reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniówkowe mamy

Chcę upiec chleb, pizzę i mięso. Wszystko byłoby O.K. i bez pośpiechu, tylko nie mam jeszcze mięsa, z pizzą też nic nie wiadomo, bo kolega miał mi kupić dziś pieczarki na giełdzie i ciągle zapomina. A ze względu na obecność P. w domu tylko w weekendy, to musze to robić w jeden dzień:szok:

Monia tesknic,a z tak bardzo nie tesknie,ale jak nie ma nikogo w domu to straszny len jestem. Zamiast wykorzystac nieobecnosc chlopakow, to ja bycze sie na calego i nie mam nic ruszone. A Zosienka kiedy wraca do Ciebie?

też tak mam, więc to chyba trochę normalne ejst;-):-DAczkolwiek później ejstm zła na siebie, że nie wykorzystałam okazji

reklama
też tak mam, więc to chyba trochę normalne ejst;-):-DAczkolwiek później ejstm zła na siebie, że nie wykorzystałam okazji
no to mamy super identyczne zachowania i odczucia,bo mnie moje lenistwo tez nie napawa duma,haha

A wiec tak... zmiana koncepcji plytkowej Do lazienki na dole ida plytki przewidziane do kuchni Płytki Inserto Laura 25x40 Stargres - Sklep iLazienki.pl tylko gladnkie domowilam, a do kuchni miedzy szafki zamowilam takie Stokrotka Chaber - białe i niebieskie płytki łazienkowe, motyw kwiatowy - Kwadro Ceramika w rzeczywistosci te kwiatki sa bardzo zolciutkie i ladne. Niby wszystko ma byc na wtorek,a 2 rozne sklepy. Zobaczymy. I w czwartek niby kominek maja montowac. Wkurzyli mnie,bo kominek ponoc byl zrobiony i czekal,a teraz cos tam maja, a cos dorabiaja i badz madry

Witajcie weekendowo
Wczoraj Aśka mnie wymęczyła. Niestety powyskakiwały jej na buzi krostki i czerwone plamy. Prawdopodobnie to alergia, do tego jest niespokojna i ciągle płacze. W poniedziałek zapisze nas do lekarza bo już 6 tyg mija i czas sie pokazać i szczepić to zobaczymy co to jest.
Omar ku naszemu zaskoczeniu bez TV i komputera radzi sobie świetnie. Teraz bawi się w pokoju (co mu sie często nie zdarza, wcześniej był u sąsiada, a za godz lub 2 przychodzi do niego ulubiony wujek. Jutro dziadek zabiera go na sanki na dużą górę za miasto a potem przyjeżdżają dziadkowie do nas na kawkę. WIec się chłopak nie nudzi, tylko rano od 7 mnie zwlókł z łóżka po nieprzespanej nocy.

Witam. Nareszcie troszkę luzu mam, bo dziś mieliśmy Dzień Babci i Dziadka. Nieskromnie napiszę, że wyszło super. Dyrekcja w niebowzięta. Zostałam okrzyknięta wodzirejką roku :-D
3 tygodnie przygotowań nie poszło na marne :-p

Wow tylko 3 tygodnie przygotowywań, u nas zaczęły się w połowie grudnia :baffled: Gratuluję

to ja jestem druga w kolejce............. moi wspólnie się dogadali, że nazbierają na konsolę, maja już ponad 700zł:tak:u nas Omar sam nazbierał, przez 2 lata odkładał co dostawał od dziadków a na koniec dziadkowie bardziej bogato sypneli groszem :-D

Ja oszaleje, bo Adasiek jednak wymyslił, że chce jakiś strój:crazy: a Mai jak zrobiłam i przymierzyła to mina zrzędła...... pytam się co się stało, a ona: bo nie widac, że to robiony samodzielnie, on wygląda jak kupny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie dogodzisz jej wrrrrrrrrrrrrrrrrr a młodemu uszyłam, pelerynę, bo miała czapkę czarodzieja i będzie małym Harry Potterem:sorry: czy jak to sie pisze:rofl2:
Padam na pysk i paluchy mnie bolą, bo wszystko ręcznie szyłam:sorry:

Pozdrawiam
Maja powinna się cieszyć że ma taką zdolną mamę która rorbi jej strój. Ja to nawet nie wiedziałabym od czego zacząć.

Justyś ładne te płytki. A kwiatki na takim malutkim zdjęciu wyglądaja jak gwiazdki :)

Witam z kawką i pączkiem:tak:

U nas odwilż i niech już tak zostanie, w sobote nas nieźle wymroziło, bylismy na ognisku z Adasia klubu karate, było - 12 więc tyłki przemarznięte, ale frajda była super , fotki na FB.

Justa najgorsze jest to jak sobie cos upatrzysz a potem tego nie ma wrrrrrrrrrrrrrrr, zniecierliwością czekam ofektu końcowego:tak:

Donuś upichciłaś wszystko to co miałas w planach?

Dzień dobry, ja tylko na chwilkę
Omar zamiast na sanki to siedział w łóżku pod kocem. Niedawno wrócił od lekarza - angina! Teraz siedzi na kanapie i marudzi.
Mała zdrowa, ale marudna nadal.

Witam kobietki!!!

Julitka dziś pojechała na nocke do babci. Mam więc spokojne popołudnie i wieczór. Wybywam do galerii handlowej:-);-)

u nas też odwilżowato sie robi, choć straszą gołoledzią.

Aguś, popiekłam wszystko i jestem z siebie dumna:tak::tak:

Iza, chlebek z Twojego przepisu bardzo pyszny. chociaż ja nie piekłam w naczyniu, tylko w foremkach.

Zrobiłam zapas różnych mąk, otręb itp itd, będę się realizować.

Zdrówka dla Omarka:-)

Donuś cieszę się ze chlebek smakował.
Dzięki dziewczyny życzenia zdrówka dla Omara.
Byliśmy z małą na USG bioderek i lekarz wykrył jakąś wadę. Mamy się zgłosic za miesiąc żeby się upewnić czy faktycznie jest coś nie tak. Jeśli się potwierdzi mała ma być leczona. nie znam się na tym ale wydawało mi sie zawsze że w takich przypadkach to jest rehabilitacja a lekarz mówił o leczeniu. Mężuś dopytał... będzie miała jakis stelaż na nogach. Aż boję się pomyśleć. Mam nadzieje że za miesiąc okaże się że wszystko jest dobrze. Narazie mamy nosić małą na żabkę.
Przepraszam że tylko o sobie ale już Omar ciągnie grania.

reklama
Zdr4ówka dla chorowsitków
Izka pieluszkuj małą ( czyt. zakładaj podwójnie pieluchy, nóżki jak najszerzej) i noś na żabkę, bo szyny nie sa przyjemne, koleżanki córka tez miała i straszne to niewygodne.
Donuś ciekawa jestm Twoich dzisiejszych zakupów:tak: oj ja nie pamiętam kiedy SAMA byłam gdzies na zakupach

Majuśka wniebowzięta wróciła z tych pólkolonii ...... dziś byli na teatrzyku a jutro mają basen i kino:tak: Adasiek dzilenie dziś ze mną sprzątał Mai pokój ( czyt. wpadło tornado i zrobiło OGROMNY przeciąg);-) jutro zapowaiadają że u synusia zawieje:-D

Do góry