reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

atinka gratulacje 4miesiaca :)
Pamka buziaki dla Julka!!

a czy myślicie że nasze maluszki będą mogły już w tym roku zasiąść na takich sankach z oparciem zapatulone w koce itd.???
Ja mysle, ze jeszcze za male, no moze blizej lutego bedzie dla nich to jakas frajda, a teraz jeszcze nie.
Szok Antek dzis spal do 8:30 nowego czasu :) i nie wiem co robić, bo on jeszcze na cycu, ale jak widzie, ze ja jem do placze i łapie moją ręke swoimi rączkami i ciągnie do swojej buzi.

reklama
maz opony zmienil w piatek ale on ma latwiej bo jest mechanikiem wiec na warsztacie moze sobie wymienic kiedy chce

Niespodzianka moj tez dwie godziny wczesniej na nowy trzy i dalo sie go uspokoic tylko butla zasnal i spal prawie do 8 wiec nie bylo zle biorac pod uwage ze poszlam spac kolo 1 w nocy

A jak dlugo czekalyscie po odstawieniu tabsow aby sie starac o dzidzie? No i czy dlugo sie staraliscie potem?

ja brałam tabletki odkąd skończyłam 18 lat, najpierw Microgynon, potem Regulon, nigdy nie robiłam przerwy w braniu, nie raz nie robiłam 7-dniowych przerw na okres i nic mi po nich nie jest, próby wątrobowe też OK
ze względu na małą macicą, gin zalecił przestać brać 6 miesięcy przed staraniami, więc ostatnią tabletkę wzięłam przed Sylwestrem 2010, starania zaczęliśmy w czerwcu 2011, ale dopiero w czwartym cyklu nam się udało... myślę, że to przez stres, bo mi się wszystko rozregulowało jak tylko zaczęliśmy starania:(

Widzę, że to chyba tylko moja miała w nosie zmiane czasu i mamę która musiała wcześniej wstać :-:)-(

nie tylko twoja :tak: mój miał gdzieś zmianę czasu i standardowo o 5.30 pobudka czyli wg nowego czasu 4.30 :-:)wściekła/y:

A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM :-)

u nas za oknem tak :
IMAG0617.jpgIMAG0618.jpg

wiecie co boli mnie głowa :-(z wyspania :-) małż już drugi ranek z rzędu zabiera Wika do salonu ,a ja śpię do upadłego :-)

co do tabletek to ja przez wiele lat brałam i problemu z zajściem w ciąże nie miałam , poszło za pierwszym razem :) jednak teraz nie zażywam i nie zamierzam bo ostatnio zaczęły źle wpływać na moje samopoczucie , byłam jak to Ł mówił nie do życia :( a teraz i tak nie potrzebne bo ochoty brak :no::no::no: czy ktoś też jeszcze tak ma ?

kasia ja zamierzam zakupić sanki :-) ale kiedy , to uwarunkowane samodzielnym siedzeniem młodego :-) i żeby nie rozpętać burzy to nie będę go wozić godzinami :-)

Witam i ja
Mia niestety w nosie miala zmiane czasu i obudzila sie co do minuty o 7ej nowego czasu. Probowalismy przetrzymac do 8 ale upara byla i po okolo 15min sie poddalismy i dostala flaszka. Teraz musze ja jakos przestawic co by wsio bylo jak przed zmiana, bo stesznie podobaja mi sie wolone wieczory;-) i pobutki o 8 rano:tak::-).

Co do sanek to niestety mloda nie bedzie miec przyjemnosci poznac co to takiego:-(, bo tu u nas to sniegu nie mam, a jesli juz spadnie to za malo na sanki.
Ale musze wam powiedziec ze tu przy kilku centymetrach sniegu to my normalnie od swiata jestesmy odcieci:tak: tak bylo w zeszlym roku przez kilka dni nie bylo chleba i ogolnie podstawowych produktow spozywczych w sklepie bo przez smieszna ilosc sniegu nastapil paraliz drog i autostrad:tak:. Nie mozna bylo tez nigdzie jechac bo drogi pozamykane:tak:. Mam nadzieje ze w tym roku nas to nie spotka:tak:

mlodak - po tabletkach nie ma problemu z zajściem, wręcz przeciwnie, jeśli ktoś nie planuje powiększenia rodziny to musi bardzo uważać.
Ja przy Alince zaszła w II cyklu po odstawieniu tabletek, teraz z Kubusiem w III cyklu.

gkvip - tutaj też 2 cm śniegu i panika, szkoły zamknięte, bo śnieg spadł...

Witam,
W szoku jestem bo Wojtek wstal godzine pozniej niz zawsze :szok: co mnie bardzo cieszy :tak: teraz śpi a ja odpoczywam, jutro Kuba z mężem wracają. Jakoś mi tęskno:zawstydzona/y: i strasznie cicho w domu.

gkvip aż tak było? No tuw Anglii jak napada śniegu to fakt szkoły zamykają ale nie sklepy itp. Wszystko można spokojnie kupić heh. Ja licze na śnieg . Pamiętam jak dwa lata temu w wigilie napadało a dzień po świętach wszystko stopniami, super było. Akurat wtedy w Polsce gdzie niegdzie była odwilż i nie mieli śniegu a w UK o dziwo był:-D No iKubie raz udali się pojeździć na sankach :tak: oby w tym roku też tak było, marzyc zawsze można:-D

reklama
W ogóle to co do spotkań: Ja mam niedaleko do Aylin czy któraś jest jeszcze z okolic Rzeszowa? Tarnów?

Pamka - a gdzie Ty mieszkasz? Bo jakos przegapiłam.
Bablik jest z Krosna

Monika się posłuchała i wstała o 7:50 nowego czasu :szok: :-):-):-):-):-):-)
nigdy jej się nie zdarzyło spać do prawie 9 (starego czasu) !!! Widać, że ząbki już sa i już nie dokuczają ;-):tak::tak:
Mąż ją karmi, ja robię kawusię, szybkie śniadanko i jedziemy po ... buty zimowe dla Szymka :-D

swoją drogą mąż idealnie wycyrklował ze zmianą opon na zimowe, zmienił w piątek :-D:-D

hehe mój tez w piątek pojechał. A dzis u nas snieg ale leciutki.

Aylin najlepiej przylec do Bournemouth, ale z Londynu tez Cie odbiore :D Tylko jakbys mogla, to takiej prawdziwej szyneczki mi przywiez ;)

Czy ktos ma pomysl jak sklonic dziecko do pozniejszych pobudek :dry: Tak o 11, 12 np :D

hehe wiesz ze mi 2 razy mówic nie trzeba :) Ja podróże uwielbiam.
A 2 lata temu wiozłam koleżance do hiszpani zakwas na zurek i 3 kg kiełbasy oraz małą szyneczkę :) Doświadczenie w przemycie zywności mam :)

Ja odpowiem jeszcze - kompot z maku. Tzw makowina :)

A jak dlugo czekalyscie po odstawieniu tabsow aby sie starac o dzidzie? No i czy dlugo sie staraliscie potem?

Ja brałam od 17 roku zycia ze względu na bardzo bolesne @. Odstawiłam po powrocie z indonezji, po jubileuszu zesołu na którym heszcze chciałam zatańczyć - czyli w maju. Potem mielismy remont mieszkania wiec czasu na rególarne starania nie było. Zaskoczyło we wrześniu.

Moja niunia obudziła sie 8.40 nowego czasu. Więc dziecko załapało zmiane :) Ale połozyłam ją o 23 :)

Do góry