reklama
To tak jak dla mnie. Ostatnio próbowałam i sie nie daDla mnie płukanka z wody utlenionej lub soli jest nie do przyjęcia- dalej zwracam niż widzę![]()

Później jak już mała zaśnie, bo muszę się skupić...;-)Maćku - odpisz![]()
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
niestety nic nie wygrałam :-( ale wszystkim głosującym bardzo dziękuję
dziewczyny ale te "ziarenka" były innego koloru niż kupa, ona ciemny brąz a one bladożółte![]()
no to po prostu NORMALNE...
Kuźwa, kuźwa, kuźwa!!!! wysmarowałam taki post, z mega ilością cytowań i szlag go trafił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepraszam, nie dam rady ponownie zrobić tego samego, zwłaszcza, że mam taki bałagan w pokoju, że ledwo znalazłam miejsce do posadzenia czterech liter
W sprawie "opryszczki" - dzięki za odpowiedzi, mam nadzieje, że to zwykła czerwona plamka...no może dlatego wpadłam w schizę, bo ostatnio ona ma tak nieskazitelną cerę, że tą kropę po prostu widać!!
:-) a krosteczki od śliny ma czasami, ale to nie wygląda tak samo.
bosz....co jeszcze chciałam.... aaaa wróciłam z zakupów. Oczywiście, jak zabrałam cieplejsze ciuchy, to udało się zaparkować w garażu
mam już wszystko poza prezentem dla siebie od teściów...czasu nie starczyło, bo 40 minut stałam w kolejce do kasy w SMYKU
a że sklepy do 21.00, to potem tylko wpadłam do KREDENSU po prezenty dla dziadków i do Rossmanna.
hatszept - nie dziwię się, że nie masz czasu na BB, wiadomo, że Peter jest ważniejszy i bardzo Cię potrzebuje jak wracasz. Oby tylko nocki były lepsze, bo naprawdę będzie CI ciężko &&&&& Wpadaj jak tylko będziesz mogła!!
MsMickey - inhalacje możesz robić z SEPTOSANU, do płukania szałwia (pomogła mi bardziej jak nie dodawałam do niej soli), do ssania tantum verde!
claudette - śliczność z tej Twojej małej. Cieszę się, że wyniki ok.
komu jeszcze...rany nie pamiętam....Rysica, Tobie chciałam ale nie wiem o czym
Dobra jak się ogarnę to przelecę jeszcze raz i dokończę.
Doszły opaseczki od Sunshine
aaaa... wiem - kupa - moja robiła takie jak była tylko na UU
Przepraszam, nie dam rady ponownie zrobić tego samego, zwłaszcza, że mam taki bałagan w pokoju, że ledwo znalazłam miejsce do posadzenia czterech liter

W sprawie "opryszczki" - dzięki za odpowiedzi, mam nadzieje, że to zwykła czerwona plamka...no może dlatego wpadłam w schizę, bo ostatnio ona ma tak nieskazitelną cerę, że tą kropę po prostu widać!!
:-) a krosteczki od śliny ma czasami, ale to nie wygląda tak samo.
bosz....co jeszcze chciałam.... aaaa wróciłam z zakupów. Oczywiście, jak zabrałam cieplejsze ciuchy, to udało się zaparkować w garażu

hatszept - nie dziwię się, że nie masz czasu na BB, wiadomo, że Peter jest ważniejszy i bardzo Cię potrzebuje jak wracasz. Oby tylko nocki były lepsze, bo naprawdę będzie CI ciężko &&&&& Wpadaj jak tylko będziesz mogła!!
MsMickey - inhalacje możesz robić z SEPTOSANU, do płukania szałwia (pomogła mi bardziej jak nie dodawałam do niej soli), do ssania tantum verde!
claudette - śliczność z tej Twojej małej. Cieszę się, że wyniki ok.
komu jeszcze...rany nie pamiętam....Rysica, Tobie chciałam ale nie wiem o czym

