reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Witam i ja.
O dziwo nie było u nas żadnej pobudki. I nie wiem na ile to pomogło ale wczoraj dałam mu po 16 do picia melise. Wreszcie się wyspalam.
Wstał o 7 i do 7:40 szalał w lozeczku. Potem ubralam go, zjadl i znów kima.
Ide odkurzyc pokoj i zmyc podłogę zanim sie obudzi.

Współczuję nieprzespanych nocek.

Waris ale burak z tego księdza

Do smyka pojadę w weekend w ramach rozrywki.

reklama
Iwon na FB dziewczyny z nocnikami szaleja, tutaj chyba nikt jeszcze :)
u mnie tez pobudka 6.30 i mam oczy na zapalki bo szlam spac kolo 1:dry: ale maly przespal juz 3 noc z rzedu w swoim lozeczku bez pobudek w nocy :-) budzi sie ze 2 razy zanim pojde spac a pozniej spokoj! obstawiam ze przez to ze spi ostatnio na brzuszku, albo przez nianie? moze taki wybawiony ze pozniej tylko mysli o spaniu haha

no i maly dzis marudny. i ma czerwone poliki jakby takie wypieki. chyba od hippa jogurt z truskawkami i malinami. ale nie jestem pewna. kilka dni temu tez mial takie rozowe poliki ale nie skojarzylam ze to moze byc uczulenie, myslalam ze moze po spacerze bo mroz byl... no ale z samego rana to juz nie moze byc od mrozu

Butterfly współczuję. Ja się panicznie boję, ze Goch mi spadnie.
Wspominalam Wam już o swoim Wielkim Upadku? To przez to tak się cykam...
(1,5 roku spadlam z łóżka z nocnika ;-) i zlamalam bark i czaszkę miałam pękniętą).
:-(

Gocha obudziła sie zaraz po moim poscie pelna energii... potem usnela sama ładnie w swoim lozeczku. A od 3 to nie wiem ile pobudek. Przestalam liczyć.
No ale ja też poszłam spać ok 1.30 więc to też mi nie pomogło:-(

Udanego dnia Kobiety:-)

Mlodak trzeba kliknąć w posta i na dole będzie edycja;-)

Aga współczuję nocy miałam podobnie;-)

Ja mam tu smyka pod nosem to może się przejdę z Go dziś tylko te chodniki nieodsniezone... jakas masakra tu jest. Każdy sobie. Są normalne kawałki a zaraz obok taki śnieg suchy rozjechany:-( wczoraj zmachalam się jak po wspinaczce:-( a wózek mam traktor... w Łodzi się z tym nie spotkałam:-(

Ostatnia edycja:
o matko a moj mikrusek to jeszcze w 68 ma komfort!!! 74 na nim wszystko wisi. chociaz chyba kojarze ze w smyku to rozmiarowka troszke mniejsza bo jak sie urodzil to nosil pajace 62 i byly ok.

hmm a moja body na 62 smykowskie nosi. Ale moze uda mi sie dzis podjechac i pajace kupić
Hej babki :-)

Aylin to "niania" już sobie bierze wychodne? Niezła jest ;-);-);-)

wiesz - darmowa. To nie bedziemy protestowac bo sie zbuntuje :) A na serio to poszła pracować :) na 2 dni. I w maju juz zapowiedziała ze matury bedzie pisać :)

U nas dzis pogoda 4 pory roku. Lalo od rana, teraz sypie intensywnie. Co jeszcze? Grad?? Na spacer chyba nie pójde. Ale moze do biblioteki po południu podjade

kawusia wypita to można jechać młodego od babci zabrać:-D

W poniedziałek miałyśmy z młodą mały wypadek... spadła mi z łóżka... ehh chwila nieuwagi... dobrze że się jej nic nie stało, bo ja mało zawału nie dostałam! Popłakała parę sekund, po czym zaczęła się śmiać...;p
my też mamy to juz za sobą :) teraz już tak bardzo tego nie przeżywam, bo już tyle rasy gdzieś czołem przyrżnął, że stwierdziłam, że czas się przyzwyczajać :)

hahaha dziewczyny od pozycji bzykajacej chwile schodzi niczym dziec zalapie :p moj mial taka miesiac przed tym zanim zaczal raczkowac :p Rysica pisala ze Szymek ok dwoch miechow :p
dokładnie - Sergiuszek już prawie 2 tyg bzyka :)
a nocki współczuję :( to nadawaj Nikosia Pocztą, ale przed sobotą muszę ci go odesłać, bo mam obiecaną noc w salonie, a D z młodym w sypialni, a wątpię, żeby jeszcze i Nikosia wziął pod opiekę;-)

Piszecie o rozmiarach - mój mierzy 75 cm i już mu na 80 i na 86 ciuchy zakładam :szok:
wow kawał chłopa - muszę tego mojego zmierzyć, bo on też długi się wydaje

Dzień dobry!

