reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

ja daję tranu 2,5ml i jestem jak najbardziej za ograniczaniem cukru:tak:
moon masakra z tym, co piszesz:szok: nuggetsy, bajki, ale największe niemiłe zaskoczenie to już nawet nie to jajko niespodzianka dla Majeczki ale 2 jajka, żeby Jej córki miałay od Ciebie!!!:no:
Emi waży 10,8kg i też mi z tym dobrze;-)

reklama
Heja, Miesio waży pewnie trochę powyżej 12 i też mi z tym dobrze:-D zo za różnica ile waży- wyglada proporcojonalnie, jest wulkanem energii i kocha warzywka, tłustego nie je a słodycze, pije praktycznie tylko wodę... odkad tu mieszkamy dotaje ciastko czy ciasto czasem, ale upieczone przez babcię ( np murzynka) i sporadycznie kostkę gorzkiej.

murzynek... ślina mi kapnęła!!! zrobię w weekend chyba:blink:zwłaszcza, że weekend gościnny mocno się zapowiada:tak:

dziś na obiad zrobiłam kaszę gryczaną ugotowaną wg 5P a do tego mix warzywek (brukselka z mrożonki, cebula zrumieniona osobno na oleju z masłem z dodatkiem czosnku, trochę pomidorów z puszki - bez zalewy, no i marchewka ugotowana osobno); wszystkie warzywka potem połączyłam na patelni, chwilę podusiłam, dodałam soli, pieprzu, majeranku i wyszło rewelacyjnie! muszę zapisać tę wariację, bo warto; dzieci co prawda nie podzieliły mego samozachwytu, bo Leo zjadł nieco ponad połowę porcji, a Ninka - niewdzięcznica - 1/3, ale to nic:-p

na czwartek jesteśmy umówieni do dr hematolog z Leo - nie powiem bym nie trzęsła porami dość konkretnie ze strachu:unsure:

Andariel, a próbowałaś kaszy orkiszowej? Ponoć mega zdrowa, mama robi pyszne danie z warzywkami i Miesio młóci aż miło. Tylko mój brat nazywa to "paszą":-D
Hematolog, brzmi znajomo:baffled: Aż słabo mi jak słyszę słowo zaczynające się od "hem..":baffled:

Ja siedzę nad sprawozdaniami i chyba posiedzę... do jutra:szok::-(

a wiesz, że samej orkiszowej jeszcze nigdy nie gotowałam; głównie gryczaną niepaloną, jęczmienną i jaglaną; a ta orkiszowa co Miesio młóci to jakaś specjalna? w sensie bio, eko?

heja !! :-D:-D

madziolka - dieki za kciuki chyba pomoglo bo oczarowalam pania :blink: pokazalam portfolio opowiedzialam o pracy i do konca tygodnia bede miec iformacje...mowila ze czuje do mnie chemie haha :D od domu 20 minutek wiec super !

jutro jade jeszcze do kudo polska - straszne zadupie ale sie juz zgodzilam wiec nie bede odmawiac:happy2:

beni ma mniejsza goraczke i sily do zabawy wiec nie jest zle :)

murzynek mniami jak mieszkałam z rodzicami (stare dzieje) to w sobotę kuchnia na godzinę była moja i przeważnie kończyło się właśnie na murzynku:tak:
andariel kuknij na przepisy dla dzieci:sorry2::-) pamiętam o czwartku&&&&
ironia suuuper! czary, chemia... no no no:-D zdrówka dla Benia! ps. podziwiam Cię za determinację w szukaniu pracy i szybkość!!!:tak:

kasia, kati, mamoM hop, hop!!!

ciekawe jak tam nasza trasia i dzieciaczki:-)

dubeltówka co u Ciebie?
katamisz też znikła...

No ja na do widzenia - małe zakupy u mnie. Główna wyprawa po rzeczy pasmanteryjno - papiernicze. Masakra to mało powiedziane - Allegro i zwykły sklep mają jakby odrębne asortymenty niby tego samego rodzaju :szok:, dalej farbuję filcowe kulki w kolorze jasnego beżu - bo tylko takie wyczaiłam - na niebiesko tuszem do stempli - jak z 30 lat temu.... :confused: Widać z tego że trzeba brać co psuje na zaś. I tak to nabyłam 8 papierowych masek głowy zwierzątek małe za 5,99 zł. Koleżanka mi przyniosła skrzydła bardziej elfa niż motyla, nawet nie bardzo tandetne ale dość szerokie, zapomniałam z auta zabrać do przymiarki.
Dziś podziałaliśmy z Tatą w temacie czułek motyla trochę. Rozważam jakąś alternatywną kreację na oba sobotnie bale z uwagi na zbieżność towarzystwa licząc, że Młoda nie zmaltretuje kartonowych skrzydeł w czwartek w żłobku.
A i jeszcze w ramach stroju karnawałowego - były w tymże sklepie ale duże no i róż i/lub cekiny.... - elegancką sukienkę dla Młodej, ale bardziej na lato, na metce 80 ale zdecydowanie mniejsza, oczywiście - aluzja do kreacji na roczek - granatowa w białe grochy ale biało - zielone kwiatki do tego. A i były kreacje - nawet nie przelukrowane - dla małych druhen. :-p Gonię spać. Pobutka najpóźniej o 5.
Ironia - fajnie, że się nie poddajesz i do przodu.
Chylę czoła przed Piekącymi, ja ugotowała w weekend rosół, opiekunka mi dziś wyciągnęła z pozostałości warzywa, ciekawe kiedy staną się sałatką... :dry:
A i jeszcze - Tata został wysłany z Młodą na wieczorne, przedkolacyjne sanki. Najfajniejsze było zjeżdżanie po lodzie z górki na odzieży oczywiście - pralka pozdrawia białą kurtkę w szare misie - widzimy się z rana. ;-)
No właśnie... Gdzie Traschka ?

A i jeszcze - Tata został wysłany z Młodą na wieczorne, przedkolacyjne sanki. Najfajniejsze było zjeżdżanie po lodzie z górki na odzieży oczywiście - pralka pozdrawia białą kurtkę w szare misie - widzimy się z rana. ;-)
forever dzięki, rozbawiłaś mnie z rana:-D fajnie się Ciebie czyta:tak:hmmm 8 papierowych masek??? oj jestem ciekawa jak Krysia i Miesio będą wyglądać w swoich przebraniach:tak:
Aestima jak sprawozdanie?

dzień dobry!

reklama
hej laski, ja juz odliczam dni do ferii, już mam dość, zmęczona jestem tym wszytskim ae jeszcze troche przede mna.
z dominika poszłam do lekarza, niby nic sie nie działo, prawie nie kasłała a lekarka usłyszała początek zmian oskrzelowych:( dostałm w nocy okresu wiec doła na razie mam życiowego jak to przy okresie:(
miłego i dobrego dnia

Do góry