Dobra jak się ogarnę to przelecę jeszcze raz i dokończę.
Doszły opaseczki od Sunshine

aaaa... wiem - kupa - moja robiła takie jak była tylko na UU
Kasienka_
Fanka BB :)
a ja wlasnie na meningo nie szczepie, a dyrektorka zlobka powiedziala ze raczej nie zdarzaja sie tak naprawde takie choroby takie na ktore szczepimy, ze na 180 dzieci ktore byly nie zdarzylo sie nic takiego, glownie to kaszel katarek jakies zapalenie ucha, ale to wszystko, ale dla zasady bo pneumo najbardziej rozpowszechnione to zaszczepie wlasnie na to
a poza tym na meningo ktore rzadko sie zdarza typu c jest szczepionka ale np na meningo ktore czesciej wystepuje typu b juz nie ma, jest jeszcze typ a ale to w ogole w polsce niespotykane
Muńka mysle ze nie zarazilas, jak mi sie wydawalo ze mam opryszczke bo zaczelo kluc i Nikosiowi wyskoczyla krostka tuz przy ustach tez myslalam ze to to ale nie
czasami maja pryszcze podobne 
Iwon ja bym zaszczepila ale tylko na pneumo
MsMickey zdrowka duuuzo. a moze szalwia ??
Claudette slodziachna ta Twoja cora
hehe
Aylin bardzo fajnie tylko zdjecie male
Alijenka fajnie ze krzeselko sie udalo
Pamka zycze zeby dzisiejsza nocka byla zdecydowanie lepsza
Rysica dobry patent choc ja poki co zostawiam na klatce i nic sie nie dzieje, ale na noc mozna by bylo takie cos rozlozyc bo juz mam po dziurki w nosie ciaglego zamiatania bo my progow tez nie mamy a tuz przy wejsciu mamy wejscie do salonu wiec sie roznosi
Zaza dasz rade
wszystkie mamy teraz zle przetrwamy
Kasia.natka ja nie pomoge bo nie wiem ... czasami mamy takie ziarenka a czasami nie zalezy co je, sprawdz nastepna moze to tylko pojedyncza sytuacja
Hatszept a moze wlasnie tych specyfikow za duzo w polaczeniu daja jena wielka miksture ktora powoduje wybudzanie?? sprobuj dac tylko paracetamol na noc odpowiednia dawke, w koncu to przeciwbolowe wiec i na brzuszek i na glowke i na zabki podziala
wstawilam tez drugi filmik z raczkowaniem i jest duuuuzo lepszy od tamtego bo nie idzie do mnie tylko do meza
a ze go wczoraj w ogole nie widzial to dzisiaj musial sie pochwalic 
a poza tym na meningo ktore rzadko sie zdarza typu c jest szczepionka ale np na meningo ktore czesciej wystepuje typu b juz nie ma, jest jeszcze typ a ale to w ogole w polsce niespotykane
Muńka mysle ze nie zarazilas, jak mi sie wydawalo ze mam opryszczke bo zaczelo kluc i Nikosiowi wyskoczyla krostka tuz przy ustach tez myslalam ze to to ale nie
Iwon ja bym zaszczepila ale tylko na pneumo
MsMickey zdrowka duuuzo. a moze szalwia ??
Claudette slodziachna ta Twoja cora
Aylin bardzo fajnie tylko zdjecie male
Alijenka fajnie ze krzeselko sie udalo
Pamka zycze zeby dzisiejsza nocka byla zdecydowanie lepsza
Rysica dobry patent choc ja poki co zostawiam na klatce i nic sie nie dzieje, ale na noc mozna by bylo takie cos rozlozyc bo juz mam po dziurki w nosie ciaglego zamiatania bo my progow tez nie mamy a tuz przy wejsciu mamy wejscie do salonu wiec sie roznosi
Zaza dasz rade
Kasia.natka ja nie pomoge bo nie wiem ... czasami mamy takie ziarenka a czasami nie zalezy co je, sprawdz nastepna moze to tylko pojedyncza sytuacja
Hatszept a moze wlasnie tych specyfikow za duzo w polaczeniu daja jena wielka miksture ktora powoduje wybudzanie?? sprobuj dac tylko paracetamol na noc odpowiednia dawke, w koncu to przeciwbolowe wiec i na brzuszek i na glowke i na zabki podziala
wstawilam tez drugi filmik z raczkowaniem i jest duuuuzo lepszy od tamtego bo nie idzie do mnie tylko do meza
Ostatnia edycja:
MsMickey
Muńka uwielbiam gdy mi zżera całego wymęczonego posta... grrr!!!
Fajnie, że jesteś
U nas wczoraj Pete był na wigilijnej kolacji wieczorem z pracy więc był w domu może pół godziny
Nieciekawie masz z Piotrusiem. Moja Gocha też się budzi strasznie często w nocy. Liczę, że to zęby, bo daje mi to jakiś punkt zakończenia tej frajdy...
Rysica nie wymieniaj. Starą klepkę wychodzącą (wiem z doświadczenia) można załatwić tak: wołasz gości od kładzenia parkietu, oni wyceniają (u nas wycenili na 1,5 tys wszystko) i podklejają tam, gdzie konieczne ( u nas mniej więcej było 50%), potem cyklinowanie, nowy lakier i masz parkiet jak nówka sztuka
i to za grosze w porównaniu z nowym całkowicie a nawet z jakimiś głupimi panelami. Które przecież są nie do porównania.
No to mi chyba mózg usiadł zupełnie, bo przez sekundę się zastanawiałam (krótką wprawdzie ale zawsze) ile tej musztardy wrzucić do miski z gorącą wodą...
komentarz jak wyżej

