reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

maćku tak, 100ml soczku + łyżka mąki i gratis dodałam pokruszone ciasteczko z hippa ;))

ja też spróbuję. Wsio mam oprócz mąki ziemniaczanej, więc muszę kupić:-)

Wydaje mi sie ze pyry pozbawione glutenu. Ale jak masz wątpliwości to uzyj maizeny - ona na pewno nie ma.

Ja sie pakuje wlasnie. Mam nadzieje ze nic nie zapomniałam. A jak nawet to sklepy są.
Odezwę się za tdzień - i nie obbiecuje ze nadrobie bo przy waszej nadprodukcji szanse mam nikłe.

Trzymajcie się ciepło i nie chce czytać o żadnych chorobach.
Pozdrawiam

aaaa to Ty też się pakujesz, a dokąd?, bo tez chyba przeoczyłam..

reklama
macku - w mojej wsi :) sa sklepy ze zdrową zywnością i tak kupisz. To skrobia kukurydziana. Znalazłam tez a tesco, almie i realu.

A i zapomniałabym. Mam w mieście 2 smyki i byłam wczoraj w jednym - pajaców za 35 zł brak. Tj były tek które tu pokazywałyście ale za 55 zł. Dzis posżłam do drugiego i tam do wyboru do koloru 4 rózne rodzaje i po 35 zł. Bodziaki po 20. Nic nie kupiłam dla mojej - za to zaszalałam dla koleżanki bo ide w piatek na urodziny pierwsze do jej córy. A swojej kupie za tydzień :) i ile nie wykupia mi w miedzyczasie.

Muńka - jade na szkolenie z pierwszej pomocy do Krynicy, i mam mozliwośc z mezem i małą. Oni będa spacerowac i pływać w basenie a ja sie szkolić jak ich ratować. A w srode w nocy jadę pod wawę. i wracam do domu w piatek. Mąż ma sobie od srody do piatku radzić z dzieciem sam

Ostatnia edycja:
Witam :) my dziś znowu pojechaliśmy do galerii i w sumie wyprzedaż końcówek już wszystko co mi się podobało to już bez rozmiarów. Jedyne co to kupiłam A szal-apaszkę na wiosnę do marynarki sztruksowej :D
Popołudniu przyjechał siostrzeniec i już się nie nudziłam :) ale fajnie jest, bo wsadziłam już razem chłopców do wanny, a teraz śpią, A w moim łóżku, a Kubuś w łóżeczku :) mam tylko nadzieję, ze się nie poobija w nim :)

Rysica zakop szybko dołek :)
Claudette trzymajcie się cieplutko i aby małą bolało jak najmniej.
Aylin udanego wyjazdu
agaundpestka - to znów będziesz miała dwójeczkę dzieciaków w domu:-) na długo siostrzeniec przyjeżdża?
Myślę, ze gdzieś do środy czwartku :)

macku - w mojej wsi :) sa sklepy ze zdrową zywnością i tak kupisz. To skrobia kukurydziana. Znalazłam tez a tesco, almie i realu.
No to pewnie Cię zaskoczę, ale nie ma u nas żadnego z wymienionych przez Ciebie sklepów :sorry2: Jakiś czas temu, jak byłam na diecie Dukana szukałam i nie znalazłam. Ale poszukam znowu - może coś się zmieniło...

Witam :) my dziś znowu pojechaliśmy do galerii i w sumie wyprzedaż końcówek już wszystko co mi się podobało to już bez rozmiarów. Jedyne co to kupiłam A szal-apaszkę na wiosnę do marynarki sztruksowej :D

No niezły elegancik z tego Antka :tak:

Ten kisielek to tak: Odlewa się troszkę soczku do szkl i miesza z mąką, resztę się gotuje i jak zacznie wrzeć to się wlewa resztę mieszając zostawić chwilkę i gotowe :happy:

Muńka no wiesz, cewnik sam w sobie boli, a na dodatek jeszcze wprowadzanie kontrastu niejako pod prąd, ghrrr, trzymam kciuki, żeby Gabi ominęło!

Aga a w jakim wieku jest Kubuś, że zmieścił się w łóżeczku? :-D

aaa.. i mamuśka moja była dziś na zakupach i kupiła Lence w Zarze kiecorkę, w sam raz będzie na roczek, biała koronkowa, no cudna :))

Ostatnia edycja:
Hej
dzień taki sobie ale od rana zajęty więc tylko poczytalam w trakcie karmien Gochy.
Z fsjniejsxych spraw to byliśmy na spacerze w lesie - uwielbiam:-)

Muńka, Waris ja jestem na tak:-) zapraszam do mnie na ursus:-):-):-)

Rysica nie doluj się będzie lepiej:-)

Claudette trzymaj się w szpitalu. My mamy cystografie umowiona na 01.02. A skoro już wiem, ze to boli, to nie mogę się doczekać:-:)-:)-( musisz zostać na oddziale czy tylko na dzień?

Muńka ja potrzebuję jechać na zakupy - mizerna masz ochotę tak przed południem, żeby było mało ludzi i zarazków skoczyć do jakiegoś tam niebieskiego miasta czy fabryki?;-)

Trzymam kciuki za chorowitkow &&&&&

Kisiel domowy zrobiłam dziś akurat na soku aroniowym własnym. Idę go teraz skonsumowac :-)

Ostatnia edycja:
Muńka - jade na szkolenie z pierwszej pomocy do Krynicy, i mam mozliwośc z mezem i małą. Oni będa spacerowac i pływać w basenie a ja sie szkolić jak ich ratować. A w srode w nocy jadę pod wawę. i wracam do domu w piatek. Mąż ma sobie od srody do piatku radzić z dzieciem sam

ale Wam się fajny wyjazd szykuje!!:-)
pamiętam, że pisałaś o wyjeździe pod Wawę i że mamy czekać na relacje z cyklu: tatuś kontra córeczka:-):tak:
No to udanego pobytu!

