reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam! :-)
Tęsknił ktoś? Pewnie nie, bo jakoś nikt nie wywoływał :-(

Jakby ktoś chciał poczytać co u mnie, to zapraszam ;-)

U mnie nadal brak weny i sił witalnych... :dry: Ewidentnie dopadło mnie jakieś przesilenie, bo jak kiedyś wstawałam w nocy do Zosi bez problemu, tak teraz jak jakieś zombi! :baffled:
Córunia też nie ułatwia, bo marudna strasznie - zęby nadal w natarciu (ale dzisiaj "wystukałam" górną dwójeczkę :-)) i do tego katar.

Ja mam za sobą dwa tyg w pracy - nie jest źle, bo plan mam fajny i nie mam więcej niż 4 lekcje jednego dnia, tak więc żaden bachorek nie zdąży mnie zdenerwować ;-) Za to 5. dnia byłam już przeziębiona :wściekła/y: Na szczęście szybko przeszło.
Małż był przez te 2 tyg z mała i sprawdził się całkiem nieźle. Codziennie obiadek, w miarę posprzątane. Raz nawet kuchenkę sam z siebie umył! :szok: Byłam w ciężkim szoku! ;-)
Tylko raz się zdenerwował jak Zośka zrobiła histerię przy ubieraniu w kurtkę, czego efektem są wypadające drzwi od szafy :baffled:

Też powoli myślę nad zakupem spacerówki i muszę spisać pytania do Rysicy, żeby coś doradziła ;-)

Monia booooooska mam taki sam fotelik :p

Alijenka albo lek albo tak po prostu ma jak zacznie wstawac to zamiast do siadu caly czas bedzie wstawac ... ja z moim odkad zaczal raczkowac czyli dwa miesiace mam takie atrakcje najpierw na czworaka potem stawal teraz albo staje albo siada jak sie obudzi przebudzi nie a bata zeby lezal i czekal na sen
... a jak go usypiam i nie jest meeeeega zmecony to od razu sie wierci i wstaje ... i tak poki nie padnie

Josie ja koncze kolo 14/15 w zaleznosi od tego jak mnie kierownik pusci ... mlody bedzie po podwieczorku wiec mozemy przyjechac zaraz po ... no chyba ze Cie nie bedzie jeszcze w domu ;P

Niespodzianka nie potrzeba zadnych cwiczen :p:p

Iwon jakis jest napewno :) no i milego wieczora z mezem :p

Maćku ja tam myslalam o Was :D a co do kataru i zebow ... u nas katar od jakiegos czasu ciiiaaaagly ale zero innych objawow ... no i te parszywe 4 zebiska ida gorne ... katar moze sie brac z oslabienia organizmu przez zeby

Niespodzianka niestety liczenie nie działa, nie wiem ja nie mam cierpliwości, zaraz się denerwuję, ryczę i w ogóle !!!!!!!!!

Maćku dobrze że się skończyło na wypadających drzwiach a nie czymś innym :-):-), się uśmiałam

Kasienka to mnie pocieszyłaś :-(

Z tym wózkiem to jest tak, ze moja spacerowka jest super i drugiej na pewno kupować nie będę. Myślę jedynie o zakupie jakiejś używanej fajnej parasolki na ewentualne okazje. Ale to G musi ładnie siedzieć do tego. Raczej na lato.

Alijenka licz do 10... a potem jeszcze raz... ;-)

Dzięki za życzenia.
Temp spadła po nurofenie. Jeszcze sterimar podałam i lipomal i nasivin. Będziemy sprawdzać w nocy.
Qrcze ciekawe co będzie jutro...

Na razie Pe wrócił więc Gocha w radosne piania uderzyła:-) I od 20 do teraz tulila się do Pe na rękach. Słuchali muzy itd. No i potem zaczęła trzec oczy, cyc i 2 minuty później usnela. Przyszedł jej czas w końcu. 21.20;-)

Niespodzianka - w PL kosztuje różnie, na allegro ok 800 zł a w sklepach stacjonarnych np Świat Dziecka nawet 1200 zł - ten sam model!!! ja zapłaciłam mega tanio, bo 750 zł :) jeszcze dostałam rabat 3% :) to model z 2013 roku, z ta nowoczesną lepszą tapicerką.
a jaką masz parasolkę? :D

Maćku - ja tęskniłam :D gratuluję dwójeczki - pocieszę Cię, że u nas też było marudzenie przy dwójce!!! Fajnie, że tylko 4 lekcje dziennie masz, szybko jesteś w domu :) a kto z małą siedzi bo zapomniałam?? A mąż się musiał nieźle zdenerwować, że aż drzwi ucierpiały ;P

a co do spacerówki, to musisz wiedzieć co Ci bardziej odpowiada:
spacerówka czy spacerówka-parasolka
jedna rączka jak w gondoli czy dwie osobno
tacka musi być czy nie koniecznie?
koła muszą być duże pompowane czy średnie piankowe wystarczą?
duży kosz na zakupy czy niekoniecznie (w parasolkach zakupy można zawiesić na rączkach wózka, ale kocyk, bluzę, picie czy chrupki warto w koszu mieć, więc warto, żeby ten kosz na zakupy był co najmniej średni - później dochodzą zabawki do piaskownicy, piłki :p)
musi być super lekka czy "normalna waga jak na spacerówkę?
do jakiej kwoty?
jak na te pytania mi odpowiesz to Ci powiem jaki wózek będzie ok :)

MsMickey - a jaki masz teraz wózek? :) są parasolki tak fajne jak spacerówki a nawet lepsze ;) czy chodzi Ci o taką typową parasolkę kilka rurek i siedzenie z materiału jak ja mam po Szymku?

Kasieńka - a jaki masz kolor fotelika? :D

Ostatnia edycja:
reklama
Czy tylko ja jeszcze zostałam bez @? :D

Poczytuję Was, ale nie mam sił ani humoru pisać.. Ogólnie to Leni dalej trochę chora, w nocy śpi różnie z naciskiem na kiepskawo, w ciągu dnia buszuje wszędzie i myśli, że umie stać bez trzymania i się puszcza jak tylko wstanie na nogi, więc trzeba jej pilnować co by gdzieś nie huknęła.. No i po schodach mi ucieka, także z oka spuścić jej nie mogę :sorry2:W pracy mam masakrę, w domu czasu na nic, ogólnie przydałoby mi się kilka godzin dodatkowych..

buźki dziewczyny!

Do góry