reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Czy Wasze dzieciaczki po marchewce miały zatwardzenie? Ja wczoraj podałam Gabi po dłuższej przerwie kilka łyżeczek i dziś też i cały dzień nie było kupy i przed snem się trochę wyginała, płakała i puszczała bąki. Zawsze kupa była praktycznie po każdym karmieniu a dziś pusto w pieluszce...

Ja tez wczoraj dalam marchewke i to pol sloiczka!! Lila jakby mogla to by ze dwa zjadla, ale balam sie wiecej. No i slusznie bo tez do dzis kupy nie ma a do tego brzuszek jej skrecalo ma wieczor i od wczoraj wali mega baki. Nie wiem czy podawac codziennie czy jeszcze czekac?

reklama
Poludnie Anglii - Bournemouth :) Nie sadze, zeby bylo blizej niz do W-wy, ale zapraszam z otwartymi lapkami :D

Ale sie dziewczyny zgadałyscie :) to ja moze z wami tez dam rade się spotkac :) tylko dajcie znac dokąd mam bilet kupic :)

Witam
Nocka jak zawsze czyli super:tak: Mloda wlasnie lezy w lezaczku i sie zaciesza do kubsia puchatka:tak:. U nas przymrozek ale sloneczko wychodzi wiec powinien byc ladny dzionek:tak:.
Katrina - dzieki za info o spiworku, jade dzis do Glasgow wiec od razu kupie, a jade po krzeselko do karmienia o takie

Chicco Polly Highchair - Kiddicare - YouTube

chciala to krzesełko - ale u nas drogie jak diabli wiec znalazłam jakis tańszy odpowiednik. Teraz musze pojechac do sklepu i pomacać czy stabilne

Witam!
U nas też sypie :tak:
Myślisz, że one widzą ten padający śnieg? Bo ja też Zosi pokazałam i wyglądała na zdziwioną :sorry2:

Pytanie do dziewczyn, które robią swoje "słoiczki" - czy słoiki po koncentracie Wam się zamykają przy pasteryzacji? Bo mi nie i nie wiem, czy dać taką dynię dziecku... Stały w lodówce.

nie zamykaja się. Tj wieczko nie zawsze robi się wklęsłe. Ale u mnie stoi max 3 dni bo na tyle robie więc próbuje czy dobre i daje małej.

Fajno, że zostajesz z maluchem, dla niego i Ciebie to bezcenny czas:-)

Decyzję o pigułkach musisz chyba podjąć sama. Ja brać nie mogę, bo mam wtedy częstsze ataki migreny, a do tego strasznie mi się kiedyś po tabletkach wsio rozregulowało. Gdybym nie miała żadnych dolegliwości po nich, to dla większego bezpieczeństwa, bezbólowych miesiączek może bym się zdecydowała i tylko wtedy gdybym już nie planowała żadnego bejbaka.

Ciekawa jestem nocki:-) hehe

Czy Wasze dzieciaczki po marchewce miały zatwardzenie? Ja wczoraj podałam Gabi po dłuższej przerwie kilka łyżeczek i dziś też i cały dzień nie było kupy i przed snem się trochę wyginała, płakała i puszczała bąki. Zawsze kupa była praktycznie po każdym karmieniu a dziś pusto w pieluszce...

moja ma i po marchewce i o dyni. Daje jabłko i pomaga. Teraz dodatkowo dodaje jabłuszko do gotowanych przez siebie zupek. Zobaczymy czy pomoże. Bo wczoraj w akcie desperacji (cały dzień się spinała na kupe i wychodziły twarde kawałki wielkości 10 groszówki) odałam jej cały słoiczek jabłuszka. A dzis kupa tylko lekko zmiękczona.

Przekażcie dzieciom,że przestawiamy czas i śpimy dłużej o godzinę:)

Hehe ja połozyłam moją spać nie o 9.30 tylko o 11.00 Zobaczymy czy pomoże :) Dam jutro znać

witam
No i wrocilismy z Glasgow :tak: krzeselko kupione, spiworek tez no i jeszcze pare drobiazgow, ogolnie mowic udany dzionek.

