reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Położna zobaczyła dzisiaj jaką wodę piję. Dostałam ochrzan. Mam odstawić. Ale jak??? Przecież mu nie szkodzi... A ja nie lubie zwykłej wody. Herbaty tez nie pije... Ona chcę mnie pozbawić mojej kochanej wody jabłkowej.
Do tego jeszcze powiedziała że mam zadzwonić i umówić się do lekarza bo ona robi zapisy już na MAJ. Dwa miesiące mam czekać?? A chciałam rozpocząć antykoncepcje hormonalą (chyba się zdecyduje na tą domięśniową w zastrzyku raz na trzy miesiące bo zapominalska jestem) więc będę pewnie musiała odwiedzić Pana Doktora prywatnie.

Wiem coś o tym :D Ja miałam w szpitalu truskawkową i też dostałam ochrzan :) Maluszek strasznie w tym czasie plakał i podkurczał nóżki więc odrazu ją odrzuciłam bo miałam wyrzuty sumienia że to przeze mnie.

Moge sie juz pochwalic mam 4,5 z egzaminu ktory był 18.03. wiec mam juz dwa egzaminy z 4 zaliczone!:))) jak sie ciesze:))

GRATULUJE!!!! Dla mnie ta data tez bardzo ważna jest :) Olusiek na świat przyszedł:)

Hej dziewczyny. Baaaardzo Was proszę o kciuki. Za chwilę jadę do szpitala na wywołanie. Cieszę się, że wreszcie dziś lub jutro poznam maluszka z brzuszka. Postaram się odezwać po wszystkim. Trzymajcie się.

&&&&&& POWODZONKA!!!

U nas wczoraj i dziś lepiej, Oluś mniej sie spina,wiecej spi,zaczęłam pić herbatkę z kopru włoskiego może to mu też trochę pomogło.

reklama
Noelka,heledorka trzymam mocno kciuki!! Bedzie dobrze:-) ja dzis mialam rano 3 cm rozwarcia takze cos sie ruszylo. Mam duzo chodzic zeby pobudzic skurcze. Badanie bolesne jak nie powiem co ale jakos idzie to przezyc. Wody mam czyste mala wazy ok 3300 g i ogolnie jest szansa na rychly porod:-)

Trzymam kciuki :)

Wiem coś o tym :D Ja miałam w szpitalu truskawkową i też dostałam ochrzan :) Maluszek strasznie w tym czasie plakał i podkurczał nóżki więc odrazu ją odrzuciłam bo miałam wyrzuty sumienia że to przeze mnie.

GRATULUJE!!!! Dla mnie ta data tez bardzo ważna jest :) Olusiek na świat przyszedł:)

&&&&&& POWODZONKA!!!

U nas wczoraj i dziś lepiej, Oluś mniej sie spina,wiecej spi,zaczęłam pić herbatkę z kopru włoskiego może to mu też trochę pomogło.

I co teraz sobie popijasz zamiast tej wody???

makunia to oby poszlo sprawnie!! kciuki trzymam!

ale wy macie z ta woda :-D a dzieciom cos jest po niej? tu mowia zeby jesc i pic wszystko, kolki jak maja byc to beda i tak... ja nie odmawiam sobie prawie niczego. wiadomo cola albo grochowka to moze nienajlepszy pomysl, ale zeby wody smakowej sie nie napic?:eek:

a nie lepiej kupic wode i dodac do niej soku 100% albo wycisnac cytrynki? przeciez w takiej smakowej wodzie, to musza byc jakies aromaty czy substancje slodzace...

Kynga a skąd pewność, że się nie zmieśći??? Nela urodziła się 4060 i 57 cm. w czwartek kończymy miesiąc, a jeszcze nosi 56 i dopiero wchodzi w 62:-)
Mała w brzuszku ma 3900 na sobote poróg, a kmbinezonik który miał być jest wypisana waga 3,4. a pod spód jeszcze warstwy trzeba ubrać ;/ co do wody smakowej przez caaałą ciąże ją pije nie trawie innej, nie wyobrażam sobie później pić taką zwykła bleee..

