reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

moni, bąblik - przytulam. Trzymajcie się ciepło.

waris - też czekam na info, bo u Szymka od tygodnia takie małe krostki na brzuchu obserwuję. raz są czerwone, czasami bledną. A że cieplejsze dni byly to może i więcej się pocił, a prawda taka że dużo na brzuchu teraz leży, więc może to potówki. jutro spróbuje z krochmalem bo oilatum krem na to nie działa.
No i martwi mnie na wysypka na buzi bo wciąż ją ma mimo że marchewki nie jadł od soboty. No ale jednak nie jest już taka czerwona tylko lekko beżowa. I tylko na polikach. I oilatum krem na nią już tez nie działa. Smaruję aby nawilżyć po prostu ale efektów brak.

Błagam o trzymanie kciuków - operacja na 99% jednak jutro będzie. Pielęgniarki niedoinformowane były - są 2 sale a 4 pacjentów, więc jest rozpisany na godzinę 11.
Jeśli komplikacji nie będzie (o co się modlę) to w sobotę K będzie już w domku.
Jak mi o tym powiedział to mały akurat jadł, momentalnie po tej info zasnął i śpi do tej pory. Mam nadzieję, że dzisiaj w nocy będzie spokojniejszy. Jutro zakupię melisę i postaram się aby wypił trochę przed snem, bo naprawdę nie wiem jak działać na jego spokojniejszy sen. Długo tak nie pociągnę.

Czy to możliwe, że taki brzdąc tęskni???? Bo że wyczuwa moje nerwy to na pewno. A marudny jest na potęgę. Jedynie Grubcio go uspakaja. Zaraz (do zdjęć) wrzucę filmik, który dzisiaj nagrałam. W życiu nie pomyślałabym że Gruby może być taką "oazą spokoju".

reklama
poprosze o przepis :)

Bardzo proszę :) Gotujemy makaron (np. penne albo spaghetti tylko go łamiemy). W drugim garnuszku roztapiamy masło (około 2 czubatych łyżek), wrzucamy szpinak (mrożony). Jak się rozmrozi i podgotuje, dodajemy czosnek (dwa ząbki) i przyprawy (sól, pieprz, oregano, bazylię). Na koniec śmietanę (ja daję około 2 łyżek).
Na patelni smażymy przyprawioną i pokrojoną w cienkie paseczki pierś z kurczaka (ja na nas troje robię do tego dania dwie).
Na talerz kładziemy makaron, na to sos szpinakowy i kawałki kurczaka, a na koniec pokrojony/pokruszony ser feta. Smacznego! :-)

Waris moja teściowa też zawsze jak starszak chory komentuje " bo on jest za lekko ubrany" :baffled: Chyba nie ma rady na takie gadanie.

Claudette o co chodzi z tym polsatem? :sorry:

Młodak będzie dobrze!!!!

Aylin dużo zdrówka. I nie wydaje mi się, żeby zapalenie zatok było zaraźliwe :)

Polaa, josie mój też od kilku dni mało je. Ale poza tym ok, żywy, uśmiecha się, więc czekam cierpliwie.

Bąblik witaj, przesyłam tulaski :) I na pewno nie jesteś złą matką, naprawdę nie jest ławo mieć dwójkę małych dzieci.

Mooni
gratuluję ząbka :) Ja też mam ostatnio gorszy nastrój, szkoda że mieszkasz daleko, napiłabym się z Tobą.. gorącej czekolady ;-)

Witam...mam dość, przestaje wierzyć w siebie jako matkę..po kolei- Marysia miała katar tak z przerwami od miesiaca, nawilżałam, nacierała, czasem pomagało wydawało się, ze jest ok. dzisiaj jednak zdecydowałam się pojechać do lekarza no i okazało się, ze są już pojedyncze szmery w oskrzelach i antybiotyk:( czemu wcześniej nie pojechałam??? wydawało mi sie,że to nic takiego...
po drugie- nie moge sobie poradzić i wytłumaczyć zachowania mojej starszej córki (ma obecnie prawie 2,5 roku)-normalnie ostatnio ona zachowuje si ę dziwnie- wiem, ze to bunt dwulatka ale przez ostatnie dni to jest jakby bardziej markotna, nic jej nie pasuje, zaczyna się komunikować poprzez dźwięk "yyy" a przecież mówi już bardzo ładnie. poza tym jak pisałam, wstaje wcześnie rano, potem w przedszkolu niby śpi ok. 1 h ale wieczorem to najchętniej o 18 już by spała. uwielbia oglądać bajki ale wydaje nam sie że potem niespokojnie śpii. dzisaj schowaliśmy monitor. mam nadziej, ze nocka będzie spokojniejsza. nie wiem czy to moja wina, moze za mało czasu jej poswięcam, może czasami krzyknę i ona tak reaguje. ciężko mi.