A ja coraz bardziej chora. Jutro muszę wyjść do apteki wymienić te tabsy na tantum (które właśnie mi się skończyło

) może tę szałwię też kupię. Dziś płukałam wodą z solą, jeszcze poszukam wody utlenionej i też spróbuję. Z solą nie mam problemu więc z utlenioną też dam radę. Mam nadzieję.
Biorę takie tabsy czosnkowe, piję malinki, ten paracetamol, tantum... już nie wiem co jeszcze. I jeszcze chodziłam z pastą do zębów na wardze... sexy mama nie ma co
W sobotę jedziemy do Łodzi muszę być zdrowa bo będę się czuła beznadziejnie... boooooooooooooooooooooooooooo
Maćku - wiedziałaś wiedziałaś i nic...
Hej Girls!
Ciut Was nadrobiłam, ale kilka stron zostało jeszcze...
Munka, Ty nie schizuj, ze to opryszczka! Bo ja zaraz zacznę schizować, ze przeze mnie!!!:-( Proszę więc meldować, że to zwykła krostka, która znikła następnego dnia!
MsMickey, no na mnie działa tylko tantum verde...moze apap przeciwzapalnie, ale to chyba Rysica - nasz forumowy lekarz;-) powinna się wypowiedzieć! No i pomysł Aljenki z tą wodą utleniona też wydaje się ok - zadziała odkazająco. I zdrowiej przez Świętami!!!
Iwon, i który pokrowiec w koncu wybrałas? Pisałaś, ze pod koniec roku fryzjer - zmieniasz fryzurkę?
Rysica, super pomysł z tą pcvką!!! chyba wykorzystam, bo u mnie parkiet od samego wejscia i jest juz w coraz gorszym stanie...
Gkvip, dobrze, ze wszystko ok. z Mią!
I to tyle na razie - muszę nadrobić, żeby odnieść się do innych rzeczy.
Nie było wczoraj, bo czasu brak zupełnie...wracam przed 16.00, ale do 19.00-20.00 zajmuje sie nonstop małym, próbując trochę nadrobić starcony czas, a póżniej ogarniam wszystko co nie ogarniete - gotowanie obiafu, porządki, pranie, szykowanie się na jutro, a w trakcie ponowne usypianie małego, bo wybudza się co 30min/1h!!!!!!!!!! chodze na rzęsach! na szczęscie obudził się ostatni raz o 3.30 wczoraj i spał bez przerwy do mojej pobudki o 6.00...2,5h godziny nieprzerwanego snu! Wypas! I juz nie wiem, co mu jest i jak pomóc...faszeruję małego paracetamolem, boboticiem wieczorem + camilia i dentinox na zęby i mimo takiej mieszanki cos cały czas nie pozwala mu spać spokojnie!!!
No i widzicie, ze trudno w takiej sytuacji na czas na bb...
Ps. Piszę ten post z przerwami od jakiś 30-40min i mały wybudził się 2 razy...na szczescie P. wrócił juz z wigilii firmowej i to on małego ogarnia teraz.
Fajnie, że jesteś
U nas wczoraj Pete był na wigilijnej kolacji wieczorem z pracy więc był w domu może pół godziny