Gabi śpi, mąż z Oliwią poza domem więc nadrabiam ;-)

Deizzi kup sobie wodę, sok jabłkowy i rozcieńczaj go pół na pół. Masz mało pokarmu, że dajesz butlę Ignasiowi? Powiem Ci, że jak mu regularnie podajesz to może wypiąć się na cycanie, bo z butli dużo szybciej leci i się nie namęczy. A ubranko śliczne i zaproszenia też.
Makunia więc godzina zero tuż, tuż, trzymam mocno kciuki i czekam na sms :-)
Noelka ruszyło Cię coś po tym masażyku?
Żabka zatem trzymam kciuki, by szybko się goiło i żeby Arturek dał Ci odpocząć :-)
Basieniak, Herbata na moją też trzeba uważać, bo już ją chciała karmić ciasteczkiem, albo skacze po łóżku jak karmię, albo inne dziwne rzeczy wchodzą jej do głowy, a wszystko po to by bardziej zwrócić na siebie uwagę.
Agula Gabrysia też by chciała na rączkach zasypiać, a najlepiej z cycem w buzi ;-) Podziwiam Cię, że ogarniasz Trójeczkę :-)
Anka a już myślałam że synek taki imprezowicz :-) Fajnie, że mama jest i pomaga, bo my generalnie sami sobie radzimy. Rodzice nie daleko ale jak ich nie poprosisz, to nie wychodzą z inicjatywą pomocy.
Betina79 czym Ty go karmisz, ze już 4 kg waży sobie? Mąż masażyk wykonał? Ropiejące oczka często u noworodków się zdarzają. Trzymam kciuki by antybiotyk pomógł.
Kiniusia moja też nadal w 56 wchodzi :-) więc póki co nie zmieniamy, choć kilka ciuszków już odłożyłam ale to mniejsze niż 56 były.
Patrycja ogromne gratulacje, a Ty jak się czujesz? Zdrowia życzę i szybkiego powrotu do formy. A co do karmienia, to nie zamartwiaj się tym teraz, przecież nie każda mama ma to dane, i nie jesteś w stanie przewidzieć takich okoliczności.
Basiatoja, dobrze, że się polepszyło a na pewno koper włoski mu nie zaszkodzi a wręcz pomoże.
Maryńka oby Ci te wody odeszły na tą pełnię :-)
Zuzkon gratuluję zdanego egzaminu.
Heledorka kciukasy zaciśnięte.

U Nas nadal brzuszkowe spięcia, w nocy bez zmian, pobudki co 3 h ale nie jest najgorzej :-)
Ta pogoda mnie dobija, totalnie nie chce się z domu wychodzić.
Najchętniej to bym się wybrała na jakiś fitness poruszać się, a tu nie mogę :-( :-( :-(

makunia to oby poszlo sprawnie!! kciuki trzymam!

ale wy macie z ta woda :-D a dzieciom cos jest po niej? tu mowia zeby jesc i pic wszystko, kolki jak maja byc to beda i tak... ja nie odmawiam sobie prawie niczego. wiadomo cola albo grochowka to moze nienajlepszy pomysl, ale zeby wody smakowej sie nie napic?:eek:

Też tego nie rozumiem. Z Antkiem piłam i było ok. Ignasiowi też po niej nic nie jest ale są KONSERWANTY a one niby uzależniają i są złe itd. Ba wczoraj jadłam grochówkę i też małemu nic nie było i nie jest.

a nie lepiej kupic wode i dodac do niej soku 100% albo wycisnac cytrynki? przeciez w takiej smakowej wodzie, to musza byc jakies aromaty czy substancje slodzace...

Gdyby mu szkodziło to bym kombinowała w ten sposób ale jemu nic nie jest.

Mała w brzuszku ma 3900 na sobote poróg, a kmbinezonik który miał być jest wypisana waga 3,4. a pod spód jeszcze warstwy trzeba ubrać ;/ co do wody smakowej przez caaałą ciąże ją pije nie trawie innej, nie wyobrażam sobie później pić taką zwykła bleee..

O! Ja tak samo. W tej samej sytuacji jestem. Piłam całą ciąże i nietrawie zwykłej... A co do kombinezonu to się nieprzejmuj :) Mój 5-kilowy a ciągle wchodzi w te rzeczy z wagą na metce do 3,4 kg. Zresztą noworodek ma ciągle podkurczone rączki i nóżki i wszystko u pasuje :)

A jakie Ty warstwy chcesz jej ubrać? JA miałam uszykowany dresik to położne stwierdziły że nie ma takiej opcji. Był ubrany w kaftanik i śpiochy i tak włożyły go do kombinezonu a kocykiem tylko na przejście do samochodu kazały mi go przykryć a tak to nie.
Gabi śpi, mąż z Oliwią poza domem więc nadrabiam ;-)

