reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Muńka właśnie nic nowego nie dostał.
Byłam u lekarza z małym na kontroli po przeziębieniu i powiedziała że jak dziecko dobrze przybiera na wadze na 1 to nie trzeba na 2 zmieniać bo się dużo nie różnią. Co prawda jeśli jedynka zagęszczona nie starcza no to trzeba ale w naszym przypadku kazała wrócić do 1 i do roczku możemy podawać.

No to może zostań przy 1, albo nadal mieszaj 1 z 2. Albo musi się przyzwyczaić, tylko skoro nie ma dużej różnicy między 1 a 2 to dziwne, że aż tak by zareagował.

Mloda wstała ok 4 w nocy i śpiewala do nionia dobre pół godziny po czym zapodalam cyca u nas na łózku i ponownie gugala niestety nadal jest katre i kicha mi non stop. wysmarowałam jej stópki na noc mascia pulmex baby i dzis tez to powtórze na szczescie goraczki brak tfu, tfu
Mała tez chce cos napisac - zgina sie w pół i próbuje dotknac klawiatury - ale jeszcze nie umie wiec ja wyrecze i pozdrawiam wszystkie ciocie bb ;)

pozdrawiamy!!:-)

Monika nauczyła się... dmuchać! Jak jej się nudzi jedzenie to zaczyna się bawić smokiem od butelki w buzi i między innymi wdmu****e powietrze do butelki przez smoczek aż bąbelki się robią...... ćwiczy już na pierwsze urodziny czy co??? :p

może i się przygotowuje:-) tylko najcześciej jest tak, że jak przyjdzie co do czego to i tak rodzice muszą pomóc w zdmuchiwaniu świeczki :-D

Hej baby,

chyba mogę tak już napisać: u nas nocka STANDARDOWO czyli z jedną pobudką :rofl2:
Ech, jak to fajnie brzmi, lalalala :-p

ale Wam fajnie!!!!:tak:

czekam na wieści niekapkowe.

reklama
No ale sie wk..lam. Wlasnie przyszla do mnie ekipa z firmy ktora zakladala ogrzewanie nam w domu. Zadzwonilam do nich jakis tydz temu ze chyba ogrzewanie nie dziala tak jak powinno. Przyjechali dzisiaj - bez uzgodnienia ze mna tego - obeszli chate po czy stwierdzili ze cos tam jest nie tak i ze musza od nowa instalowac wszystko :wściekła/y:. A co za tym idzie rozwalac tynki i podlogi:wściekła/y: normalnie para uszami mi idzie :wściekła/y: dopiero co skonczylismy dekorowac gore a oni mi to wszystko zniszcza:wściekła/y: I jescze ze cos tam im musze doplacic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak chwycilam tel i zadzwonilam do szefa firmy to po paru min ten palant laskawie powiedzial ze jednak nic placic nie musimy:wściekła/y: no bo to przeciez ich wina. Tlumaczyl sie jak kretyn. Normalnie zalamana jestem. Malo tego - nie moga tego zrobic teraz tylko najwczesniej w lutym:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na ch..j mi tu w lutym ogrzewanie jak tu sie juz wtedy wiosna zaczyna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

nie ma to jak zaczac poniedzialek w mily sposob.

Muńka mleko następne ma więcej żelaza w sobie i tym sie tylko różni no ale to żelazo niestety powoduje zaparcia dlatego pani dr kazała zostać przy jedynce i dosypywać do każde go posiłku kaszkę bo w tych kaszkach też jest żelazo ale mniej tego wtedy będzie. Albo kazała bebiko 2 ale comfort.

Papitkaa - to ja w takim razie nie będę póki co kupowała 2 skoro mam całe opakowanie 1. A kaszkę tak czy tak też daję, więc chyba spoko. Kupię 2 jak mi się powoli będzie kończyło 1, zacznę mieszać i zobaczę jak młoda będzie reagować.