Nieciekawie masz z Piotrusiem. Moja Gocha też się budzi strasznie często w nocy. Liczę, że to zęby, bo daje mi to jakiś punkt zakończenia tej frajdy...
hatszept- już powiedziałam McMickey, że tantum verde może
a z tą PCVką to naprawdę zbawienne ;]
jej jak mi się marzy wymiana podłogi!!! mam starą, 30 letnią klepkę, gdzie Szymek deseczki wyjmuje, aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
Rysica nie wymieniaj. Starą klepkę wychodzącą (wiem z doświadczenia) można załatwić tak: wołasz gości od kładzenia parkietu, oni wyceniają (u nas wycenili na 1,5 tys wszystko) i podklejają tam, gdzie konieczne ( u nas mniej więcej było 50%), potem cyklinowanie, nowy lakier i masz parkiet jak nówka sztuka
Parowka najlepsza jest z musztardaA tak serio to zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka.
Kurde ja tez musialam na kalkulatorzeA bylam w klasie matematycznej
Moze to od mm? Albo innego nowego jedzonka? Mlody robi rozne kupy (od 2 miesiaca zycia jest na mm) biale ziarenka pojawiaja sie czesto, jest ich wiecej kiedy zje owoce. Sluz tez czasem sie pojawia, zwlaszcza po surowym jablku.
Gkvip a ta szczepionka to w Szkocji jest obowiazkowa? Czy musialas o nia dopytac?
Hatszept kurcze podziwiam Cie. Nie dalabym rady wrocic teraz do pracy. Ugh jak pomysle to mnie ciarki przechodza![]()
No to mi chyba mózg usiadł zupełnie, bo przez sekundę się zastanawiałam (krótką wprawdzie ale zawsze) ile tej musztardy wrzucić do miski z gorącą wodą...

No właśnie o takich jasnych ziarenkach mówiła mi pediatra :-).
zaza Ty się przejmujesz, że przeliczyć nie umiałaś miesięcy na lata a ja w ogole nie zaskoczyłam że to o to chodzi...... jednak zaciemnienie umysłu po ciąży jeszcze nie minęło, hahaha.
niespodzianka ja tam wolę parówkę z keczupem))))))))
komentarz jak wyżej
Kasia szkoda, że nie wygrałaś...
Aylin- czekam na foto.
Jakaś taka zadżumiona jestem... chyba łapię doła.
Zobacz załącznik 524598
A ja coraz bardziej chora. Jutro muszę wyjść do apteki wymienić te tabsy na tantum (które właśnie mi się skończyło
Biorę takie tabsy czosnkowe, piję malinki, ten paracetamol, tantum... już nie wiem co jeszcze. I jeszcze chodziłam z pastą do zębów na wardze... sexy mama nie ma co
W sobotę jedziemy do Łodzi muszę być zdrowa bo będę się czuła beznadziejnie... boooooooooooooooooooooooooooo
Maćku - wiedziałaś wiedziałaś i nic...

Rysica
Rysica nie wymieniaj. Starą klepkę wychodzącą (wiem z doświadczenia) można załatwić tak: wołasz gości od kładzenia parkietu, oni wyceniają (u nas wycenili na 1,5 tys wszystko) i podklejają tam, gdzie konieczne ( u nas mniej więcej było 50%), potem cyklinowanie, nowy lakier i masz parkiet jak nówka sztukai to za grosze w porównaniu z nowym całkowicie a nawet z jakimiś głupimi panelami. Które przecież są nie do porównania.
MsMickey nie prawda, ona była naprawiana i lakierowana, cyklinowana 4 lata temu, ale nic więcej nie dało się z nią zrobić... a teraz się sypie jeszcze bardziej, i wygląda strasznie! Dlatego mam wszędzie dywany :/
A sąsiad (budowlaniec) kładł panele, i mówi, że są teraz naprawdę dobrej jakości, i całość z listwami 40 zł/m2... Więc około 1600 zł by nas to wyniosło. Parkiet z drewna moja koleżanka teraz kłądła - 45 zł/m2... naprawdę teraz to nie majątek, a od razu 100 razy lepiej wygląda......
ale kasy nie ma na to...
żeby nie było - ślicznie wyglądało to wycyklinowane na świeżo, ale nasze mieszkanie jest bardzo wilgotne w lato (wtedy było cyklinowanie robione) i wtedy klepka jest "napęczniała" i nie ma szpar, a w zimę po cyklinowaniu jak powietrze się suche zrobiło, wszystko się pozsychało i popękało i wygląda tragicznie.... poza tym - wygląda staromodnie, bo to podłoga w stylu lat '70, '80....
masakra po prostu... nie cierpię tego strasznie!
Ostatnia edycja:
Dobra, udało mi się ogarnąć pokój - teraz mogę się nawet położyć!!

Biorę się za segregowanie wywołanych zdjęć Gabi, bo każdy dostanie do prezentu :-)
MsMickey - zdrówka!! a co z zakupami na które miałaś się wybrać??
Aylin - dawaj większą fote!!
alijenka - fajnie Ci się udało z krzesełkiem!!
Nie mam zielonego pojęcia jak się zabierzemy ze wszystkim na święta. Praktycznie cały bagażnik zawalony wózkiem, do tego nasze i Gabi walichy, no i jeszcze prezenty!!
Rysica - ja patentu na brudne koła nie mam. Przy drzwiach mam po prostu małą zmiotkę i omiatam to co trzeba.

Biorę się za segregowanie wywołanych zdjęć Gabi, bo każdy dostanie do prezentu :-)
MsMickey - zdrówka!! a co z zakupami na które miałaś się wybrać??
Aylin - dawaj większą fote!!

alijenka - fajnie Ci się udało z krzesełkiem!!
Nie mam zielonego pojęcia jak się zabierzemy ze wszystkim na święta. Praktycznie cały bagażnik zawalony wózkiem, do tego nasze i Gabi walichy, no i jeszcze prezenty!!

Rysica - ja patentu na brudne koła nie mam. Przy drzwiach mam po prostu małą zmiotkę i omiatam to co trzeba.
MsMickey
ok.
Tylko parkiet liczysz za m2 samego drewna surowego. To jest 1/3 ceny. No, może połowa. Panele można położyć samemu, parkiet już nie. Zresztą, ją po prostu paneli nie znoszę. A mówienie o dobrej jakości oznacza , że soros tak szybko nie ścierają. Ciągle jest to plastik.
Szkoda, że poprzednia naprawa nie wyszła.
Tylko parkiet liczysz za m2 samego drewna surowego. To jest 1/3 ceny. No, może połowa. Panele można położyć samemu, parkiet już nie. Zresztą, ją po prostu paneli nie znoszę. A mówienie o dobrej jakości oznacza , że soros tak szybko nie ścierają. Ciągle jest to plastik.
Szkoda, że poprzednia naprawa nie wyszła.
reklama
Rysica
MsMickey - jakbym miała kasę, to bym brała parkiet, ale że stać mnie tylko na panele (znaczy może kiedyś będzie mnie stać) to będę skazana na panele, bo na tą mozaikę już patrzeć nie mogę....
no ale póki co i tak nic z tym nie zrobię... :-
confused2:
Muńka - no to mnie wsiąkałoby w dywan wszystko...
no ale póki co i tak nic z tym nie zrobię... :-
Muńka - no to mnie wsiąkałoby w dywan wszystko...
Ostatnia edycja: