reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Maćku czy podgrzane czy w temp. pokojowej nie chce, wywala językiem smoka i tyle a jak zapodam cyca to mało go w całości nie pożre

Aylin ja u siebie taniej Pampersów nie widziałam, mi wychodzi
Dada 4 po 0,42gr/szt
Dada 3 po 0,36gr/szt.
Pampersy 4 kupiłam najtaniej po 0,58gr/szt.

Edek spadam spokojnej, przespanej nocki, papa

Eeee to u nas chyba inne ceny w biedronie są.
3 dady sa w cenie 29.90 za 64 szt. Czyli 46 roszy sztuka. A ja pampersy 3 kupiłam za 35 zł za 70 szt. Wychodzi po 50 roszy sztuka. Więc za 4 grosze - wole Pampka.
W 4 jeszcze się nie orientowałam bo dopiero 3 zaczeła mała nosić

Zapasów pieluch nie robię zbyt długo, bo pamiętam, że pół wielkiej paki dwójek oddałam kuzynce - Gocha już nie wchodziła. Kupuję duże paki ale po jednej. Ostatnio 150 szt 3 za ok 80 zł. I kupiłam jedno pudło, bo nie wiem, kiedy zacznę 4. 4 mam z dadów kupione jedną paczkę ale to tak przy okazji bo była promocja. A Gosia, ponieważ kupki ciągle gluciaste, gdy piernie to potrafi impetem wyrzucić na plecy;) lub złapie w pieluchę a przy położeniu się zgniecie i na plecach wyjdzie. Mamy już system taki, że gdy słyszę kupala, to szybciutko zdejmuję rajtki, bodziaka itp (jeśli była w pozycji plecy pionowo) i resztę wali na przewijaku. Mniej prania;) Bo oczywiście, że nie mam pralki, gdy Gocha najbardziej wszystko obsrywa... Tzn mam ale tak z niej wali grzybem - z tej gumy - że w życiu Gosi rzeczy tam nie wrzucę i piorę ręcznie:( Możecie sobie wyobrazić, z jakim zapałem szukam nowej w necie...
Czy któraś z Was ma może pralko-suszarkę? Chcemy takie ustrojstwo kupić, bo denerwują mnie suszące się ubrania wszędzie - nie można przejść a gdy nie doschną to smród straszny:(

Ja w grudniu kupuję suszarkę. Mam nawet ja zaplanowaną w projekcie łazienki. Bedzie stała na pralce.... Tylko kurna kasy na razie brak. Odkładamy na nią :)

Dziewczyny jakiej marki macie/polecacie suszarki???

Aylin no niby nie musi być pediatra ale dobrze, by wiedział lekarz co się może w pierwszym roku życia wykluć:tak: Bo u tych co byłam to nie bardzo kojarzyły...

Wiesz co - uderz do Renaty Rusin. Kolejki do niej podobno są. Ale ciotka mówiła ze jedna z najlepszych. Nie wiem jakie koliacje rodzinne łączą ja z dr Rusinem - ale to jest najlepszy pediatra w Rzeszowie. W razie czego sie skonsultuje z nim przecierz. A na pewno cos ich łączy bo w tym samym budynku pracują :)
ul. Zenitowa 2/1,2 35-301 Rzeszów
województwo podkarpackie
telefon (017)-8731796

Ide działać cos w sprawie obiadu
Dziś w planie Polędwiczki w sosie śliwkowym - Przepis

Ostatnia edycja:
Hejka!

U nas dzis piekna nocka:) karmienie przed 23 a potem o 5.00,oj jak ja bym chciala zeby poki co jej tak zostalo:D

MsMickey- super,super:-) ja pieluchy swimki juz kupilam,czepek tez,wiec jak tylko wroce to smigamy na basenik:-D
Widze,ze Gocha taka sama rozpraszalska jak Gabi.
Ja poki co stalej pracy nie mam i jestem ubezpieczona na meza,wiec normalnie opieke zdrowotna mam.

Ostatnio mloda uwielbia zasypiac przy cycu i czasem nawet smoczek nie pomaga na jej marudy,ehhh...:-)

Hej :-)

u mnie jakaś masakra :no: dostałam wczoraj @ , to już 4 :-) do tej pory przed i po ciąży nic mnie nie bolało , a wczoraj wieczorem myślałam ,że zejde :szok::szok::szok: taki ból :no: mam nadzieje że dziś się nie potórzy :-(

no chyba ze to po wrazeniach wczorajszego dnia po spotkaniu z krakowskimi dzieciaczkami :D oby dzisiaj bylo lepiej

no ja niestety nie dotarłam :no: nie skontaktowałam się z wami w sprawie pogody :no: u nas padał deszcz :no: niby 20 km różnicy tylko , a jednak :no: oj głupa ja ...

również nie robię zapasów pieluch , bo zawsze gdzieś jakaś promocja :-) my jeszcze na 3 , ale to już chyba ostatnia paczka :-D
dziś mały wieczorem z babcią zostaje, a my na parapetówe się udajemy :tak: choć może być nie za wesoło bo ciche dni mamy, ale obiecaliśmy więc idziemy :-) w każdym razie ja mam zamiar się dobrze bawić , a małż, hmm niech robi co chce :tak:

udanego weekendu :-)

Witajcie,

aga
mojemu bardzo ropiało oczko po porodzie, pierwsze dwa tygodnie i nic z tym nie robiliśmy, przemywałam przegotowaną wodą i wiesz, że teraz znowu zaczęło podobnie jak u Was. Na razie nic nie robię tlyko przecieram, zobaczę co będzie dalej. Mam nadzieję, że to chwilowe:tak:

gkvip
zaczęłaś palić? Kurcze szkoda bo przecież tyle lat nie paliłaś. mam nadzieję, że jak tą paczkę skończysz to już nie kupisz;-)
Odzywam się najwięcej a sama palę od nowa:zawstydzona/y: jest ktoś jeszcze??

Rysica też się dzisiaj nie wyspałam i też z własnej głupoty bo Wojtuś przespał całą noc pięknie a ja nie mogłam bo za dużo myślałam a niepotrzebnie:zawstydzona/y:

Kuba z tatą na basenia a Wojtula śpi. Obiad gotowy więc luzik :)

reklama
Polaa Kifsi Gkvip ja tez popalam :zawstydzona/y: Na razie jednego - dwa dziennie, wieczorem, dla relaksu... ale mysle, ze to kwestia czasu kiedy zaczne normalnie cmochac. A takiego polskiego l&ma linka mentolowego to bym sobie zapalila. mmmmm

Goscie przychodza dzisiaj wiec sprzatanie, gotowanie itp itd. Leczo bedzie i salatka gyros. No i wedlinki serki. Nawpierdzielam sie jak swinka a od poniedzialku dieta. Boki to mi niedlugo beda do podlogi wisiec :no:

Do góry