reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Hej moje kochane :) nastrój mam dzisiaj super. Byłam na wizycie, dzidziuś ma się dobrze, przezierność ok, kość nosowa jest! Także kamień z serca! Już mi lepiej na duszy. Na stosownym wątku zdjęcie mojego potomka (66 mm). Płeć czułam, że już lekarz wie, ale nie chciał powiedzieć. Powiedział, że to niby każdemu nie zależy, a potem się nakręca a na tym etapie to nic pewnego. No cóż w każdym razie i tak jestem cała happy!:-)

reklama
podczytuję Was czasami, ale mam teraz gości w domu od paru dni w domu, więc lipka z czasem. Mój M też zdecydował że będzie ze mną rodził, mam nadzieję, że da radę ;-)
Anka4 ale sen :/
Ja też zaczęłam brać Prenatal Classic, jestem ciekawa czy w ogóle te witaminki są potrzebne ;-)

Myszka - ważne że wam się nic nie stało, a gościu kurde bez sensu ważne żeby sprzedać nic innego go nie interesuje.

Anka straszny sen

tiramisu cieszę się że wszystko w porządeczku :)

dotkass jak masz na kompie to ja bardzo chętnie poproszę o książeczkę, chętnie poczytam :)

shy uważam że jeśli facet nie chce to przy samym porodzie nie musi być ale nei wyobrażam sobie żeby nie było go na porodówce. Ale narazie może nie przejmuj się tym to jeszcze może się zmienić u niego.

krolewnazmarcepana no ja mam też strasznie duże piersi ale jeszcze nic mi nie leci, musiałam poszukać w sobotę staniki z poprzedniej ciąży bo te co teraz nosiłam to za małe :)

cytrusik zgadzam się w 100% ten czas leci strasznie szybko :) już niedługo 15 tydzień :)

Co do zakupów to ja planuję tak na początku roku powoli pokupować wszystko i tez bym chciała sama kupić bo wiem że mąż chce dobrze ale jakoś nie zawsze mu wychodzą zakupy :)
My dzisiaj po lekarzu młody wreszcie wraca do zdrowia ale jeszcze antybiotyk przez pare dni i możemy wychodzić powoli z domku :) Ale wiecie co jak dzisiaj szliśmy do lekarz to dawno nie widziałam tak szczęśliwego Nikosia na dworze :) Chyba jemu też się tęskni za wyjściem na dwór w sumie od urodzenia tak długo nie siedział w domku. :)
Idę obiadek przygotować wczoraj wieczorem nie wiem skąd naszła mnie ochota na makaron z serem i dzisiaj chyba na drugie danie będzie :) (nie narobie się za bardzo ale będzie pycha :) )

ankzoc, no w sumie nie mamy tak daleko, ja prawie Mazury, hehe jakieś 100 km na Mazury mam :tak:;-), a jeżeli chodzi o czosnek to powiem Ci, że jak uwielbiam czosnek tak w pierwszej ciąży jak w drugim trymestrze poczułam nawet tylko zapach to na wymioty mi się zbierało...ja biorę Prenatal Classic, w skład wchodzi: Wapń 200 mg - 25%*
Witamina C - 100 mg - 125%*
Żelazo 60 mg - 428,6%*
Cynk 25 mg - 250%*
Niacyna 18 mg - 112,5%*
Witamina E 7,38 mg - 61,5%*
Witamina B6 2,6 mg - 185,7%*
Witamina B1 1,84 mg - 167,3%*
Witamina B2 1,7 mg - 121,4%*
Witamina A 1200 µg - 150%*
Kwas foliowy 800 µg - 400%*
Jod 200 µg - 133,3%*
Selen 35 µg - 63,6%*
Witamina D3 20 µg - 400%* (20 µg witaminy D3 = 800 j.m. witaminy D3)
Witamina B12 4 µg - 160%*
*% zalecanego dziennego spożycia
oraz: celuloza, krzemionka (substancja przeciwzbrylająca); karboksymetyloceluloza (substancja zagęszczająca); stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), dwutlenek tytanu (barwnik); mannitol (nośnik); tlenek żelaza czerwony i żółty (barwniki). Zawiera składniki pochodzące z ryb.

To dla porównania moje witaminki Pharmaton Matruelle

SkadnikIlość (1 kapsułka)* %ZDS
Kwas Omega-3300 mg-
50% DHA150 mg-
Witamina C85 mg106%
Witamina B318 mg112%
Witamina E15 mg125%
Witamina B61,9 mg114%
Witamina B11,4 mg100%
Witamina B21,4 mg100%
Kwas foliowy600 µg300%
Witamina A333 µg42%
Biotyna30 µg20%
Witamina D5 µg100%
Witamina B122,6 µg104%
Żelazo27 mg193%
Cynk11 mg110%
Magnez10 mg3%
Miedź1 mg100%
Jod200 µg133%
Selen60 µg109%
Molibden50 µg100%
Wartość odżywcza preparatu

* procent realizacji zalecanego zapotrzebowania.
Kwas omega-3, żelatyna, olej sojowy rafinowany- sub. wypełniająca, glicerol, kwas askorbinowy (wit. C), fumoran żelazawy, siarczan magnezu, siarczan cynku, lecytyna- emulgator, amid kwasu nikotynowego (wit. B3), D-alfa-tokolerol (wit. E), laktoza jednowodna - nośnik, wapnia wodorofosforan bezwodny- nośnik, siarczan miedziowy, beta- karoten, chlorowodorek pirydoksyny, wanilina- aromat, monoazotan tiaminy (wit. B1), ryboflawina (wit. B2), E172- barwnik, kwas foliowy, jodek potasu, karmina- barwnik, chlorek chromu, selenian sodu, molibdenian sodu, dwutlenek tytanu- barwnik, biotyna, cholekalcyferol (wit.D), cyjanokobalamina (wit. B12)

wklejam w jeden post żeby było łatwiej porównać

a ja właśnie wcinam ryż na mleku z jabłkiem zapiekany i cynamonem a na hbo leci dziennik bridget jones- uwielbiam

mm83 - no tak
laugh2.gif
ja mam jutro genetyczne i też się boję... powodzenia

Notka - a to nie jest tak, że przedawkowanie w ciązy jest niebezpieczne?

Anka4 - nie jesteś jedyna z takimi snami już każdą z nas dopadły te koszmary... dobrze że to tylko syn

tiramissu84 -gratuluję :)

aneczka852 - moja Maja stała ostatnio w oknie i zapytała "mamo kiedy pobawię się na placu zabaw" dobrze, że synuś wraca do zdrówka

Ostatnia edycja:
Anka Ty miałaś straszny sen a ja głupi a najgorsze, że się sprawdziło:

Śniło mi się, że nakrzyczałam na siostrę, bo w dzień swojego terminu porodu nie miała nic przygotowane. Nic nie poprała, łóżeczka nie było. O torbie do szpitala to ona nie wiedziała nawet. Byłam tak na nią zła strasznie, że aż w śnie płakałam.

Rano: Dzwoni do mnie jakiś dziwny nr tel, że jest za granicą i nie ma kasy na telefonie a coś tam musi zrobić. No na jawie też musiałam na nią nakrzyczeć, że jest w ciąży, ma się oszczędzać.... No i poszłam po kartę do telefonu bo co innego mi zostało

reklama
Do góry