Co do kupoli po zupkach i daniach z marchewka to moja tez ma duzo gesciejsze i wiele ja kosztule zafajdolenie pamperola:-D dzisiaj nawet dwa razy sie zwalila, za pierwszym klocuszek a za drugim juz lzejszy kaliber. Ale ja od kiedy zaczelam podawac zupki wlewam w nia okolo 150 ml herbaty z rumianku w ciagu dnia:tak: i moze dla tego nie ma zatwardzen:tak:

polaa - nie ma to jak udane zakupki
pamka - gratki z polroczku Julka
rysica - gratki dla Monisi

Ostatnia edycja:
Pamka - ale to zleciało :szok:. Gratki dla Julka!

Rysica - ale fajną miałaś niespodziankę :tak:. Zresztą Monika pewnie też :-D.

polaa i gkvip - fajnie, że zakupy udane :-)

mlodak - trzymam kciuki za spokojną nockę! Szczególnie dla Was ;-)

Majci nic nie mówiłam o zmianie czasu ;-) a ona mądra dziewczynka nie mogła usnąć, zrobiła kupala i poszła spać przed 22! U niej to dziwne bo zawsze pada ok 20 - wg mnie powodem "opóźnienia" była kupa.
Ciekawe o której wstanie? :eek:

U mnie też biało :szok:. Ale martwię się bo jutro o 5 rano P. jedzie autem do pracy a nie zmieniliśmy jeszcze opon :dry:. Wy już zmieniałyście?

Witam w niedzielę.
Zmiana czasu na nc mi sie zdała bo od godz 00:00 wstawałam TYLKO 6 razy:szok: Szczerze mówiąc mam już dość i sama siebie podziwiam za dobry nastrój:tak::-D Za tydzień wracam do pracy i jak Julek sie nie odmieni to za 2 tyg. wyląduję w domu bo mnie zwolnią za spanie za biurkiem:dry:

Witamy w tą białą niedzielę:-D Tak jak myslałam, młoda jak zawze wstaje o 7.00 to dziś o 6.00:no: No ale trudno, za to w nocy TYLKO jedna pobudka - super jak dla mnie. Może to z racji tych 4 miesięcy, które dziś ma:-)

W ogóle to co do spotkań: Ja mam niedaleko do Aylin czy któraś jest jeszcze z okolic Rzeszowa? Tarnów?
Atinka gratuluję 4 miesięcy!

wczoraj wieczorem wybraliśmy się do znajomych w odwiedziny 15km w jedną stronę na letnich oponach, jak wyjeżdżaliśmy padał deszcz ze śniegiem, a jak wracaliśmy to śniegu było tyle, że masakra, auto zakopałam jak nawracałam :( jechaliśmy średnio 30km na godz całą drogę :(

mlodak czyli Szymek się rodzeństwa nie doczeka na razie :) ale to pewnie lepiej ze względu na twoją bliznę, a co do pracy to podjęłaś słuszną decyzję
daj znać jak Szymuś po pierwszej nocy w swoim pokoju, a może raczej jak ty i K ;-)

Pamka spóźnione życzenia dla Julka!!! jejku jak to zleciało:szok:

Przekażcie dzieciom,że przestawiamy czas i śpimy dłużej o godzinę:)
mój się posłuchał :) zwykle wstaje między 4 a 5 a dzisiaj wstał o 5.20 nowego czasu :)
ale to pewnie dlatego, że po wczorajszym wypadzie drzemka wieczorna była opóźniona i trwała tylko 15 minut, a do tego poszedł później spać, bo dopiero przed 21

U mnie też biało :szok:. Ale martwię się bo jutro o 5 rano P. jedzie autem do pracy a nie zmieniliśmy jeszcze opon :dry:. Wy już zmieniałyście?
my też nie zdążyliśmy, ale m się dzisiaj za to zabierze
a najlepsze, że w czwartek pomagał sąsiadowi koła zmieniać i się z niego śmialiśmy, że tak szybko wymienia:zawstydzona/y:

reklama
Monika się posłuchała i wstała o 7:50 nowego czasu :szok: :-):-):-):-):-):-)
nigdy jej się nie zdarzyło spać do prawie 9 (starego czasu) !!! Widać, że ząbki już sa i już nie dokuczają ;-):tak::tak:
Mąż ją karmi, ja robię kawusię, szybkie śniadanko i jedziemy po ... buty zimowe dla Szymka :-D

swoją drogą mąż idealnie wycyrklował ze zmianą opon na zimowe, zmienił w piątek :-D:-D

Do góry