Myślę, ze gdzieś do środy czwartku :)

To będziesz miała wesoło!:-D

Ten kisielek to tak: Odlewa się troszkę soczku do szkl i miesza z mąką, resztę się gotuje i jak zacznie wrzeć to się wlewa resztę mieszając zostawić chwilkę i gotowe :happy:

Muńka no wiesz, cewnik sam w sobie boli, a na dodatek jeszcze wprowadzanie kontrastu niejako pod prąd, ghrrr, trzymam kciuki, żeby Gabi ominęło!
aaa.. i mamuśka moja była dziś na zakupach i kupiła Lence w Zarze kiecorkę, w sam raz będzie na roczek, biała koronkowa, no cudna :))

Dzięki za szczegółowy przepis!
Kurcze nie wiedziałam, że to badanie tak wygląda...
hehe, już myślałam, że znów taką kieckę, jaką my mamy, ale jednak nie ;-);-)

Muńka, Waris ja jestem na tak:-) zapraszam do mnie na ursus:-):-):-)

Muńka ja potrzebuję jechać na zakupy - mizerna masz ochotę tak przed południem, żeby było mało ludzi i zarazków skoczyć do jakiegoś tam niebieskiego miasta czy fabryki?;-)

Dobra, to ja tak, czy inaczej zjawiam się w czwartek u Ciebie :-) Waris - czekamy na odpowiedź:-)
W tym tygodniu raczej z G nie będę się wybierała do sklepów, choć bardzo bym chciała wytargać Cię w końcu za włosy:-D:-D w sobotę wyjeżdżamy na roczek i chcę wszystko zrobić, żeby młoda niczego nie złapała, więc jednak duże centra odpadają.

Pamka, normalnie tak jak bym o sobie czytała! I w kwestii pracy (nie robię tłumaczenia, ale tez takiego upierdliwca) i w kwestii nocek...a z tymi rankami to juz normalnie identiko...najlepszy i najdłuzszy sen nad ranem...od ok. 5.00 do jakiejs 7.30 z reguły bez przerw...tylko mnie i tak od 6.30 juz nie ma w domu, wiec nie doswiadczam tego dobrodziejstwa...
Młodak, nasze chłopaki też podobne...jak znajdę jakiegos speca, który przedstawi diagnozę to oczywiscie się nią podzielę ;-) aaaaa....i przypomniało mi sie jeszcze jedno...kiedys pisałaś o farbowaniu włosów....ze nie wychodziłas z domu przez kilka dni, bo miałas takie plamy od farby na czole ;))) (mam nadzieje, ze to Ty pisałaś ;)) - jest sposób na to...smarujesz się jakims tłustym kremem tuz przy linii włosów przed farbowaniem i na pewno nie zostaną Ci zadne plamy. Ja kiedys farbowałam się u fryzjera, ale płaciłam za to (z myciem i czesaniem) 160 zł...teraz kupuje profesjonalną farbę goldwella w hurtowni fryzjerkiej w bloku obok za chyba 45zł i sama sie farbuje :) oszczednosci niezle :) i jeszcze nie pomalowałam sobie twarzy, tak zebym wyjsc z domu nie mogła ;)

Claudette, kciuki zaciśnięte Kochana za jak najmniej bolesne badanie i jak najszybsze wyjscie do domu!

Rysica, proszę mi sie nie dołowac!!! Tulę!

Munka, u nas taki sam dzień "jedzeniowo"...nic oprocz mleka i chrupek nie wchodziło :/ ale mam diagnozę na to! ząbki na bank!!!
i Kochane Warszawianki - miłego spotkania w czwartek...:baffled::-):-D

Aylin, miłych wyjazdów i melduj się po powrocie!

A tu ciekawy link o zywieniu dzieci od 1 do 3 roku zycia :)
Instytut matki i dziecka | Strona główna

Ide spac juz...
Maly usnął o 19.30 i budzi się autentycznie co pół godziny...dla mnie to juz po prostu suchy fakt...juz powoli sie przyzwyczajam...

reklama
Jestem, jestem
młoda przed chwila zasneła, obym nie miała powtórki z wczoraj.
Dzięki dziewczyny za zaproszenie - bardzo chętnie na dzień dzisiejszy mogę jechać ale nie wiem co tydzień przyniesie :)
A za przepis kisielku Claudette też dziękuję, na pewno wypróbujemy.
I co wymyśliłyście na jutro dla babć?
Ja zrobiłam laurkę za młodą na której odrysowałam jej rączki i podpisałam
"Z okazji Dnia Babci
daję Ci szkic moich łapci". Na przodzie laurki wkleiłam małej zdjęcie. Zobaczymy co na to babcia.

MSMickey a sama wybierzesz się do niebieskiego miasta czy fabryki ( bez Muńki)? Może zahaczysz o smyka to kupiłabyś mi te pajaca 3szt. za 38zł. Może by jeszcze były? u mnie są ale po 55zł.

Do góry