reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

oj dziewczyny co ja mam robić??? Mój Mateoś wogóle nie chce leżeć na brzuszku:-( Zaraz jest płacz. Nawet jak próbuję mu pokazywać zabawki lub zagadywać to i tak się denerwuje. Sam przekręca się z plecków na brzuszek ale odwrotnie nie potrafi. No ale jak ma się nauczyć jak zaraz krzyczy i chce żeby go posadzić:wściekła/y: . A jak za długo go trzymam na brzuchu to potem na cały świat obrażony:-D Zastanawiam się czy go wogóle tak kłaść. Może kiedyś mu się to spodoba i sam zacznie tak leżeć:confused:

reklama
lolcia, moja Agata też nie chciała leżeć na brzuszku
najpierw chodziłam z nią na ręku, potem siedziałam w pozycji półleżącej, potem już kładłam się z Agatą na moim brzuchu i teraz już jest ok, Agata potrafi leżeć na brzuszku, nawet sama się przekręca na brzuch i bawi
trochę gorzej idzie jej powrót na plecki, ciagle jej przeszkadza a to ręka, a to noga, ale widzę, że coraz lepiej jest, trenuje :)

Osinka dzięki, pocieszyłaś mnie trochę, może mu się spodoba jak zacznę go kłaść na moim brzuchu. Zamierzam stopniowo go jakoś przyzwyczajać, żeby płaczu nie było.

Izka, my już dawno łóżeczko obniżyliśmy - tak na wszelki wypadek :)

Lolcia, myślę, że kładzenie Mateusza na Twoim brzuchu to dobry pomysł, ja też tak przyzwyczajałam Filip stopniowo coraz dłużej do pozycji na brzuszku, bo pieron za chiny ludowe nie chciał tak leżeć. A teraz...praktycznie tylko na brzuszku :)

U nas nie bylo problemow z lezniem na brzuszku a wrecz odwrotnie jak tylko klade Selinke na plecach to ona fik i juz jest na brzuszku :-D .
Mysle ze stopniowe przyzwyczajanie malego do pozycji na brzuszku jest bardzo dobre i maly niedlugo polubi ta pozycje :-) powodzenia lolcia

My też łóżeczko już dawno obniżyliśmy żeby później nie było płaczu - bo nasze skarby z dnia na dzień są coraz ciekawsze, mądrzejsze i silniejsze.

Lolcia u nas też na początku powolutku Kuba leżał u Jacka na brzuchu później spał a teraz wszystko robi na brzuchu . Przez to mam problem ze zmianą pieluchy.

Brian tez nie chcial lezec na brzuszku z czasem ta pozycja mu sie spodobala az tak ze na macie jak go przebieram ciagle przwewraca sie na brzuszek i robi taki figle ze szok:-)
Lolcia mysle ze kladzenie Mateuszka na twoim brzuszku to rewelacyjny pomysl:tak:

z przebraniem pieluszki tez mamy juz problem, ja sie tylko zastanawiam co bedzie jak Selinka bedzie raczkowac... chyba mi wtedy ucieknie :-D ;-) ubieranie na brzuszku mam juz opanowane do perfekcji :-D

Asia hehe ja tez musialam to opanowac ale czasami Brian potrafi w takim szybkim tempie przewracac sie z brzuszka na plecki i odwrotnie ze normlanie rzepy od pieluszki mi sie zle pozapinaja i musze go czasami wziasc na kolanka i pozapinac od nowa:laugh2:

reklama
z przebraniem pieluszki tez mamy juz problem, ja sie tylko zastanawiam co bedzie jak Selinka bedzie raczkowac... chyba mi wtedy ucieknie :-D ;-) ubieranie na brzuszku mam juz opanowane do perfekcji :-D
Asia zebys wiedziała :-D :-D :-D ............ja jak probuje przebierac patryka to sie niezle musze nagimnastykowac ...........poloze go na plecach i jeszcze dobrze starej pieluszki nie odepne a ten juz na brzuszku i raczkuje :-D :-D :-D :-D ............czasami to juz na stojaco musze go przebierac bo mi wtedy nie ucieka:-D :-D

Do góry