym oddawac całą pensję obcej babie albo przedszkolu to bym nawet nie podejmowała tematu, wolałabym sama z dzieckiem posiedziec, bo czas spedzony z dzieckiem jest bezcenny
wernkika tez pomyslalam ze to czop sie strzępi
izabela to sie strachu na pewno najedliście!!:szok: zycze Wam tylko spokojnych nocy

ja juz dzis tylko leżę, spacer po OBI i tesco mnie wykończył a synek sie okropnie wypina, az mnie skóra na brzuchu boli :szok: ide poleżec w wannie, bo i kręgosłup odmawia posłuszeństwa, w koncu juz moja godzina na odpoczynek :-D dobrej nocy Wam zycze!

wernikika jak dwie plamki i krew a nie sluz to pewnie rozwarcie sie powoli robi:tak: teraz ciutke wysilku mniej siedzenia i ruszy ciutke szybciej kto wie moze nawet jutro:-D
a propo's golenia wlasnie sie objechalam ...zajelo mi to jakos 35 minut maz siedzial popijal piwko i trzymal lustro i przysiegam ze przydalo by sie jeszcze szklo powikszajace:szok: no bebzol mi caly swiat przeslania heheheheh

wiec tak: stopy wygladzona pazury obciete bober ogolony kosz mojzesza wystawiony mloda ma wychodzic bo ja juz gotowa jestem:-D

Azotrek jesli chodzi o taki 'emergency' w wizytach u lekarza - to jak cos sie dzieje nie tak to przychodnia jest od 9tej rano otwarta i jest taka 'walk in clinic' ze przychodzi sie i zostaje przyjetym - bez dzwonienia ani nic - wiec dzis sobie budzik nastawilam i pojechalam po prostu - wczoraj nie bylabym i tak w stanie wstac tak wczesnie bo duzo gorzej sie czulam i nieprzytomna bylam.

emotion olejek rycynowy znam ze slyszenia ale nie naleze do osob ktore sobie funduja takie zabiegi przed porodem i tak jest mi ciezko juz na koncowce wiec za olejek rycynowy podziekuje pieknie
btw. jak działa ten osławiony olejek rycynowy? nie slyszalam nic o nim
Majeczka wlasnie dziala - przeczyszczajaco - a ruchy jelit podobno wywoluja skurcze itd. Tutaj [w irlandii] bylo to bardzo popularne :D
Hehe Azorek ja slyszalam tez o 'okladach' z olejku, cos ze smaruje sie brzuch i goracym recznikiem przyklada - z tego co mniej wiecej pamietam - ale nie dokladnie juz :D

emotion, Szymek miał meszek na plecach jak się urodził, Dorotka też Łyse nie są, ale burzy włosów też nie mają, a ja miałam taką zgagę pod koniec tej ciąży, że wymiotowałam
Moze mi sie tez maly wlochacz urodzi :D

...Ale już takie szpony miałam i odrosty lakieru że nie wytrzymałam. Obcięłam, i pomalowałam znowu, kolejny taki zabieg już po rozpakowaniu
heh jak proste rzeczy moga latwo sie trudne stac :D Moja siostra miala taki bebech ze od 6stego miesiaca juz nie mogla skarpetek ubrac:)
Ja poki co ciezko - bo ciezko daje rade. A na depilacje nog sie zapisze do kosmetyczki na po niedzieli - probowalam wczoraj ale jakos nie idzie - jakos mi sie wydaje ze wlosy mi sie nie lepia do plastrow :D -- Moze to dlatego ze nie wygodnie i nie ma tak naprawde jak dokladnie tego 'zalatwic :D

....Zwykle aż mój mąż przychodzi do łazienki zaniepokojony co ja tam tak sapię i czy mi nie jest przypadkiem słabo albo coś
Hehe ja mam problem teraz przy tym chorobsku moim ze mis ie zle oddycha i wogule zreszta jak sie wierce w nocy to sobie czasem sapne - a maz bidny - choc juz spi z godzine jak mnie taka sapiaca uslyszy to sie zrywa i pyta "co rodzisz juz? Zaczely sie skurcze? Jedziemy do szpitala" :D Bo mysli ze 'sapie' przy skurczach - sie naoogladal filmow :D

emotion jak tam samopoczucie? Udało się przespać normalnie noc?
Dzieki esi :)
Dzis juz lepiej - nie bylo wymiotow przynajmniej - zaStapione zostaly co prawda wstawaniem do WC czestszym ale juz wolalam to :D Bo juz raczej przywyklam :D

Bylam dzis u lekarza - i mam jakas infekcje bakteryna czy wirusowa - cos takiego - i mam brac paracetamol - i do soboty powinnam poczuc sie lepiej - wymioty moga byc spowodowane infekcja - albo tym ze dziecko naciska na wnetrznosci - tak samo jak i zgaaga. Wiele wiecej sie nie dowiedzialam w sumie ://

Ogolnie dzien przeplatany caly dzis znowu - jak wyszlam o 9 z domu to tylko wskoczylam na godzinke obioad ugotowac o 14, a tak to dopiero godzinke temu, moze poltora wrocilam :D I tak w sumie codziennie mam :D Siedze u siostry albo u kolezanki [co urodzila w polowie sierpnia] Albo sama noiewiem juz gdzie mnie tak wcina ze nigdy w domu nie ma :D:D

reklama
wernkika powaznie depilator tak krótko u Ciebie działa? jak długo z niego juz korzystasz i czy przypadkiem CZASAMI między jego używaniem nie korzystasz z maszynki? ja moj stosuję juz 7 lat, ani razu nie użyłam maszynki miedzy czasie i włosy są wyraźnie osłabione, cieńsze a miejscami w ogole nie odrastają.

azorek zajeb**** to musialo wyglądać, Ty w wannie z żyletą, mąż naprzeciwko z lusterkiem popijający piwo, obrazek jak z Bunndych :-D:-D

emotion to ja podziekuje za taki efekt olejku :no: rownie dobrze mozna piołunu sie napić i wymioty murowane. A ty posiedz troche w domu i wykuruj sie, bo pojdziesz na porodówke taka przeziębiona to jeszcze dodatkowo osłabiona bedziesz. Zdrowia!

witam sie z Wami porannie. obudzilam sie o 4.30 jak mąż do pracy wstawał, myslalam ze juz nie zasne ale udało sie po dłuższym czasie i wstalam niedawno. pranie sie robi, slonce wrocilo w KRK, mam zamiar zrobic pleśniaka Azorka tylko przepis musze odkopać na kulinarnym

EDIT: znalazłam ten przepis, dałabym sobie rękę uciąć, ze to azorek zarekomendował to ciasto, patrzę a tu Mina wstawiła przepis - chyba ręki bym juz nie miała:-D:-p

Ostatnia edycja:
Do góry