reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

A ja wlasnie sobie do Was pisze z... kojca... chcialoby sie powiedziec, chcialas, to se tam siedz teraz... a ja sobie pobrykam, ale juz wole tu siedziec, nie musze nic robic, Julcik wtedy sam sie bawi podchodzac do mnie co chwile by sie przytulic... Jak zycie sie zmienilo ehhh, uzmyslawiam sobie to np. o 4 nad ranem latajac z wozkiem i kreslac osemki... kiedys taka osobe bym do szpitala poslala...

reklama
hahaha sicil normalnie uwielbiam Twoje teksty! ale i współczuję! Monika dzisiaj dostała 200 ml kaszki przed kąpaniem a dokładnie o 18:45 i wtrząchnęła to w 5 minut, gdzie jej brat jadł kanapki uwaga... 15 minut :/ w wieku okoo roku Szymek jadł na kolację 200 ml kaszki ale... pół godziny! 2-3 razy podgrzewane, już się rozwarstwiało, a ten tak wolno jadł, że pochlastać się można było! i pomyśleć, że jeszcze 2 m-ce temu narzekałam, że Monika brzydko je :p
o 19 kąpanie, potem Monika wtrząchnęła już w łóżeczku 100 ml mleka i śpi :)

hahaha Pamka daleko nie szukajac dzis np przy sniadaniu patrze co moj mezus robi a on karmi mlodego tostem na cieplo z pasta z makreli... krzycze ze Jasiu nie moze jesc takich rzeczy a on wielce zdziwiony: ale przeciez mu smakuje??
aaa no i ostatnio jak go sam kapal to nauczyl go "super sztuczki" ze mlody pada mu do tylu na dlon.... no i dzis ja go kapie, a ten nagle mi leci do tylu i wpada glowa do wody - moje dlonie byly wtedy z przodu oczywiscie, zdazylam go zlapac za reke i wyciagnac zanim sie calkowicie zanurzyl... :dry::szok:

Sicil taki filmik byl kiedys czekaj znajde..
HAHAHAHHAHAHAH BESTE BABY - YouTube

Zaza no prosze czyli jednak wywolywanie dziala :-D ja sie nie dziwie ze ci tesciowa na nerwy dziala!!!

dostalam dzis maila ze wozek bedzie w srode :-p

Iwon a co do tych sloiczkow... bo ja robie tak ze gotuje na parze w kawalkach , i pozniej dopiero to rozdrabniam, no i nie jest takie juz gorace zeby sie sloiczki zassaly... jak ty to gotujesz, najpierw rozdrabniasz surowe?

aaaa no i jeszcze po cichu napisze ze ODPUKAC ale chyba wybilam mlodemu z glowy placz na wymuszanie... obserwowalam go dzis caly dzien i jest o niebo lepiej!

Ostatnia edycja:
Rysica- u mnie dzis maly zasnal w 13minut, uff porownujac z wczorajszym 45min spektaklem, a jestem sama, wiec bylam lekko przerazona...kaszke tez oporzadza w ekspresowym tempie, w mlekiem idzie mu gorzej ;)

Josie- no moj kiedys mi dziobem do przodu polecial, taki plaskacz walnal, ze jak go wylowilam, to wygladal jak karpik, wielkie oczy, otwarty dziub...nic sie nie stalo ale moooocno sie zdziwil chlopak ;)
a ten filmik to extra hihih, widzialam go juz kiedys ale powiem Ci, ze widmo teog filmu mnie dosc czesto przesladuje :eek: moze jednak nie bede sie odchudzac, wtedy nie bedzie bata, bym wlazla do jego lozeczka :dry:

A ja dzis zaczelam mocny trening manualnych zdolnosci, bowiem w czwartek mamy wizyte z cyklu follow up i bedzie wlasnie o rozwoju psychoruchowym, wiecie, ze dzieciaczki powinny juz brac np koraliki dwoma paluszkami? Moj jak widzi koraliki, to wiedzac, juz ze latwo nie bedzie ich wziac do buzi, bez zastanowienia je sprzata ze stolu zwalajac na ziemie, dzwoneczek zas, ktorym powinien juz umiec dzwonic, hmmm lize jak najlepsza swoja chrupke... :eek: oj cienko to widze...

