reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

My jeszcze nie myślimy nad kupnem fotelika. A chyba powinniśmy :sorry2: Na razie mamy ten do 13 kg i nawet jeszcze wkładki nie wyjęłam ;-) Ale ostatnio bardzo mało jeździmy, więc tego...
A najlepsze jest to, że pasy na tylnim siedzeniu ledwo starcza jak montuję tyłem do kierunku jazdy, a na przednim wcale!

reklama
Rysica sto lat dla Monisi! :tak:

Gratki! :-)

I coś jeszcze miałam, ale zapomniałam... :dry:

Była dzisiaj u mnie kumpela z 3miesięczną Majką. :-) Tak jak pisałam wcześniej - na razie ta różnica jednak przeszkadza. Zośka chciała ją za włosy ciągnąć ;-)
I wiecie co - ja to jednak mam kochane dziecko ;-) Jak coś jej nie pasuje albo się czegoś domaga to marudzi, pojęczy. A taka Majka albo Olek od razu ryk :sorry2:

Czy jak byłyście pierwszy raz u szczepienia to ktoś Was namawiał na szczepionki skojarzone (pytam oczywiście te, które zdecydowały się na te refundowane. Są tu w ogóle takowe?)? Moja bratowa była dzisiaj i mówi, że zarówno położna jak i lekarka bardzo nalegały, żeby kupiła :szok: Mi nic na ten temat nie mówiły (to te same osoby).

nie, nie sugerowały. Dostałam ulotkę powiedziały jakie ceny i ze skojarzone to mniej wkuć. I ze mam sie do następnej wizyty zastanowiec czym szczepimy. A oraz to ze jak juz sie zacznie skojarzonymi to trzeba nimi kontynuować. Za to na pneumokoki i meningokoki strasznie namawiają.

Ide spać - maż w 3 pracy wieć chwilke poczytam a potem moze sie wyspie w koncu

dziewczyny mam stresa przed dniem jutrzejszym... czytam was i czytam i nic do mnie nie dociera, bo ciągle myślę, co to mnie czeka jutro... wiem, że idę do logistyki innego wydziału, ale nie wiem czy dostanę do obsługi sprzedaż czy zakupy,a sama nie wiem co bym wolała... w poprzednim dziale najpierw robiłam zakupy, potem sprzedaż i to drugie bardziej mi leżało, ale z zakupów krótsza droga na kierownika produkcji ;-):-D

Waris wow czyli jest nas całe trio - ja jutro, ty w piatek i Kasienka w poniedziałek:-D

I wiecie co - ja to jednak mam kochane dziecko ;-) Jak coś jej nie pasuje albo się czegoś domaga to marudzi, pojęczy. A taka Majka albo Olek od razu ryk :sorry2:
ha czyli ty masz całkiem na odwrot jak ja, bo my z mężem to zawsze się dziwimy, że jakieś dzieci tak fajnie cichutko popłakują czy marudzą, bo nasz to drze ryja od razu :-D

jakbym byla bogata to bym sie wszystkich wlosow na ciele poza glowa i brwiami pozbyla :p na zawsze :D moze dokleila je na glowe coby miec gestsze wlosiska :p
ha własnie dlatego gram w totka ;-):-D

w temacie depilacji to ja depilatorem traktuje tylko łydki, próbowałam uda ale myślałam, że z sikam się z bólu, o pachach czy bikini to nawet nie myślę :)
chociaz ostatnio to i tak już tylko maszynka :/ i to rzadko:/
trzeba by było się wziąć za siebie, bo mój D w tym roku 30 kończy i jeszcze gotów w kryzysie wieku średniego znaleźć sobie zadbaną babę:-D

maćku nam położna mówiła o skojarzonych, ale nie namawiała, za to rota odradziła
pediatra natomiast ostatnio powiedziała, że 95% jej pacjentów szczepi i ona zaleca, tym bardziej, że nasz przy takiej silnej alergii może mieć problemy z infekcjami dróg oddechowych i się skusiłam
a teraz się zastanawiam czy było warto i czy 20-tego iśc z małym na drugą dawkę...

Josie - Janek jest genialny!!!! Tak się uśmiałam na tym filmie, że aż mąż przyszedł zobaczyć :D i też się uśmiał :D:D:D Miny strzela genialne!!!!!!! :D:D:D
a co do śniegu to lepiej przestawić auto bo roztopy są i to duże i wszystko poleci :D

Co do szczepionek - to ja wybrałam 5w1 i płacę 110 zł

co do fotelików to ja na 99% kupię Recaro YS ewentualnie w 1% cybex Pallas bez Isofixu (bo nie mamy) ale to jeszcze dłuuuga droga - Szymek jeździł do 10 m-ca w naszym bo on dosyć przestronny jest i długi i dobrze zabudowany, do 13 kilo więc jeszcze sobie w nim pojeździ :) Tym bardziej, że Monika jest mniejsza niż Szymek w jej wieku :)

i już nie pamięta co komu...
wybaczcie...

