reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza

Sylwia gratuluję udanej wizyty i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:**

Smoniczka, gratuluję corci:)
Co do plowkowego to między 18 a 22 czy 24 jest robione ja byłam dokładnie w 19 i 6 i wszystko było widać a moja gin. Nie ma 3d. Ale to mało istotne, ważne że zrobi kolejne i za dwa tygodnie dokładnie zobaczysz malenstwo, a jak będzie weksza to i pomiary dokładniejsze, więc są plusy:)))

reklama
No właśnie liczę na to, że za dwa tygodnie wszystko dokładnie zbada. Poli a co do sprzętu to raczej ma dobry, a na pewno lepszy od mojej gin prowadzącej bo ona mnie do niego skierowała na połówkowe, po prostu ciąża okazała się za młoda. Najważniejsze, że za wizytę nie skasował :tak:

W sumie z tą naszą dziewuszką jeszcze nic pewnego, ale mój mężulek tak się ucieszył, że szok :-) On od początku uważał, że będzie dziewczynka :-)

Smoniczka bo mi się wydaje, że dziewczynki ogólnie są drobniejsze u mnie i Iza i obecna laleczka zawsze na usg mniejsze niż wiek ciąży.
A jak tak czytam to wagowo u Was chłopcy całkiem pokazni:)) moja w 19,6 miała wychodzi teraz że zaledwie 301 g. Iza ok 20 tc miała nie całe 300 g.

smoniczka - z tym poówkowym to ze spokojem, ja miałam robione w 22+5 (ponoc lepiej właśnie wykonać to badanie koło 22 tc). I jestem ciekawa, czy nadal będzie dziewczynka ;-):-D

sylwia - jak lekarz zalecił nasadówki to na pewno nie zaszkodzą. Grunt, zeby nie robić ich w gorącej wodzie. Dobrze, że z Dzidzią wsio OK :-)

reklama
A ja wczoraj miałam wizytę. Dzidzia zdrowiutka i do tego waży...500g jak na 21 tydzień to kawał chłopa, ale wedlug pomiarów, główki, nóżki, brzuszka itp. to nawet 23 tydzień wyszedł na USG :) i termin mi się przesunął z 22 lutego na 17 luty. Płeć potwierdzona po raz kolejny. Nawet bez wskazań lekarza na monitorze sama z mężem dojrzeliśmy "właściwości" chłopięce.

Do góry