reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Wpadlam na chwile bo zaraz spadam pod pryszic i na przytulanki z |P - trzeba jakos sporzytkowac tego Greya:zawstydzona/y:

|Jutro mam zjazd w szkole wiec nie wiem czy wejde - ale oczywiscie nic sie nie nauczylam, za to przeczytalam 4 rozdzialy |Greya :wściekła/y: |Jutro bede improwizowala a co!

Zabcia a moze Macius przespi nocke??

Moje dzieciaki tez juz spia, P cwiczy, a ja mialam sobie machnac jeszcze skalpela ale stwierdzilam ze daruje bo dzisiaj w dzien 50 minut zumby i potem turbo spalanie wiec starczy;)

Cd odpieluchowywania to moja Marika tez jeszcze w pampku;/ Miala dwa dni bez pampersowe a potem znowu nie chciala na nocnik;/ No nic nie bede jej zmuszac bo sie zrazi - mam nadzieje ze sie nauczy niedlugo. A jak nie to lato przed nami wiec wtedy bede odpieluchowywac*2 bo i Marike i Fabiana..

Lece, pa;*
Milego weekendu ;*

reklama
No i Maciosław wstał zjadł kaszkę mannę i stoi jakiś przymulony patrząc się w tv i żując swojego palca.
Idę przebrać drania w piżamę już go dzisiaj nie będę kąpać ehh ciekawe do której poszaleję dzisiaj.

Milva 3mam kciuki za Milve2!Oby jutro już z Wami była ;)

P ogląda Jeńca na TVN, wciągające, ja powysyłałam zaległe fotki Ninki dla zainteresowanych ;)
Młoda śpi. Ma fazę na mamę, tata jest fajny ale mama fajniejsza, śmiejemy się z niej. Siedzi u mnie i P chce ją zabrać a ona przebiera nogami i kręci głową krzycząc Nie. Żeeby jej nie zabierał. Budujące to, moje dziecko jest cudowne ale kurza twarz-męczące ;) Chwili dla siebie nie mam!

Milva trzymam kciuki i mam nadzieję że Milva2 z Wami jutro wróci do domku cała i zdrowa.

Mój syn nadal nie śpi a ja piekę kurczaka z cebulką, ziemniakami i marcheweczką miałam dać jeszcze paprykę ale bałam się eksperymentować :-) To taka kolacja dla M jak wróci z pracy no ale pewnie i ja coś skubnę bo zdycham z głodu.
Coś mi się w palca stało od godziny leci mi krew a się nie skaleczyłam :/

OOOO jak pusto:)

No tak grudniaczki dały mamą pospac:) tylko ten moj mały szogun 7.40 pobódka i nie ma spania:) Wiec Witam sie ranna kawka;)

Uwielbiam taka pogode leciutki mróz -1,-2 , biało i delikatnie pruszy:) hmmmmm marzenie dzis przetestujemy pierwszy raz sanki:) Juz doczekac sie nie moge:)

Milva
- mam nadzieje ze dzisiejsze poszukiwania przyniosa jakies skutki i Milva2 sie odnajdzie;)

Kurcze ja też myślałam o sankach, ale zanim wrócę z pracy to będzie już koło 15 a moja mała trochę z gilem pod nosem, więc chyba sobie te sanki odłożymy do jutra.

Dzien dobry
Mlody dostał antybiotyk. Oskrzela zajęte.

wczoraj padlam zaraz po nim o 21:20 ale po godz wstalam, wykapalam sie i znów do wyra, także spalam dzis długo bo do 8:55.

Milva wierze ze teraz sie uda!!

u nas w górach przyszła zima (fajnie to brzmi ale faktycznie chyba od listopada nie było śniegu) ake niestety sanki muszą poczekać.

dziewczyny pomóżcie- Mlody przez chorobę nic nie je. Czasem jeszcze banana a teraz już nawet nie chce tego. Jedynie kilka chrupek, paluszkow a z zupy jedynie marchew.
Macie pomysł co spróbować mu dać?

Hej. Padam na pysk. Dosłownie. Wczoraj Alan usnął o 22.30 . Zaczęłam czytac i czytalam do 1 w nocy. Ledwo zgasilam lampkę i polozylam sie obok, minelo moze 5 min nawet nie zdazylam zanąc jak zaczął poplakiwac przez sen. Dalam mu cycka, troche zjadl nastepnie usniad i zaczął tak histerycznie plakac ze nie wiedzialam jak go uspokoic... Przestal dopiero jak uslyzal Myszkę Miki ( gdy ja go nosilam M włączył) Tak wiec do godz 3.20 oglądalam z nim bajki :dry: Jak chcialam go wczesniej wziasc do pokoju i uspic to zas placz.. W miedzy czasie wkladal rączkę do buzi. Nie wiem czy to juz "3" zaczynaly by isc???? Myslałam ze bedzie troche przerwy, dopiero co wszystkie "4" mu wyrosly.
No w kazdym badz razie o godz 8.30 moje dziecko bylo juz wyspane ;(((

Milva mam nadzieje ze piesek sie odnajdzie...

Inka a moze jakis jogurcik? Jak Alan mial goraczkę to tez byl taki slabiutki i nic nie chcial jesc.. Duzo pic mu dawaj.

U nas sanki odpadają, mlody troche pokasluje a za tydz szczepienie, musi byc caly i zdrowy do tego czasu.

Lysa trzymam kciuki zeby dalo radę odpieluchowac Zuzię!

Dorotar Alan podczas przebierania tez łapie za swojego klejnota :)

Pewnie i ja bede sie starac odpieluchowac Alanka latem. Póki co moje dziecko jak sie posadzi na nocnik to tam narobi, jak sie nie posadzi- to narobi w pieluchę, nie ma z tym zadnego problemu, No ale to przeciez dopiero 13 miesięcy ;)

Agala szybko przeslal ci książki ten sprzedawca??? Mialam u niego zamowic ostatnią czesc Greiya ale skutecznie zniechecily mnie negatywne komentarze, ktorych mial dosc sporo... Ostatecznie ksiazke kupilam w empiku.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-)

Mimo moich wczorajszych obaw Maciuś poszedł ładnie spać bo o 23 byłam aż w szoku jak na tyle spania na wieczór bo drzemka trwała od 17,30 do 20,30.

Teraz moje słoneczko ogląda Myszkę Miki ja wypiłam kawkę i się lenie na sofie z laptopem na kolanach a biedny M poszedł do sklepu :-)

Phelania Alanek chyba dogadał się z Maciusiem bo wstali o tej samej porze :-)

inka zdrówka dla Aleksego. Może spróbuj mu zrobić jakiś budyń albo kisiel może zje. Pamiętam że podczas choroby moja koleżanka karmiła córkę galaretką bo tylko to jadła.

Sosnowiczanka współczuję nocki i płaczu Alanka, dobrze że Myszka Miki działa chociaż uspokajająco.

Ehhh ja ja Wam zazdroszczę śniegu i zimowych saneczkowych szaleństw.

Do góry