reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Ja hybrydy robię sobie sama w domu, mam zestaw. Mi trzymają się właśnie jakieś 2tygodnie, to dla mnie wielki sukces, bo normalny lakier trzyma mi się jakieś 2 dni max.

Madziula, my właśnie do zakopca jedziemy chyba - jeździmy średnio raz na pół roku, zawsze do tych samych ludzi. Bardzo się cieszę, bo akurat od dłuższej chwili nas tam nie było:)

reklama
Madziula też polecam dermatologa. Ta maść jest chyba ze sterydem więc lepiej, żeby lekarz zerknął czy jest konieczność stosowania. AnnaMariaz mój mąż też mnie rano zawsze budzi! zwykle rzadko udaje mi się zasnąć ponownie:/ Agata_K ja myślałam, że w ciąży nie można robić hybrydowego? tzn. tak mi manicurzystka powiedziała:/ zwykle robiłam na stopach bo u rąk przez rozdwajające paznokcie mi się nie trzyma

No ja już po zakupach..nW sumie nic nie kupiłam, bo śpiochy ktòre sobie upatrzyłam w H&M, okazało się że cena na wieszaku 59, 90, za dwupak, ja do kasy a Pani że 69,90, niby 10 zł, ale chamstwo a ja chamstwa nie toleruję:-), więc powiedziałam że oszukują i ja tego nie biorę. Pani lekko zdziwiona była..:szok: Więc zrobiłaj tylko jakieś drobne zakupy i już w domku..:rofl2: Basia, w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie ciążowe, i ono było cały czas podwyższone, w końcu musiałam brać leki.. więc u Ciebie to raczej właśnie syndrom białego fartucha jest:-) Nadciśnienie zazwyczaj występuje w pierwszej ciąży i jeżeli jest pod kontrolą to nie ma problemu. Ja np w drugiej i trzeciej ciąży nie miałam i nie mam.:happy2: Do sklepów też mam takie podejście że jeżeli mam siłę chodzić godzinę po supermarkecie, to i mogę chwilę postać do kasy. A kasy uprzywilejowane, zawsze przyciągają tych bardziej w ciąży i bardziej potrzebujących...:happy2:
Maść najlepiej skonsultować z lekarzem, ja od mojej gin, dostałam pumifucort, on też jest chyba na bazie cortyzonu i w ulotce jest napisane że w ciąży nie używać raczej ale skoro to gin położnik przepisuje, to chyba wie co robi. Wiem też że inne dziewczyny w ciąży też używają:-) Ale nie przez długi okres.
Jeżelichodzi o fryzjera, to ja chciałam kreatyninę na włosy położyć i też mi odradzili... że efekt żaden, albo na kròtko będzie.:happy2:

Ja na wet o odżywkach do paznokci (eveline 8w1 i chyba diamentowa) słyszałam bardzo złe rzeczy i że w ciąży zakaz

Zaczarowana Pumifucort ja np. znam bo dzieciaki jak miały jakieś syfki to to im pediatra przepisała. Dość małe były więc może to jest bezpieczne

Też miałam wizytę dzisiaj, choć nie lubię pisac przed faktem :)
Lekarce nie chciało się przejść do drugiego gabinetu i zrobiła mi usg tylko dowciapne na którym widać tylko 1 dziecko bo się ułożyły jedno na drugim :dry: no ale te jedno... to hmmm, chyba ma adhd :confused: a tak poza tym to szynka trzyma, lekarka mówi, że w ogóle po mnie jeszcze nie widać, że tam dwójka siedzi iii jestem bardzo happy :-D

Izka87, Agata_K a wy jak tam?

Kasiu, w ciąży nie wolno wdychać oparów z lakierów i zmywaczy- dlatego odradza się robienie w salonach, w których stężenie oparów jest większe. Jeśli jest dobra wentylacja, to nie ma obaw. Podobnie z farbowaniem włosów - same kosmetyki nie są szkodliwe, tylko wdychanie oparów z nich nie jest wskazane. Moja siostra i przyjaciółka są kosmetyczkami i skoro tak mówią, to ja im wierzę;-)

Zienia, gratuluję wizyty. Ja moją opisałam krótko w wątku wizytowym.

reklama
Dziewczyny! Ratunku!

Od ok 1,5 tyg zajadam się gruszkami i ananasami. Pan warzywniak specjalnie je dla mnie zamawia. Właśnie wyguglowałam 'ananas w ciąży' i wyskoczyła mi caaała lista, że świeżych ananasów w ciąży pod żadnym pozorem jeść nie wolno :/ Kurcze :/ to co wolno? Loków na głowie nie wolno, ananasów nie wolno, wędzonego łososia też nie wolno :/ eeeech :/
Czy może dziś któraś zapytać na wizycie jak to jest z tymi ananasami?

Do góry