reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Leje :-D!! Gabi właśnie nadaje: daj daj daj daj daj baba, daj daj daj daj daj baba :-)to mi się rozgadała kobietka w ciągu kilku dni! chciałabym ją nagrać, ale mi nie wychodzi. Albo przestaje, albo akurat nie mam kamery przy sobie.

Muńka - ale fajny wieczór miałaś :) Ja też uwielbiam HRC :) Byłam tam ostatnio chyba aż rok temu z kawałkiem na koncercie NOKO :)

ja na żadnym koncercie póki co nie miałam okazji być, przeważnie wpadam na posiadówę :-)

Nie jestem w stanie was nadrobić. Kolejna noc z jękami, stękami kopaniem i rzucaniem sie po łóżku. Nie wiem czy to zęby czy szatan w nią wstapił....

Ale nie wystawie juz na allegro. Przmyslałam sprawe i tam nie ma zwrotów. Oddam do lombardu - a jak nauczy się przesypiac noce przyjdę wykupic...

bidulko Ty nasza, dużo sił życzę!!

Munka ja tez chce do knajpy - kup mi bilet na samolot, coooo? ;) No i na piszingerka bym sie wtedy zalapala ;)

Wydatki przedświąteczne nie pozwalają na zakup biletu, ale po świętach może coś wymyślę ;-)

Iwon - ja Ci chyba nie odpowiedziałam na pytanie...zaraz przeczytam jeszcze raz i odpiszę.

edek: Iwon - młody musi poćwiczyć precyzję, więc spokojnie. Za jakiś czas powinien coraz lepiej/szybciej chwytać, a to że wyrzuca zabawkę to norma. Wiesz, ciężko tak stwierdzić nie widząc maluszka, ale z tego co piszesz, to się chłopak ładnie rozwija;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka dzięki za info :-) Będę pracować nad precyzją :cool2:

A jeśli chodzi o mój nowy avatar to - spoko, dacie radę ;-):-p

Niespodzianka - wyszło mi, że musiałabym w tej cwanej paczce zapłacić ponad 50E, a zapłacę 25E w Eurospedycji. Teraz paczka do 50kg - 28Euro normalnie jest 40E). Nie wiem jak w funtach - sprawdź sobie.
Firma sprawdzona przeze mnie - maja umowę z GLS-em.

AAAA! Mam dość, cały dzień bawiłam się (piekłam) z ciastami, a efekty eh, no zobaczymy jakie smakowe wyjdą, bo wizualnie to tak pół na pół :-p. Ja to zawsze muszę coś głupiego wymyślić, a potem siedzę i robię, zamiast jednego ciasta trzy, bo taki miałam kaprys :sorry2:. Na szczęście Lenka grzeczna chociaż pod koniec dnia już trochę marudna i chyba stęskniona za mną bo właściwie tylko ją karmiłam i przewijałam, ale potem potuliłam i sobie już śpi grzecznie :happy2:

Monika
wyrazy współczucia. Trzymaj się!

Iwon cóż za zmiany! No no! Szalejesz dziś :-D U nas nocka taka sama, jedna pobudka o 1, a potem przed 6 wstała złożyć tacie życzenia :-p

Rysica moja lubi się tak bawić tyle, że my jej rączkę dajemy i uciekamy :happy2:. Mąż często się z nią bawi, że chowa jej pod poduszkę rękę i ona się śmieje potem okropnie z niego. I a propos tej poduszki wczoraj jak ją przewijałam to wyczaiła, że telefon leży na łóżku, a że jej nie pozwoliłam wziąć go to leżała i kombinowała, w końcu na chwilę się odwróciłam patrzę, a ona sobie schowała telefon pod poduszkę i się śmieje do mnie, a ręką trzyma poduszkę, a drugą telefon pod nią, skubana :-D. A i słodka mikołajka z Monisi ;-)

Muńka to co dziś kupiłaś, pochwal się :-p

Aylin trzymam kciuki, żeby dzisiejsza noc była spokojna &, a Martynka obudziła się tylko raz no, żeby nie było za dobrze ;-)

Hej, dzień latania za mną.
Byłam wręczyc chrześnicy prezent na mikołajki, zważyc małą (6370 - przybrała 120 g od 28 listopada czyli w 9 dni)
Mała wymęczona atrakcjami padła w drodze do domu - wykapałam na szybko i 20.30 padła. Zobaczymy na jak długo.
Ja lece rozpakować te 3 torby ciuszków któe dostałam po chrześnicy - zobaczymy co się tam fajnego znajduje :)

Obiecuje na weekendzie was nadrobić - teraz lece się ogarnąc i moze troche spac...

Ale jestem dziś zmęczona tym porannym wyjazdem do gina, zakupami, a wiadomo jak to jest jeszcze robić je z małym dzieckiem. Całe szczęście, że był super pokój dla matki z dzieckiem i spokojnie mogłam G nakarmić i przewinąć, bez gapiów i hałasu. Potem cały dzionek coś, no i młoda już się robi coraz bardziej absorbująca. Leżenie za długo jej nie pasi, na rączkach lepiej, bo może dotykać książki na półkach, oglądać się w lustrze itp. A swoją drogą, reagują Wasze dzieciaki jak widzą się w lustrze?? Gabi to po prostu szaleje!! macha nogami, zaczyna gadać, śmiać się, opiera czoło i patrzy sobie prosto w oczy, albo kątem oka na mnie:-D fajnie to wygląda, gorzej z lustrem, bo jest nieźle przez to wysmarowane.

https://picasaweb.google.com/100371...key=Gv1sRgCLiF1sSRrsHz-QE#5819268439200406418

pomysł na wspólną zabawę - wymyślał oczywiście Szymek i jak zwykle Monice się podobało :p swoją drogą Monika ma niezły refleks :p

fajne rodzeństwo!!:-)

AAAA! Mam dość, cały dzień bawiłam się (piekłam) z ciastami, a efekty eh, no zobaczymy jakie smakowe wyjdą, bo wizualnie to tak pół na pół :-p. Ja to zawsze muszę coś głupiego wymyślić, a potem siedzę i robię, zamiast jednego ciasta trzy, bo taki miałam kaprys :sorry2:. Na szczęście Lenka grzeczna chociaż pod koniec dnia już trochę marudna i chyba stęskniona za mną bo właściwie tylko ją karmiłam i przewijałam, ale potem potuliłam i sobie już śpi grzecznie :happy2:
Muńka to co dziś kupiłaś, pochwal się :-p

co upiekłaś?? :-)

Kupiłam dziś kolejną zabawkę (tym razem grającą) dla chrześniaka, nugaty hiszpańskie dla szwagra, pudełko tureckich delicji dla teściów ( między innymi morele z migdałami i figi z orzechami włoskimi w środku, masa marchewkowa obtoczona pistacjami) - bardzo fajna i smaczna kompozycja, bransoletkę dla szwagierki, książki o szydełkowaniu i haftowaniu dla drugiej szwagierki, czekoladę z prażonymi migdałami, którą nie wiem komu podaruję ;-)yyyyyy to chyba tyle.

Aylin - fajnie się rozpakowuje takie torby :-)

reklama
Muńka moja na lustro reaguje tak samo! A upiekłam tort chałwowy, ciasto mega czekoladowe z kremem z bitej śmietany i serka mascarpone z kokosem (podobno smakuje jak bounty, pierwszy raz robiłam) oraz ciasto z kokosem i kremem z ananasem :-p
A te tureckie smakołyki jadłam ostatnio i tylko kebab o smaku kiwi z pistacjami mi podszedł z wszystkiego co wybrałam :sorry2:

Do góry