reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć
Marta-gratuluję wyników glukozy. I podziwiam,że dałas radę wypić ta miksturę.Przy okazji padania progestrenou i PRL widywałam jak się dziewczyny męczyły. Niejedna się rzucała biegiem w kierunku WC.
Fuma ja w ostatnim czasie już drugi raz robiłam test. Najpierw 50g/1h a teraz 75g/2h- było gorzej bo babeczka dała mi dość mocno ciepłą miksturę do wypicia :no:. Czytałam że gdy drugi wynik jest prawidłowy to powtarza się w 32 tc, dzisiaj nic mi o tym nie wspominała,mam nadzieję że nie będę musiała już tego przechodzić.

Marta powiedz mi proszę jak ta glukoza wygląda... ja mam zrobić w 20 tyg. taką po 3 h... myślałam że to zwykła na czczo a tu czytam że się coś pije...

Anila test obciążenia glukozą wygląda tak, że pobierają krew na czczo i dają do wypicia roztwór glukozy (najczęściej samemu się zanosi, kupujesz proszek w aptece), ilość zależna od czasu trwania badania. Ja pierwszy raz piłam 50g rozpuszczone w ok 120ml wody i pobrano mi krew po godzinie, wczoraj miałam 75g glukozy w 200ml wody i siedziałam dwie godziny w przychodni po czym pobrano mi krew. Jeśli Twoje badanie ma trwać 3 godziny to wydaje mi się, że dostaniesz 100g do wypicia. Czasem robi się tzw krzywą trzypunktową tzn na czczo, po godzinie od wypicia 75g i po dwóch godzinach. Zastanawiam się tylko czemu musisz zrobić badanie tak wcześnie i czemu aż trzy godziny? czy masz jakieś obciążenie cukrzycą?

reklama
anila ja wstaję o 5tej:p
5:37 to ja już po prysznicu kawę robię:p

dobrej nocki kochane!!!

brak sił więc zmykam do łóżeczka!!!!***

Bylam ostatnia i pierwsza jestem:p
Dzien dobry!

Ostatnia edycja:
dzien dobry :-)

ja juz po sniadanku przed cappucinko ;-)
po kursie idziemy odebrac paczke z poczty z ciuszkami dla maluszka i fotelem :-) a popoludniu z Mala do lekarza, bo znow kaszle... ale co dziwne kaszle tylko u rodzicow w domu i w nocy spac nie moze bo ja meczy. U nas nie kaszle i jak spi u nas popoludniu tez kaszlu brak... jak dla mnie ma alergie na cos co maja w domu, albo na wilgotne powietrze. Ja wieszam pranie albo na zewnatrz albo na strych syn nosi, a oni w domu susza... pamietam, ze moj mlody mial objawy alergiczne podobne do zapalenia pluc, po zmianie otoczenia np. na szpital duszacy kaszel znikal w ciagu nastepnego dnia... wystarczylo podawac Clemastinum lub Diphergan na zmiane i byl problem z glowy... a spedzilismy z tym prawie 2 miechy w szpitalu... na co chwile innych antybiotykach.:szok: Az w koncu trafilam na dobrego lekarza z pogotowia, ktory podejrzewal jak i pozostali zapalenie pluc, ale tez odczyny alergiczne i zanim zawiozl nas do szpitala dal recepte na powyzsze leki i kazal odczekac 2-3 godziny i jesli by nie pomoglo dzwonic raz jeszcze na pogotowie... pomoglo prawie natychmiast.
Dzisiaj jak z nia pojde do polskiego pediatry to jej zasugeruje alergie, bo poki co wymyslila bronchit...

No nic milego dnia laski :-)

Myszko ciuszki przyjdą , będzie co oglądać.Mała to jak Wasza córeczka:tak:, dobrze że jest ktoś kto się nią zajmie.

Ciemno , zimno, no prawie listopad, no cóż, ale już niedługo święta, szybko zleci, a później wyprawka :-D

Miłego dnia;-)

Dzień dobry :)

Ja dzisiaj pięknie zaspałam :) Spóźniam się więc z premedytacją! Wieczorem mam imprezę z pracy i muszę od razu wszystko ze sobą wciąć, bo inaczej nie zdążę, ehhh.

Życzę miłego dnia dziewczyny!

cześć lasencje :) my już na nogach od 6:40, za chwilę ma nas odwiedzić koleżanka z 1,5rocznym Antosiem. Rano w mieszkaniu było tak zimno, że włączyłam ogrzewanie i teraz mi gorąco. Kobiecie w ciąży nie dogodzisz :) dzisiaj idziemy z eMem na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia- ależ jestem ciekawa :-)

Magda, udanej zabawy! :)

Myszka, to dzisiaj mega przyjemności :))) Takie maleńkie ciuszki to ja mogę oglądać i oglądać..

Ja wcinam śniadanie, popijam kawą i też śmigam - do dentysty, a później do pracy :/

Heloł;
mężowy wrócił z wojaży i się załapałam na upominek błyszczący :-)

Mam dziś niewiarygodnie ciężką głowę:shocked2:

Myszko mój Iggy jest przeziębiony i kaszle tylko wieczorem i rano. W dzień wcale właściwie.
Trzymam kciuki, zeby malutką zdiagnozowali.

Miłego dnie dziewczyny :tak:

reklama
Do góry