reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

reklama
Zgadza się mamy bliżej, ale ja jakoś nie lubię tam robić zakupów.:no:
Pewnie, że nie będzie bo nie zamierzam czekać do ostatniej chwili jak wtym roku.:tak:

Wczoraj nie oglądałam super niani, ale za to dzisiaj obejrzałam powtórkę i byłam w szoku:szok: , jak tak można sobie pozwolić. Ta kobieta pobiła chyba wszystkie mamy jak do tej pory.

U chłopców łatwiej z łapanie moczu niż u dziewczynek. Mam znajomą która sadza małą na nocnik, wcześniej go oczywiście dezynfekuje i po załatwieniu się przelewa do pojemniczka jej mocz.
Sadzasz już Anię na nocnik?, ja jeszcze nie próbowałam, ale zamierzam zakupić nocnik i spróbować.

Fantastycznie, nie poddawaj się, a zobaczysz, że z czasem Ania nie będzie się domagać cycusia.:-)

Byliśmy wczoraj u rodziców na imprezie i muszę przyznać, że byli zadowoleni z prezentu, a Daruś nie chciał wracać, uciekał mi jak chciałam go ubrać, dopiero jak obiecałam, że jeszcze przyjedziemy nieraz do babci i dziadka to się pozwolił ubrać.:tak: :-) :happy:

Dzisiaj byliśmy u Darusia kuzynki Madzi i Daruś był szczęśliwy , oczywiście też nie chciał wracać. Mój synek rośnie na niezłego imprezowicza.;-):-D

Dziękujemy w imieniu cioci. To jej pierwsze dziecko, jest w 10 tygodniu, termin na czerwca.

To dobrze, że Ania zaczęła jeść może faktycznie nie chciała w ciągu dnia jeść bo nasyciła się w nocy. :tak:
Daruś też lubi bardzo winogrona, mandarynki to wyssie sok, a resztę wypluwa, jeszcze z owoców uwielbia śliwki i malinki pozostałe owoce zje, ale już za nimi nie przepada.:no:

W sumie do grudnia to już nie daleko, ale wydaje mi się, że i tak lekarka wam przepisze jakieś witaminy, zawsze przepisują na jesień i zimę, a jak nie to możesz się sama spytać.

Coś od trzech dni Daruś nie zasypia mi za szybko popołudniu, wcześniej usypiałam go z 15 min, a teraz to nawet z 1,5 godz. Mam nadzieję, że to chwilowe.

Słyszałaś może o tych dwóch lekarzach z Parkitki co zostali aresztowani?, jeśli tak to znasz może ich nazwiska?

Spodobała mi się ta czapka, ale chyba kupię mu jeszcze jedną zawiązywaną, bo ta jest na rzepy i czasami mi ja odpina.

Kupiliśmy buty z firmy "Antylopa"

Zapowiadają ocieplenie, już dzisiaj było fajnie, byliśmy w końcu na konkretnym spacerku.

Z łapaniem moczu do nocniczka jeśli chodzi o posiew to nie jest najlepszy pomysł, im więcej naczyń, w których przebywa tym większe prawdopodobieństwo, że wynik wyjdzie zafałszowany a całe badanie do d... Tak więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość i łapać...
Jeszcze nie kupiłam nocnika ale jestem ciekawa jak Ania zareaguje na taką nowość. Tak więc i ja się przymierzam do kupna nocniczka.
Najważniejsze, że rodzice byli zadowoleni z prezentu. Tak w ramach prezentu trzeba było im jeszcze sprzedać na kilka dni wnuczka :-);-):-D:rofl2:.
Jak się siostra w ogóle czuje? Już ma te słynne objawy poranne?

Czy obierasz Darkowi winogrona ze skórki? Ja Ani obieram, ale 1) dłubanina 2) w skórkach znajduje się dużo cennych składników, ale chyba jeszcze na nie za wcześnie.
Nie napisałam, ze Ania bierze co drugi dzień cebion-multi (na przemian z devikapem).
Jak z zasypianiem Darusia? POprawiło się?
Niestety nie słyszałam o aresztowaniu lekarzy z Parkitki. Czytam Wyborczą lokalną ale żadnych informacji nie wyczytałam.
Nie wiedziałam, że czapka Darusia jest na rzepy, no faktycznie może odpinać a druga na zmianę zawsze się przyda.

reklama
Do góry