U nas tym razem w miarę normalnie. Mała obudziła się co prawda o północy, ale tym razem obyło się bez dwugodzinnych występów :sorry:
jak możesz - nocka, gdy dziecko budzi się tylko o północy to nie jest W MIARĘ NORMALNA nocka, ale SUPER nocka:-p

Amarantus (szarłat spożywczy) należy do grupy najstarszych roślin uprawnych świata. Przed odkryciem Ameryki był obok kukurydzy, ziemniaka i fasoli podstawową rośliną uprawną, uznawaną przez Inków i Azteków za roślinę świętą. Od niedawna w wielu państwach odkryta na nowo, coraz częściej nazywana zbożem XXI wieku.
Amarantus posiada szczególne wysokie walory odżywcze i zdrowotne:
- wysoka zawartość białka o wartości przewyższającej białko mleka
- nienasycone kwasy tłuszczowe ważne w zmniejszaniu ryzyka rozwoju miażdżycy i chorób serca
- tokotrienole i włukno strawne obniżające poziom cholesterolu

Preparowane, ekspandowane ziarno amarantusa doskonale w dodatku z: jogurtem, kefirem, mlekiem, miodem, ciepłą czekoladą, musli, lodami...
- duża zawartość skwalenu opóźniającego procesy starzenia się organizmu
- niefermentujące włókno spożywcze obniżające ryzyko występowania chorób nowotworowych
- dwukrotnie więcej błonnika niż otręby owsiane
- duża zawartość cennych żywieniowo składników mineralnych takich jak żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas oraz znaczna zawartość wit. z grupy B oraz wit. A, E i C
- nie zawiera glutenu, może więc być cennym składnikiem diety dzieci chorych na celiakię
oj to mnie zaciekawiłaś... hmmm tylko gdzie ja na tym moim zadupiu kupię tego amarantusa:confused:
powodzenia na szczepieniu!

(1,5 roku spadlam z łóżka z nocnika ;-) i zlamalam bark i czaszkę miałam pękniętą).
:-(
jak to z nocnika? i takich szkód sobie narobiłaś? aparatka;-):happy:

Matko w szoku jestem, że moje kopytka taką furorę tu zrobiły :p ja bym jednak wolała faworki :D

Chodzę na rzęsach, do 3 katar mi nie dał spać a od 5:30 Monika mnie budziła co chwila - nie dostała znów pedicetamolu bo mąż zapomniał jak się kładł... Znaczy ani razu w sumie nie dostała od tych paru dni co się budzi, ciągle tylko MA dostać....... i ciągle się budzi w nocy :/ i spać nie może tylko łapy pcha do buzi.....

Za to skubana coraz bardziej mobilna, ja tu pisiu pisiu a Monika mi na przedpokój uciekła, a ja głupia zamiast za aparat to za nią złapałam i z powrotem na koc... No i cały czas staje na 3 albo na 4, a jak stanęła na 4 to lewą nogą nawet nie na kolanie a na stopie, już myślałam, że się przefikopyrtnie i usiądzie ;P

Ostatnia edycja:
a moj przy Waszych to taki kurdupelek :p poki co chodzimy w 74 :p

Josie a Twoj nie musi nosic wiekszych poki co bo to idealny bobas :p bo wdlg miary to 74 to na 9 miesieczne dzieci, Truskawy tak jak cytusy sa mega alergiczne, i hipp ma sloiczki z truskawkami od 5 miecha ... a to zdecydowanie za wczesnie

MsMickey spadlas tylko z nocnika a moj juz tyle razy upadl stojac ... od dzisiaj stoje caly czas za nim masakra

Iwon a duzo je w dzien? i zdecydowanie juz nie ta pora na przyzwyczajanie do butli w nocy, mozesz jeden dzien sprobowac i zobaczyc ile wypije ale obstawiam ze niewiele :)

Aga tez mialam tak ze myslalam ze juz duzo pozniej a tu 1:30 :( ehhhh trzymam kciuki za spokojne szczepienie

Mlodak a jaka meliske i jak robilas ? moze ja mojemu zapodam coby mu sie lepiej spalo

Aylin dziekuje teraz musze przemyslec ... :(

Zaza to moze przyszly tydzien zeby jeszcze Twojego przypadkiem nie zarazil

Rysica Monia niedlugo wymysli :D

reklama
Munka powinnas zmienić nick na Szczypioreczek skoro i MsMickey potwierdziła :-) a spotkać się możemy pod koniec msca mój mąż ma wolne więc możemy sobie zrobić wycieczkę :-)

Co do sadzania na nocniku to ja posadzilam mała już ze 4 razy i za każdym razem była kupa ale nie wiedziałam ze za wczesnie sadzanie może szkodzić. Moja jak ją posadze to siedzi i to w miarę stabilnie oczywiście zawsze asekuruje ją.

Co do księdza to mi już przeszło no ale wtedy bolało.

Moja nosi rozm.80 i ciuszki sa ciut za duże, niektóre większe 74. Ja to już jesienią zakupiłam ciuszki na lato 86 ale nie wiem czy nie będą za małe, najwyżej będę sprzedawać na allegro albo wam :-) bo oczywiście były wyprzedaże... promocje... :-)

Do góry