Muńka a sprawdzałaś czy to rzeczywiście niekapek? Kapek ma jedną dziurke w ustniku a niekapek podobno trzy. Ile dziurek ma Twój niekapek?

mój ma trzy, to ten: Kubek niekapek z ustnikiem 150 ml 6+ - Lovi / Akcesoria, Kubki niekapki - Smerfusie.pl

Ostatnia edycja:
Muńka u mnie od początku był problem z dobraniem mleka w ciaży musiałam brać dużo żelaza i chyba małemu wieksza ilosć nie służy dlatego na razie wróce do 1 a jak już bedzie tak koniecznie trzeba przejść to zaczne od bebiko 2 comfort i zobaczymy ale jak napisałam jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze i to mleczko starcza na razie to nie ma co przechodzić. Jakby Kuba nie był taki uparty to bym karmiła piersia bo do tej pory mam pokarm co prawda już tylko w lewej piersi bo jednak nic z tym już długo nie robie ale za nic nie dało sie go przystawić nie chciał jeść nic a nic wiec już w szpitalu dawali mu butle co prawda w miedzy czasie starałam sie coś wskórać ale nic z tego. ;d

Ostatnia edycja:
Papitkaa nie wiem jak w bebiko ale ja porownalam hippa i jest spora roznica nie tylko w zelazie w 2 jest wiecej magnezu i innych mineralow, tez wiecej jest witamin niektorych,

Muńka moj tez znowu zaczal sie budzic !!!! chyba niepotrzebnie pochwalilam ze zaczal znowu spac :|

Iwon moze mlodzieniec chce miec wiecej czasu na zabawy :) jak nie marudzi to niech nie spi gorzej jak marudzi a zasnac nie moze

Rysica jedna swieczka moze sie uda :D napewno sie doszkoli do tego czasu :)

Waris wspolczuje nocki ... no i juz niedlugo a napisze sama :D

widze ze wzielyscie sie porzadnie za kubeczki, ja mam ten 4-7 z tt ale jakos niechetnie z niego popija, trzeba bedzie kupic inny, ciekawe jak jest w zlobku

u nas duuuuuzo pobudek i juz nie licze i nie wiem dlaczego i chyba nie chce wiedziec moze kiedys sie przyzwyczaje :(

a poza tym mlody przechodzi sam siebie staje nawet przy zabawkach np garnuszku klocuszku ... przy lezaczku i wyglada jakby sam chcial na niego wejsc, nawet dzisiaj sobie przy nim po prostu usiadl i bawil sie tymi zapinkami :| na puzlach i w ogole gdzie sie da jak wyjde na 5 sekund to on juz gdzies cos wydziwia, ani na chwile spuscic nie mozna z oczu bo jak rabnie to tylko placz i to taki ze uszy usychaja ... cieszcie sie dziewczyny z dzieci ktore jeszcze spokojnie leza bo przy takim to oczy w kolo glowy trzeba miec

na potwoerdzenie

Ostatnia edycja:
Muńka niekapek okazał się faaajny :-):tak: Mały b. ładnie z niego wypił herbatkę i wreszcie się nie krztusił, jak przy butelce. Jeszcze tylko nie kuma, że kubek można samemu trzymać za uszy, ale mamy czas :)

A my mamy ten niekapek (niebieski ;-)) :
http://allegro.pl/nuk-fc-butelka-150ml-disney-niekapek-743-348-i2800972145.html

Kasieńka jestem w szoku, co Twój mały wyprawia! W pozytywnym szoku! On zacznie Ci zaraz chodzić, podczas gdy mój się jeszcze nawet z pleców na brzuszek nie przewraca :/
A Nikoś już siedzi samodzielnie?

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka porównałam właśnie skład 1 i 2 no i to żelazo najbardziej urosło reszta albo jest taka sama albo zmalała np magnez w 2 jest mniejszy niż w 1 aż sie zdziwiłam że w hippie wzrosła ilość a tutaj albo zmalała albo taka sama albo nieznacznie wzrosła tylko to żelazo w 1 jest 3,9mg a w 2 jest 7mg. magnezu w 2 jest o 7mg mniej.
Ja już nie wiem czy isć moze poradzić sie innego lekarza czy jak? bo w 2 są prebiotyki i nie powinno być zaparc.

Ostatnia edycja:
Do góry