przepraszam, ze tak o sobie ale nie mam siły nadrabiać. poczytałam Was troszku. jak będzie lepiwj pewnie czesciej będę zaglądać.

zdrówka dla malutkiej!!! Słyszałam właśnie, że u takich maluszków nawet katar może okazać się zapaleniem oskrzeli czy płuc...

młodak - &&&&&&&

Dobry wieczór:-)

Ależ produkcja:-)

Mlodak trzymam kciuki&&&
Wg mnie niemowlę może tęsknić. Skoro pokazuje uśmiechy i wielką radość na czyis widok, to pewnie może tęsknić też. Może podświadomie.

Bablik nie kop leżącej;-) Co się stało to się stało masz dwójkę małych dzieci, wiesz co robić przy katarze i robilas to. A ze wyszło jak wyszło, zdarza się. Równie dobrze mogło przejść. Bylabys złą matką gdybyś olała i nic nie robiła.

Dzięki za podrzucenie piosenki do nucenia non stop na okrągło - to mi dopelnilo dzień... no ale "każdy jakieś hobby ma" :p

Dzięki za życzenia zdrowia dla Gochy - pomogły:-) miała lekką temp po południu i wieczorem, potem już nic. :-):-):-)

Przy katarze i dziecku wystarczy higiena i zasada: zawsze kichamy w chusteczkę i prosto do zamkniętego kosza plus umycie rąk.

Waris - zdrówka dla córeczki :tak:. Mi to wygląda na alergię po antybiotyku :baffled:. Pokaż pielęgniarce a najlepiej pokaż lekarzowi. Mój Michał miał w kropki brzuszek właśnie po anty.

mlodak - trzymam kciuki!!!

bąblik - dużo zdrówka dla Marysi :tak:

iwon -
skopiowałam sobie przepis :laugh2: - w piątek zrobię ;-)

Zakończyłam karmienie i jakoś to przeżyłyśmy :eek:. Maja "wróciła na stare tory" :-) bo przez pierwsze 2,3 dni po odstawieniu była b. płaczliwa i marudna.
Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki.

Ostatnia edycja:
Bąblik - nie jesteś złą matką!!!! Nawet tak nie myśl. Mój Kuba z miesiąc temu też miał straszny katar (Alinka go zaraziła) i tez zaczynało schodzić niżej, mimo, ze podawałam mu odrobinę Flegaminy, oklepywałam, starałam sie go utrzymywać tak w pół siadzie, żeby lepiej mu sie oddychało i odkasływało, ale niestety.
Co do starszej córci - moja Alinka w wieku tak około 2 lat, może trochę więcej była niespokojna w nocy. Budziła się z płaczem - tak odreagowywała nadmiar emocji. Musiałam jej podawać syrop uspokajający na noc, bo inaczej budziła mi sie tak 2-3 godziny po zaśnięciu cała spocona i wystraszona. Ten okres jej minął, ale teraz znów - jak tylko ma nadmiar złych emocji w ciągu dnia, a zwłaszcza wieczorem, to sie budzi z płaczem. Takie są etapy dojrzewania układu nerwowego u dzieci. A co do uwsteczniania się - podobno jak pojawia się młodsze dziecko, to tak się dzieje. Potwierdzam to - teraz Alinka wraca do zabawek, które są dla Kubusia. Trzeba to przeżyć. Ale badania w kierunku pasożytów możesz zrobić - będziesz spokojniejsza.

Moni - tez tak się czułam jak urodziłam Magdę - sama z malutkim dzieckiem, zaczynałam zapominać język ludzki. Staraj się z dzidzią wychodzić do ludzi, żeby pogadać i mieć towarzystwo.

reklama
Do góry