reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwiec 2013

xez mysle o Tobie.......

eh głowka mnie boli dzis od momentu w ktorym otworzylam oczy rano, Kubusia zawiozlam do przedszkola, a teraz zabieram sie za sprzatanie i nauke, milego dnia laseczki;)

reklama
No takie Giżycko przy Wrocławiu czy Poznaniu to maleńkie, więc i ceny niższe. Jednak mimo wszystko trochę zawyżają zwłaszcza jak usłyszą, że wojskowy). Ale jak tak patrzę to tu ludzie żyją albo z wojska, albo nielicznych miejsc pracy albo właśnie z wynajmu mieszkań i pokoi (zwłaszcza w sezonie).
Za dwie godziny 11 - Xez, myślami jestem z Wami...

Xez jestem myślami przy Tobie.

Mnie dzisiaj obudził bol pachwin i brzucha. Wczoraj jak mówiłam o tym ginowi to dal mi luteine. Nie wiem czy to dobry pomysł. Bardzo się z nią mecze. Wiem bo odstawilam ja raptem 4tyg temu. Teraz dostałam jeszcze coś na gryzacy śluz. Martwi mnie ten bol bo pomawia się jak leze i odpoczywam. Jak poszłam na siku to ledwo doszłam i wstałam z kibelka. A muszę jechać do apteki po witaminy. Ech. Polsce jeszcze chwile i zobaczę czy bede mogła wstac.

Muszę Wam pokazać młodą za wiedźmę przebraną, bo wyglądała czadersko :-D
Zobacz załącznik 531491

Ale laseczka z tej Czarownicy - a jaka podobna do Ciebie !!
Będzie czarowaćchłopaków, oj będzie !
Dziewczyny jestem po tym usg jamy brzusznej - wszystko lux, nie ma uzasadnienia dla bólu, chyba, że jak twierdzi lekarka od usg - nacisk macicy na wątrobę, stąd kłucie wysoko.

Jestem spokojna, a taka głodna, że zjem zaraz mojego psa ;)
Cieszę się, że to był tylko fałszywy alarm ! ufff

Ja dzis jakiegos doła mam, smutno mi, chata pelna ludzi a ja czuje sie samotna....Caly dzien sama z kotem w domu, duzo leze bo szyjka miekka, dobrze ze jest ten futrzak bo nie byloby sie do kogo odezwac. Potem wracaja mojego chlopaki, ale dalej czuje sie sama. M. wpatrzony w komorke albo laptopa. Dobrze ze synek troche ze mna zagada.... Klade sie do lozka kolo 21:00 z mlodym, M siedzi przed tv do polnocy, cwiczy, biega na orbitreku i tak dzien w dzien.... a ja sama jak palec....
Nie wiem czy to te hormony ze tak to widze....
Moze jutro bedzie lepszy dzien?
Nika, spokojnie na hormony możesz wszystko zrzucić. Też tak miewam. Popłaczę sobie, ponarzekam i przejdzie :) Tobie też życzę by przeszło. A sama nie jesteś - oprócz kota masz jeszcze nas :):):)

nareszcie, !!!!!
wreszcie i nareszcie poczułam wyraźne ruchy dzieciątka, a już się bałam....XEZ
[*]
Gratuluję !!!!

Moje kopniaczki zanikły :( Aczkolwiek wczoraj wieczorem jak już bardzo martwiłam to Kruszynka uraczyła mnie dwoma kopniakami i wypięciem puki i to było na tyle. Czyli wiem, że sobie jest. Ale tak mi smutno, że się nie wierci :(

Dopadł mnie katar - nie spałam prawie w ogóle bo nie mogłam oddychać. Ból gardła na szczęście opanowałam wodą utlenioną i herbatką z gigant ilością miodu i cytryny.

Xez jestem myślami przy Tobie.

Mnie dzisiaj obudził bol pachwin i brzucha. Wczoraj jak mówiłam o tym ginowi to dal mi luteine. Nie wiem czy to dobry pomysł. Bardzo się z nią mecze. Wiem bo odstawilam ja raptem 4tyg temu. Teraz dostałam jeszcze coś na gryzacy śluz. Martwi mnie ten bol bo pomawia się jak leze i odpoczywam. Jak poszłam na siku to ledwo doszłam i wstałam z kibelka. A muszę jechać do apteki po witaminy. Ech. Polsce jeszcze chwile i zobaczę czy bede mogła wstac.
Mogłaś poprosić o lutkę podjęzykową - może nie spakuje jak cukierek ale wygodniejsza

Natis, jak dziś ? Lepiej ?
A pozostałe leżące ? Wyrabiacie ?

Xez - jestem z Wami a o 11 zapalę świeczkę. Trzymajcie się dzielnie o ile idzie...:(

Ostatnia edycja:
Witam się czwartkowo.
Xez myślami jestem z Wami myślami, trzymajcie się

Palindromea - obyście znaleźli wymarzone m. U nas w krk wynajem kawalerki to koszt ok 1200 - 2000 zł w zależności od położenia :/ My mamy swoje mieszkanko, które będziemy musieli przerobić. Maleńkie bo 32 m ale mieścimy się. Zresztą w perspektywie mamy dwupokojowe mieszkanie po teściach. Co prawda padła na początku propozycja zamiany z ich strony, ale temat umarł śmiercią naturalną, więc już sobie tu wykombinowaliśmy i będzie pięknie :p (mam nadzieję)

Nika - eh te hormony. Ja ostatnio poryczałam się bo wylałam herbatę Łukaszowi ... W ogóle o wszystko płaczę. On jest teraz na diecie :D i potrafię płakać o to, że on nie chce ziemniaków, albo że mu za mało zostawiłam warzyw (na jego wyraźną prośbę :p)

My wczoraj byliśmy z Tosią w kinie, padła przed 20 :p jak nigdy. Dziś muszę wymyślec jakaś zabawę dla niej albo coś, bo mam zamiar prasować. Ma straszne parcie na naukę literek, więc chyba dam jej zeszyt i niech się uczy albo bazgrze :p Ehhh 4 lutego ma w przedszkolu bal karnawałowy - w stylu indyjskim :p Muszę się pogłowić nad strojem :/ Mama niby powiedziała, że jej uszyje, ale muszę poszukać jakichś frędzelków albo czegoś do ozdoby. A Karolek - tak już zostanie :p ) sobie bryka. Wczoraj się śmialiśmy bo tak śmiesznie się ułożył, w poprzek, i miałam mega krzywy brzuch :D

Miłego dnia kobietki :***

Ostatnia edycja:
Ale mam dzis leniwwy dzień. Córa do przedszkola zaprowadzona. Zakupy zrobione, sniadanko zjedzone, a teraz to bym się zdrzemnęła :tak: W związku z moją anemią dzis na obiadek planuje zrobić wątróbkę, średnio lubię, ale z raz w tygodniu trzeba będzie chyba zjesć. Ja zawsze wątróbkę obtaczam w mące i smażę. Później dodaje przysmażoną cebulke i duszę. Może macie jakies lepsze przepisy?

No u nas nie ma szans na schedę po rodzicach: 1 - to 150 km stąd, tu nas trzyma praca; 2 - za dużo nas jest rodzeństwa - każdemu by się należało. Ale szukamy. Nie musi być wymarzone (takie to własne z 4 pokojami i balkonem ;-)) - wystarczy, że będzie tam nam wygodnie we trójkę. I będzie nas na nie stać.

reklama
Robaczek lutkę podjęzykowął przerabiałam na początku ciąży i powodowała u mnie mdłości. Jak tylko odstawiłam mogłam zacząć jeść.

Do góry