Deizzi kup sobie wodę, sok jabłkowy i rozcieńczaj go pół na pół. Masz mało pokarmu, że dajesz butlę Ignasiowi? Powiem Ci, że jak mu regularnie podajesz to może wypiąć się na cycanie, bo z butli dużo szybciej leci i się nie namęczy. A ubranko śliczne i zaproszenia też.
Makunia więc godzina zero tuż, tuż, trzymam mocno kciuki i czekam na sms :-)
Noelka ruszyło Cię coś po tym masażyku?
Żabka zatem trzymam kciuki, by szybko się goiło i żeby Arturek dał Ci odpocząć :-)
Basieniak, Herbata na moją też trzeba uważać, bo już ją chciała karmić ciasteczkiem, albo skacze po łóżku jak karmię, albo inne dziwne rzeczy wchodzą jej do głowy, a wszystko po to by bardziej zwrócić na siebie uwagę.
Agula Gabrysia też by chciała na rączkach zasypiać, a najlepiej z cycem w buzi ;-) Podziwiam Cię, że ogarniasz Trójeczkę :-)
Anka a już myślałam że synek taki imprezowicz :-) Fajnie, że mama jest i pomaga, bo my generalnie sami sobie radzimy. Rodzice nie daleko ale jak ich nie poprosisz, to nie wychodzą z inicjatywą pomocy.
Betina79 czym Ty go karmisz, ze już 4 kg waży sobie? Mąż masażyk wykonał? Ropiejące oczka często u noworodków się zdarzają. Trzymam kciuki by antybiotyk pomógł.
Kiniusia moja też nadal w 56 wchodzi :-) więc póki co nie zmieniamy, choć kilka ciuszków już odłożyłam ale to mniejsze niż 56 były.
Patrycja ogromne gratulacje, a Ty jak się czujesz? Zdrowia życzę i szybkiego powrotu do formy. A co do karmienia, to nie zamartwiaj się tym teraz, przecież nie każda mama ma to dane, i nie jesteś w stanie przewidzieć takich okoliczności.
Basiatoja, dobrze, że się polepszyło a na pewno koper włoski mu nie zaszkodzi a wręcz pomoże.
Maryńka oby Ci te wody odeszły na tą pełnię :-)
Zuzkon gratuluję zdanego egzaminu.
Heledorka kciukasy zaciśnięte.

U Nas nadal brzuszkowe spięcia, w nocy bez zmian, pobudki co 3 h ale nie jest najgorzej :-)
Ta pogoda mnie dobija, totalnie nie chce się z domu wychodzić.
Najchętniej to bym się wybrała na jakiś fitness poruszać się, a tu nie mogę :-( :-( :-(

Nie pokarmu mam w normie. Ale chciałam go nauczyć do mleka modyfikowanego i butelki gdy ja będe w szkole. I dostaje raz dziennie przed spaniem (taki rytuał) 90 ml.

Deizzi rozumiem, Gabi wczoraj też dostała flachę, bo mnie w domu nie było a był wielki lament. Nie chciała pociągnąć z butli ale jak jej parę kropel wpadło do buzi, to pociągnęła i w mig wypiła 60 ml. Też chciałabym żeby była przyzwyczajona do takiej opcji w razie "w", bo różnie bywa, a przecież dziecko coś jeść musi. Nie mam na tyle pokarmu, by odciągnąć między karmieniami w ciągu dnia, bo je co 2 h, więc trzeba się ratować a takich sytuacjach mm.
Kynga moja na wyjście miała body z krótkim, kaftanik, spodenki ze stópkami, kombinezon i czapka. Kocyk na przykrycie od wyjścia z budynku do samochodu.

Gabi się budzi, więc znikam i życzę miłego popołudnia i wieczoru.

reklama
Deizzi rozumiem, Gabi wczoraj też dostała flachę, bo mnie w domu nie było a był wielki lament. Nie chciała pociągnąć z butli ale jak jej parę kropel wpadło do buzi, to pociągnęła i w mig wypiła 60 ml. Też chciałabym żeby była przyzwyczajona do takiej opcji w razie "w", bo różnie bywa, a przecież dziecko coś jeść musi. Nie mam na tyle pokarmu, by odciągnąć między karmieniami w ciągu dnia, bo je co 2 h, więc trzeba się ratować a takich sytuacjach mm.
Kynga moja na wyjście miała body z krótkim, kaftanik, spodenki ze stópkami, kombinezon i czapka. Kocyk na przykrycie od wyjścia z budynku do samochodu.

Gabi się budzi, więc znikam i życzę miłego popołudnia i wieczoru.

No właśnie dlatego u Antka się sprawdziło i było super :)

Ale mam metodę na Ignasia. Kładę go na brzuchu na materacu siadam obok niego i lewą ręką okrężnymi ruchami masuje mu dupsko :) tak mu się podoba że aż mruczy :) i zasypia po 5 minutach. Synuś dzisiaj cały dzień się do Męża uśmiecha :)

Do góry