Jezuuuu ale teraz tak sobie ogladam ten filmik i ciarki mnie przechodza, jakbym widziala Julcia w nocy... :eek: On spi z moim mezem, ale jak mnie wyweszy gdzies, to wlasnie tak sie na mnie rzuca...
A kiedys sie smialam z tego filmiku... no i teraz mam :dry: ...tzn jeszcze az tak zle nie jest, hmmm ale nie bede mu pokazywac tego filmiku ;)

Ostatnia edycja:
Sicil no moj np dwoma paluszkami chwyta kazdy okruszek z podlogi po czy m daje mi go do buzi :baffled: dzis np gdy gotowalismy, maz kroil cebule w drobna kosteczke i cos tam mu spadlo na ziemie, po chwili patrze co maly robi a ten na brzuchu lezy pod szafka i wcina ta surowa cebule z podlogi....
umie tez jednym paluszkiem nacisnac ten srodkowy przycisk w komorce bo wie ze wtedy wlaczy sie ekran. ogolnie manualnie to on jest super zdolniacha :tak: dzwoneczkiem tez dzwoni az mi uszy wiedna czasem. napomkne ze dzwoneczek ma napis "ring for sex" i nie jest dziecieca zabawka :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Josie- moj niektore rzeczy ma dosc do przodu, nad niektorymi zas musimy popracowac, bo np do glowy mi nie przyszlo do tej pory mu dawac koraliki :eek:

Hej
padam na nosek. Noc ciezka dzień intensywny a dziec od 15 do 21 nie zjadł nic. O 21 sie obudzila, zjadła kaszkę z miseczki i powiedziała ze chce spac u nas w lóżku. Więc spi... a ja do niej zaraz pędze. Dobranoc

PS a co jak nie mam dzwoneczka :)

Hej,

wpadlam zobaczyć co sie dzieje a tu temat teściowej, kurcze ja tak na swoją narzekalam a teraz jak pomyśle, ze Wojtek jej nawet nie bedzie pamiętał to serce mnie boli :-( Kuba sie cieszy, ze jutro leci do babci Ani, jeszcze mu nie powiedzieliśmy, nie wiem jak to zrobić. Cieżko bedzie, tak ja uwielbiał.

nic czas spać chociaż pewnie nie usne, jutro trzeba o 4. 30 wstać...

Sterta wyprasowana :) więc chwila na nadrobienie.

Pola trzymaj się ciepło!!

Ja młodemu gotuję zupkę na dwa dni i trzymam w lodówce, a jak ugotuję więcej to po prostu wkładam odmierzoną porcję do pojemniczka i zamrażarki. No, a jak na parze to na jeden raz.

Dziś nastał wielki przełom u mojego synka zaczął przemieszczać się do przodu, jeszcze ciężko mu idzie, ale trening czyni mistrza- jestem dumna z mojego leniuszka!!

Sici jak pilnowałam bliźniaków to mieli właśnie taki wielki drewniany kojec i siedziałam w nim z nimi :D przynajmniej tam panowałam nad nimi :D

Zaza oj ta Twoja tesciowa- cierpliwosci życzę!!

Waris u nas właśnie idą 4 ząbki na raz i też się A męczy i widać, ze cierpi :(

Młodak- Pamka i reszta która potrzebuje ZDRÓWKA!!!

Rysica A tez szybko kaszke wcina :) dziś mu zrobiłam taką, ze sama bym zjadła :D z jagódkami świeżymi :)

reklama
zeżarło mi pięknego posta, wrrrr nie mam siły powtarzać go

Dobrej nocki i buziaki dla następnych jubilatów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry