reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

hi :)

Mała w nocy nam stęka i chce spać z nami. Dziś wstała o 6:25, a ja o 6:35 wychodzę do pracy, więc tylko ją szybko nakarmiłam, dobrze, że nie musimy nigdzie jej wozić :happy:. W dzień dziadkom nie sprawia większych problemów tylko nie bardzo chce jeść ostatnio niestety, ale na szczęście to tylko dwa posiłki (jedno mm i obiadek, a no i herbatka jeszcze), więc jakoś dają radę :rofl2:

W pracy ok, tydzień minął, praca się rozkręca. W przyszłym tyg przyjeżdża boss do nas z UK więc pewnie wrzuci trochę tematów i będzie się działo coś. Poza tym przez pracę jakoś apetyt straciłam, o ile siedząc w domu non stop jadłam, to teraz raptem 4-5 posiłków zjadam i to większość na szybko :sorry:

Zdrówka dla chorowitków!

maćku gratuluję przysiadów i trzymam kciuki za kontynuowanie treningów ;-)
aga my też kupujemy kwiatki tylko chyba, chociaż jeszcze nie wiem, może coś innego wymyślę tylko kiedy :sorry:
rysica to Twoje dziecko jakieś dziwne jest no :-p ja nie pamiętam kiedy moja spała w dzień dłużej niż 40minut :confused2:
iwon wytrwałości w dietowaniu :rofl2: jak Julek w nocy ostatnio?
msmiskey moja po 200ml mm z kleikiem budzi się ostatnio w nocy 2razy na uu, a jak naiwna dałam więcej kleiku to nie chciała pić nie wiem czemu :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Biedactwo :-(
U nas podobnie - niby małej lepiej, ale te gluty spływają gdzieś na gardło i nie bardzo można cokolwiek z nimi zrobić :no:
Moja się strasznie krztusi jak jej to gardła spływa :-(

Hej, hej

dieta - wymyśliłam sobie, że po prostu będę jadła połowę porcji wszystkiego, co jem. Czyli jak jem zawsze na śniadanie dwie kanapkli, t teraz jedną, pół kotleta, jedna chochla zupy itp. Niby nic, a już czuję efekt w postaci lekkości ;) Wagowo nie wiem, jak to wygląda, bo obraziłam się na to urządzenie jak pokazała ostatnio brzydką liczbę :rolleyes:
ja właśnie to samo robię też po pół porcji jem, a do tego odstawiłam wszystkie słodkości i piwo !!!!
dobrze że ja wagi nie mam w domu :happy:

niby się wyspałam , a już mi się spać chce :no::no:

zdrówka dla wszystkich chorych i zakatarzonych maluszków :tak: dla mamuś chorych też :-)

ja też podpinam się pod pytanie o pomysł na dzień babci , dziadka bo mi się już wyczerpują powoli :tak:

na gwiazdke sprawiliśmy babciom kalendarze ze zdjęciami naszego bąbla i to był strzał w 10 :-) polecam , zrobiły furore :-)

ehh chyba ide spać , oka mi się zamykają

aha zapomniałbym :

niespodzianka - no fajnie że się dietuje ze mną , ale jak słyszę " głodny jestem" w ciągu minuty poraz milonowy to mam ochotę zrobić mu coś i to nie koniecznie do jedzenia :tak: faceci :no::wściekła/y:
maćku - zainspirowałaś mnie tymi przysiadami , przed snem też szczele sobie mini seryjke :-):laugh2::-p

Ostatnia edycja:
Iwon - coś dla Ciebie w galerii hahahahaha ;) widać na nowo wróciło :p a to wszystko przez babcię :p:p:p

trzymam kciuki za dietę :)

MsMickey
- mam nadzieję, że Gosia ładnie prześpi nockę po MM :)

Claudette - no wiem :) przy Szymku też mi mówili, że mam dziwne dziecko :D grzeczne, spokojne :D że śpi ładnie ;P

Maćku - zdrówka dla córci, bidulka...
A z tym dukanem, babeczkami i sernikiem to się uśmiałam :D też je piekłam ;]

witam wieczorowo :-)
jakoś ten dzień tak nam przeleciał że nie wiem kiedy a już 21 :eek:
żal mi mojej Kropki bo po tym kleiku kukurydzianym po pięć kup robi i choć bezboleśnie to pupkę ma zaczerwienioną :-(
byliśmy dziś się wymierzyć na 7 mcy i Misia waży 7975 a wzrost 70 :happy: no i oczywiście piękna, zgrabna i powabna ;-)

Kasia.natka - najpierw mi powiedz:
gdzie będzie stało łóżeczko
co będzie stało obok łóżeczka i z której strony
czy to będzie tylko łóżeczko turystyczne na wyjazdy
czy w domu zamiast szczebelkowego?
czy przewijasz Miśkę na przewijaku na łóżeczku??
łóżeczko typowo na wyjazdy czyli od kilku dni do 2-óch tygodni więc na stałe będzie złożone a co do przewijaka to nie wyobrażam sobie życia bez niego :tak:

Właśnie podałam Gosi 100ml mm hipp w ramach kolacji. Usypiala już w połowie ale poruszalam i dodudlila do końca. Ciekawa jestem jak to się przełoży na spanie...
100 ml :baffled: na prawdę czy się pomyliłaś z klawiszami?

super pomysł z tym kalendarzem kifsi :tak: sami mamy taki ale jakoś o dziadkach nie pomyślałam

maćku ja cały czas myślę żeby robić przysiady i brzuszki ale jakoś na myśleniu się kończy :sorry: ale pora to zmienić!

Nooooo i stało się !!!!! dostałam okres :-:)-:)angry::angry: cała wczorajsza noc i dzisiejszy dzień znów z migreną:eek: ledwo zwlokłam się z wyra. Jeśli chodzi o ból brzucha, to nawet nie jest tak źle póki co, ale zobaczymy co pokaże jutro, bo zawsze umierałam drugiego dnia. Cały dzień przeleżałam z G na rozłożonej kanapie. Czytałam jej książki, non stop zmieniałam zabawki, żeby tylko nie marudziła, że chce na ręce. Obie drzemki zaliczyłam razem z nią. No cóż, w końcu musiało to nastąpić.

butterfly - pyszne bułeczki :-)

Kasienka - to szkoda, że nie praktykują oswajania dziecka w obecności rodzica. U nas to bardzo fajnie wychodziło i dzieciaki nie miały problemu z przystosowaniem się.
Współczuję gorączki u Nikosia, a jak jest teraz??

A jeśli chodzi o termometry, to ja też tym rtęciowym wierzę najbardziej. Miałam dla G zbliżeniowy do czoła i tym jej mierzyłam jak coś podejrzewałam. Nigdy jednak jeszcze temp.nie miała. Ale jak ja dostałam zapalenie piersi i telepało mną, to rtęciowy pokazał 39st. a zbliżeniowy 37st.:no:

Rysica - cudnie Monisi w kucykach!! wygląda na dużo starszą:-)

hatszept - już teraz wiesz skąd ta deprecha??ja myślałam, że to tęsknota, a to zapowiedź nadejścia czerwonej armi!;-) ale w ramach rozrywki mogłabym zrobić tapir MsMickey:-D:-D;-)
Czekam aż skończę ekspozycję na gluten i będę dawała G te łagodniejsze kaszki. No i ten kleik kukurydziany, o którym wspominały dziewczyny.
Kurcze, taka okazja z tym kursem, a niania nie chce skorzystać. Poza tym w jej fachu, to naprawdę pożądana wiedza.Może już jej za bardzo nie zależy na podnoszeniu kwalifikacji.

Co tu się dzieje??????

Dziewczyny co kupujecie na Dzień Babci ?? Moja mamuśka jest dla nas takim wsparciem, ze szukam jakiegoś fajnego- pomysłowego prezentu.

Mój mąż wymyślił, że kupimy coś, czym wysmarujemy G dłonie, damy jej kartkę i niech sobie pomajta coś na niej. Spróbujemy odcisnąć łapkę, napiszemy coś od siebie i wyślemy:-) To będzie nie lada zadanie, żeby przypadkiem nie włożyła sobie rączek do ust, ale może się uda!
No i o kalendarzu też myślimy, ale dla moich, bo teście już mają.

a gdzie takie kalendarze można zamówić ???

ja zamawiam czasem z tej stronki ALBOOM - Fotoksiązki, foto kalendarze, foto obrazy

Ostatnia edycja:
reklama
kasia.natka, no to jak już pisałam ;) może być zwykłe z przewijakiem, ale niekoniecznie z podwieszanym dnem drugim (bo są też takie, że w połowie wysokości mają możliwość zamontowania materacyka, dla maluszków) i teraz tak myślę, że fajnie jakby miał jakąś półeczkę czy siateczkę czy kieszonki, na pieluchy, chusteczki i krem.

Muńka - współczuję @ i migreny, strasznie często je miewasz!!!! robiłaś jakieś badania??

co do zdjęć - jutro z Rossmanna odbieramy 255 sztuk dla nas, a babcie dostały od moich rodziców ramki elektroniczne i gwizdki i co jakiś czas będą miały uzupełnianą bazę danych ;)

Do góry