No to poszalałam na spożywczaku:-) miała mi towarzyszyć hatszept, ale bidula ma full pracy i wraca do domu o 23.00.

Rozmawiałyście niedawno o telefonach i nie pamiętam, które polecałyście... (mlodak). Mam na tę chwilę do wyboru Samsung Wave III, albo Sony Xperia J - warte zainteresowania te fony??

MsMickey - przyjedziesz z Gosią do mnie w przyszłym tygodniu? kto jeszcze ma ochotę, to też zapraszam :-)

Tak, ale internet mam ograniczony, na ten miesiąc już wykorzystałam limit i teraz też mi działa ale wolniej. Po 13 mam ful wypas z bb na tel.

:-D:-D

Muńka juz chyba wolalabym rodzic za kazdym razem co mam migrene (o ile porod wygladalby tak jak z Nikodemem) a cala ciaze mialam tylko jeden bol glowy i przeszedl po paracetamolu ... :( gorzej jak pojde do pracy bo wlasnie wtedy jak np mam zmiane 10 godzin to boli nawet te 5 dni :( bo dlugo przy kompie

czym sie skalpujecie ? tzn depilujecie ? i jak czesto ?

czy macie juz kolejne foteliki jesli tak to jakie ? czy ktoras juz przesadzila dziecia na kolejny fotelik ?

a znasz Ginkofar?? moją znajomą codziennie bolała głowa od X lat i zaczęła go brać. Póki co nie wie co to ból głowy. Ja jak już zupełnie przestanę karmić, to spróbuje. Może migreny rzadziej będą nachodzić...

Ja się depiluję maszynkami nakładając męski żel do golenia:-)
Bikini mam po laserze, ale niestety po ciąży włos się pojawił:baffled: nie taki jak kiedyś, ale znów muszę golić...

Fotelika nowego nie mam. Czekam na fotelik (od wózka) od siorki, bo Filip już wyrósł i teraz są na etapie wybierania nowego. On ma po prostu trochę większy od naszego i póki co G będzie mogła jeszcze w nim jeździć.

Kurde od 4 nocy mam problem z zasypianiem małej jak zawsze ładnie zasypiała sama tak teraz jest ryk i muszę przy niej sidzieć i chociaż ją ręką dotykać !!!!

myślę, że przy takich akcjach trzeba cierpliwości, bo to na pewno przejściowe.

Poddaję się. Gdy G obudziła się z płaczem i trzesacymi się lapkami po raz trzeci (co parenascie minut) dałam jej 1,25 nurofenu. Przecież widzę, że ją boli. Może trochę odpocznie bo taka bidula jest malutka...

bidulka!!

josie - miny małego bezcenne!!! "mamo, czym ty chcesz mnie otruć" !!!!!!:-D

josie ja to nie wiem kiedy jej zapodam coś w takich kawałkach po ostatnim zachłyśnięciu się, myślałam że zawału dostanę nie wiedziałam co robić a ona się zrobiła aż sina prawie to jej palce do gardła wpychałam MASAKRA !!!!!

musisz uważać, bo czasem chcąc wyjąć dziecku coś z gardła można tylko wepchnąć to jeszcze głębiej. Najlepiej postępować wg wytycznych z pierwszej pomocy.

Tutaj fajnie to przedstawiają:
Zakrztuszenia dzieci - Wideo w Medonet

Ostatnia edycja:
Muńka mój poprzedni fon to był samsung wave 8500, działał na Badzie i uwielbiam go po prostu. Z wave III nie mialam do czynienia ale z II tak i byl super. Z samsungow to jeszcze wart polecenia jest ace II.
Teraz właśnie mam sony xperie J i powoli ogarniam go bo jednak to bardziej zaawansowany od wave8500 jest i z czystym sumieniem polecam.

Zaza trzymam kciuki sa jutro &&&&&&&&&&&&.

mlodak, Rysica - dzięki, a na Badzie BB będę mogła mieć ??? :-D

A Soniacz ładne robi foty?? Bo Samsunga ma mój mąż i generalnie telefon fajny, foty ładne, odtwarzane filmy też mają super obraz. Tylko przyzwyczajona do Androida jestem...

Rysiaca - faktycznie fajne te foteliki.

No jasne ze tak. Toż ja głownie z telefonu na bb siedze
Z doswiadczenia widze że samsungi robia jednak lepsze zdjecia i filmy. Rozdzielczosc wieksza bo megapixeli maja tyle samo. I oba maja wyświetlacze Amoled.
Soniak jest na androidzie wlasnie.

reklama
Ale Was nadrabiałam, A się przebudził po 21ej i usnęłam z nim :D teraz wstałam przebrać się tylko.

Napiszę tylko, ze w kinie było super :) synek był jednym z najgrzeczniejszych dzieci i dał mamie film oglądnąć.

Zaza trzymaj się kochana!!!

Do góry