reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
to ja podam wersję poznańską: kosi kosi łapki jedziemy do babki, babka da sernika a dziadek piernika:)))))) raczej bym się głębszego sensu, tudziez "drugiego dna " w tej rymowance nie doszukiwała :))))))))))) Maksik coraz żwawiej raczkuje ... oczywiście do tyłu - i jest coraz bardziej tym faktem sfrustrowany, aż mi go żal :(jak zabawka zrobi sie już strasznie daleko to aż piszczy z rozpaczy, że źle poszedł - potem próbuje wrócić do niej robiąc mostki na czole - to z kolei nie jest zbyt wygodne

kosi kosi łapci
pojedziem do babci
a od babci do taty
tam jest piesek kudłaty

kosi kosi kosiany
pojedziemy do mamy
a od mamy do taty
tam jest misiek szczerbaty

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

DZIEWCZYNY ALE FAJNE:happy: a ja znam troszke inaczej pewnie duzo wersji jest tego wierszyka kto zna jeszcze jakas:confused::-)
Bo ja znam taka:tak:

Kosi kosi lapci pojedziemy do babci
od babci do dziadka kupimy
NIEDZWIADKA.

potem próbuje wrócić do niej robiąc mostki na czole - to z kolei nie jest zbyt wygodne

widzę, że znalazłam kompana Pati, który chodzi po głowie:-) :-) :-)
Moja cała rodzinka jest załamana jak widzi Patrycji sposób poruszania się...mostek i dawaj w długą na głowie...i tym sposobem można daleko zajść ;-)

Oto moja wersja kosi kosi:

kosi kosi krowki
jedziemy do jalowki
od jalowki do byka
co po lace sam fika

no i tak naprawde to rymuje Lolowi na zawolanie, a smieje sie do kazdej rymowanki i sam klaska do melogii

a i jeszcze "sroczka kaszke wazyla" tez jest hitem od kilku dobrych dni

reklama
Do góry