reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Są tu mamy alergików? Byłam dzisiaj u lekarza bo Kubusiowi pokazał sie wczoraj kaszel i okazało sie że ma początki zapalenia oskrzeli a że choruje mam często a ja jestem alergikiem to prawdopodobnie tez ma alergie i wyszły mu plamki czerwone suche na ciałku. Po badaniach sie wszystko okaże jeśli wyjdzie pozytywnie to będzie trzeba mleko lecznicze kupować.:-(

zaza a tak Ci tylko napiszę, że u mnie dziś babeczki :-) tata sobie zażyczył z okazji barbórki. Też mam wrażenie, że to wolne za szybko zleciało...
oszszsz ty małpo:-p;-)

Też mnie denerwują tymi przysmakami :D ja mogę chleb ryżowy z dżemem :D
Jaką spacerówkę?? My wczoraj dostaliśmy JANE tylko ma jedną oponę pękniętą i mam problem gdzie kupić :/
a spacerówkę taką kupiłam Ultralekka spacerówka Q BABYACTIVE MEGA GRATISY !! (2810022074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. miał być Bebetto Filippo, ale on jest tylko do 15kg, a sam ciężki w cholerę, więc stwierdziłam, że nie warto

Na samym początku wszystkiego naj dla dzisiejszych półroczniaków!!:-D

Gabiszka niedawno usnęła. Zaczynam od dziś już konsekwentniej rozszerzać jej dietę. Dziś oprócz 2 łyżeczek kaszki manny z glutenem, dostała kaszkę bezglutenową, szkoda tylko, że mało zjadła:-) dostanie też dziś jabłuszko z kompotu, który zaraz ugotuję.

Właśnie rozmrażam sobie rogala marcińskiego:-D:-D

Hatszept nie stosowałam metody 3-5-7 (nawet za bardzo jej nie znam :sorry:), tylko metodę tracy hogg, którą już 7 lat temu uskuteczniłam na swoim pierwszym dziecku. Zasada jest prosta - stałe miejsce do spania, rytuał, konsekwencja. Czyli: wchodziłam (ja albo M.) z małym do sypialni, wyciszałam go (zasłaniałam rolety, mówiłam szeptem, głaskałam po czym kładłam do łóżka) i wychodziłam. Jak płakał (a płakał, oj tak) - za chwilę jedno z nas szło, na ręce i z powrotem do wyra. I tak w kółko. Dodam jeszcze, że mój zasypia tylko na brzuszku (na plecach jedynie w wózku), więc teraz jest tak: wchodzę do sypialni, rolety, ciiii, bach na brzuszek, pogłaszczę i wychodzę. A jak mu się zdarza zapłakać, to wracam i go lekko "kołyszę" przez parę sekund.

No i myślę, że właśnie to jest najważniejsze w rytmie malucha, żeby moment pójścia spać, był zupełnie inny niż cały dzień. My od początku robiliśmy tak, że po kąpieli G wnosiliśmy już do sypialni, gdzie było przygaszone światło, karmiłam ją i nawet jeśli długo nie chciała zasnąć to nie zabieraliśmy już jej do innego pokoju. Konsekwentnie siedziało z nią jedno z nas dopóki nie usnęła i tak jest do dziś. Muszę jedynie spróbować z tym sposobem odkładania, bo jak nie uśnie od razu przy cycu, to trzeba ją polulać, albo położyć obok siebie w łóżku i dopiero zaśnie. Wolałabym, żeby zaczęła zasypiać sama.

Dziś pełzła w kierunku balkonu i na drodze stanał jej fotel - przyciągneła się do jego nogi i zaczęła ją 'obgryzać'

Dziewczyny trzymajcie kciuki - w sobote tańczę na koncercie- a 1,5 roku na scenie nie byłam

niezły gryzoń!!:-D
&&&&&&&&

Dziś robię tiramisu, bo mam dwa opakowania mascarpone wazne do dziś...będzie wyżerka wieczorem ;)

ja chyba mam blisko do Ciebie, prawda?? ;-):-D

ja będę zaraz :-D a sposób na usypianie kiedyś podobny użyłam - jak niosłam małego do sypialni to wyrżnęłam jego główką o futrynę:zawstydzona/y: też nie działa...

jeszcze chwila i nam opieka społeczna wejdzie na forum :-D

Hi! ;-)

Ja się wykańczam, czuję się fatalnie, boli mnie żołądek od kilku dni i głowa, nie wiem czy złapałam jakiegoś wirusa czy o co chodzi. No i znów plecy dają o sobie znać, chyba trzeba się wybrać na jakiś masaż u porządnego pana masażysty:sorry2:

oj ja też bym się przeszła na taki masaż!!

Witam w ten uroczy śnieżny dzień,
dziecię jak poszło spać o 9.30 tak nie ma go do tej pory....

Muńka - gryzoń niezły tylko zębów brak. I ich wzrost chyba sie zatrzymał bo mała od 2 dni wieczorami spokojna.
Skąd ty te rogale bierzesz????

Ja chce cos słodkiegoooooooo

Witam w ten uroczy śnieżny dzień,
dziecię jak poszło spać o 9.30 tak nie ma go do tej pory....

Muńka - gryzoń niezły tylko zębów brak. I ich wzrost chyba sie zatrzymał bo mała od 2 dni wieczorami spokojna.
Skąd ty te rogale bierzesz????

Ja chce cos słodkiegoooooooo

Siorka mieszka w Poznaniu i przywiozła, a że sporo tego było to jednego zamroziłam na zaś :-D

U nas wczoraj usypianie poszło trochę inaczej zaczynam szukać różnych opcji. Gocha normalnie ma tak, że usypia po jedzeniu po kąpieli ale... budzi się po parunastu minutach się budzi i usypia ok 11:-( Więc wczoraj wzięłam ją do pokoju na wersalkę i polozylam. Leżała tak majtajac nogami i przewracajac się z boku na bok więc podałam smoczek, Pe przykrył kocem ... i usnela w 5 minut. Dodam, że akurat była 11;-) ale to na pewno zbieg okoliczności... oj kiedyś będę to wspominać:-)

Uściski dla polroczniakow :-):-):-):-)

reklama
Do góry